Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σόιμπλε: Η Ευρώπη χρειάζεται έναν υπουργό Οικονομικών
  • [02] Τρόικα: Το υπουργείο Δικαιοσύνης «έπιασε» τους στόχους
  • [03] Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών
  • [04] Άκερμαν: Αναγκαία για την Ελλάδα μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους της

  • [01] Σόιμπλε: Η Ευρώπη χρειάζεται έναν υπουργό Οικονομικών

    Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτίμησε σήμερα ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη έναν υπουργό Οικονομικών, σε συνέντευξή του σε έναν γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

    «Δημιουργήσαμε μια νομισματική πολιτική με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η νομισματική πολιτική πρέπει να αντιστοιχεί με μια κοινή οικονομική πολιτική. Γι? αυτό το λόγο χρειαζόμαστε ένα κοινοβούλιο, μια κυβέρνηση και κάτι που θα αντιστοιχεί σε έναν υπουργό Οικονομικών», εξήγησε ο γερμανός υπουργός στο ραδιόφωνο της Έσσης.

    «Η τρέχουσα κατάσταση στην οποία όλες οι αποφάσεις που αφορούν τα δημοσιονομικά πρέπει να επικυρώνονται από τα εθνικά κοινοβούλια δεν μπορεί να διαρκέσει μακροπρόθεσμα», συνέχισε ο Σόιμπλε ζητώντας να ενισχυθεί ο ρόλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

    Ο Σόιμπλε επέμεινε επίσης στην αναγκαιότητα τροποποίησης των ευρωπαϊκών θεσμών και τη δημιουργία μιας πραγματικής πολιτικής ένωσης.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [02] Τρόικα: Το υπουργείο Δικαιοσύνης «έπιασε» τους στόχους

    Ικανοποιημένο εμφανίστηκε το κλιμάκιο της τρόικας που επισκέφθηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης από τους στόχους που έχουν επιτευχθεί στο ζήτημα της εκδίκασης των μεγάλων φορολογικών υποθέσεων.

    Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και είχε «μαραθώνια» συνάντηση με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νικόλα Κανελλόπουλο και Γιάννη Ιωαννίδη.

    Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η παρακολούθηση της υλοποίησης των στρατηγικών στόχων του υπουργείου Δικαιοσύνης στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεών του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε θετικό, διαλλακτικό κλίμα. Το κύριο βάρος του ενδιαφέροντος των μελών του κλιμακίου έπεσε στην «τύχη» των μεγάλων φορολογικών υποθέσεων.

    Όπως διαπιστώθηκε, οι διοικητικοί δικαστές και ειδικά οι εφέτες όχι μόνο «έπιασαν» το στόχο που είχε τεθεί, αλλά και τον ξεπέρασαν.

    Αναλυτικότερα, παρά την αποχή των δικηγόρων και τη διεξαγωγή δύο βουλευτικών εκλογικών αναμετρήσεων, όταν τα δικαστήρια δεν λειτουργούν, οι διοικητικοί εφέτες ξεπέρασαν το στόχο του 50% που είχε τεθεί ως κατώτατο πλαφόν εκδίκασης των εκκρεμών μεγάλων φορολογικών υποθέσεων και έφτασαν το 54%.

    [03] Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών

    Λήγει απόψε στις 12 τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων υποψηφίων με ηλεκτρονικό τρόπο, για την επιλογή στις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Παράταση της προθεσμίας δεν πρόκειται να δοθεί ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, ο ρυθμός και το ποσοστό των υποψηφίων που υπέβαλε μηχανογραφικό δελτίο κρίνεται επαρκές έτσι ώστε να μην υπάρχει η ανάγκη παράτασης της προθεσμίας υποβολής.

    [04] Άκερμαν: Αναγκαία για την Ελλάδα μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους της

    Νέα αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της προκειμένου αυτό να περιοριστεί στο 60% του ΑΕΠ χρειάζεται η Ελλάδα, εκτιμά ο πρώην Πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν.

    Ο κ. Άκερμαν, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Der Handelsblatt», μιλώντας χθες σε συμπόσιο του Γερμανοελβετικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ζυρίχη, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα επικριτική διάθεση στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

    Σχετικώς πάντως με το μέλλον της Ευρώπης, τόνισε ότι είναι απαραίτητο ένα νέα όραμα, καθώς το παλιό, αυτό για μια ειρηνική κοινότητα, δεν είναι πλέον συναρπαστικό για τη νέα γενιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 July 2012 - 18:30:39 UTC