Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η επόμενη δόση όταν επανέλθει το πρόγραμμα σε τροχιά"
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Υπαρξιακή ανάγκη η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Κάλαμο
  • [04] Ο Φέντερερ στον τελικό του Γουίμπλεντον
  • [05] Α. Λυκουρέντζος: Ουσιαστική και χρήσιμη η συνάντηση με την τρόικα
  • [06] «Όχι» στη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες, λένε οι δικαστικοί
  • [07] Κακουργηματική δίωξη σε βάρος μελών προηγούμενων διοικήσεων του ΟΣΕ
  • [08] "Η Φινλανδία δεν προτίθεται να αποπληρώσει χρέη άλλων"
  • [09] Προς συμφωνία για τον κατώτατο μισθό, εργοδότες και εργαζόμενοι στο εμπόριο
  • [10] Οι Νεφέλες «ανέβηκαν» στο... Μετρό
  • [11] Υπογράφει στην Ιντερνασιονάλ ο Φορλάν

  • [01] "Η επόμενη δόση όταν επανέλθει το πρόγραμμα σε τροχιά"

    Την εκτίμηση ότι δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση προς την Ελλάδα, πριν αποφανθεί το Eurogroup ότι το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής επανέρχεται στη σωστή τροχιά, εξέφρασαν σήμερα από τις Βρυξέλλες, πηγές της ευρωζώνης.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Eurogroup της 9ης Ιουλίου, θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, έχοντας στη διάθεσή του τα πρώτα αποτελέσματα από την αξιολόγηση της τρόικας στην Αθήνα.

    Ωστόσο, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις πριν από το τέλος Αυγούστου, καθώς όπως τόνισαν «οι συζητήσεις στην Αθήνα συνεχίζονται».

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Υπαρξιακή ανάγκη η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ

    Αισιόδοξος για το μέλλον το ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κλείνοντας τις εργασίες της εθνικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος.

    Σήμερα, τόνισε απευθυνόμενος στα μέλη της Συνδιάσκεψης, δώσατε τον καλύτερο οιωνό για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, της παράταξης και της χώρας.

    Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, έδειξε σήμερα ότι είναι εδώ και ότι το μέλλον του ανήκει. Ενώ τόνισε ότι η ανασύσταση δεν είναι μια οργανωτική επινόηση αλλά μια υπαρξιακή ανάγκη για την παράταξη.

    Ανέφερε επίσης ότι διατυπώθηκε ένα απόλυτο «όχι» σε όσους παρασιτούν σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, που αναπαράγουν την γκρίνια και τη μιζέρια, με πόζες και παραγοντισμούς.

    Ευχαρίστησε τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους Πράσινους για την παρουσία τους στη Συνδιάσκεψη, υποσχόμενος έναν ισότιμο διάλογο μαζί τους.

    [03] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Κάλαμο

    Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 3.30 μετά το μεσημέρι, στην περιοχή Αγία Κυριακή Καλάμου Αττικής.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει έκταση με μικρά πεύκα και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

    Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και των δήμων, με την συνδρομή και ιδιωτικών υδροφόρων, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

    [04] Ο Φέντερερ στον τελικό του Γουίμπλεντον

    Ο Ρότζερ Φέντερερ προκρίθηκε στον κυριακάτικο τελικό του Γουίμπλεντον. Ο Ελβετός, ο οποίος έχει κατακτήσει έξι φορές το τρόπαιο στο φημισμένο τουρνουά γκραν σλαμ, νίκησε τον Σέρβο -κάτοχο του τίτλου- Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-1 σετ στον πρώτο ημιτελικό και διατήρησε την... παράδοση που τον θέλει να μη χάνει σε ημιτελικό στο Γουίμπλεντον. Έτσι, ο Φέντερερ έφτασε για όγδοη φορά στην καριέρα του στον τελικό του εν λόγω τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει μεθαύριο τον νικητή του άλλου ημιτελικού, ανάμεσα στον Βρετανό Άντι Μάρεϊ και τον Γάλλο Τζο-Βιλφρίντ Τσονγκά.

    [05] Α. Λυκουρέντζος: Ουσιαστική και χρήσιμη η συνάντηση με την τρόικα

    Ουσιαστική και χρήσιμη χαρακτήρισε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος την πρώτη συνάντηση που είχε το απόγευμα με μέλη της τρόικας στο υπουργείο υγείας. Όπως είπε, αναγνωρίζεται η προσπάθεια που καταβάλει συνολικά η χώρα και "δεν έχουμε παρά να εργαστούμε σκληρά".

    Όσον αφορά το μέλλον, ο υπουργός υγείας τόνισε ότι "οι στόχοι παραμένουν, είναι συγκεκριμένοι και δεν μπορούμε να τους αγνοήσουμε", αλλά διευκρίνισε ότι δεν συζητήθηκαν σε βάθος τα οικονομικά μεγέθη.

    [06] «Όχι» στη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες, λένε οι δικαστικοί

    Για λόγους ασφαλείας, να μην αναρτώνται στο διαδίκτυο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης) των δικαστών και εισαγγελέων, ζητάει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με επιστολή της στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη.

    Ειδικότερα, η Ένωση αναφέρει ότι με τροπολογία του Ν. 4065/2012, οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» των βουλευτών, δικαστών, εισαγγελέων, δημοσίων λειτουργών, νομαρχών, δημάρχων, δημοσιογράφων κ.λπ. θα αναρτώνται πλέον στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής και θα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

    Οι εισαγγελείς, με την επιστολή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, εκφράζουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου των δηλώσεων «πόθεν έσχες», λόγω «της φύσεως των καθηκόντων τους».

    Ειδικότερα, υπογραμμίζει η Ένωση: «Είναι προφανές ότι η έκθεση σε "δημόσια θέα" των ονομάτων των συγγενικών μας προσώπων, των διευθύνσεων κατοικίας μας, των μέσων μεταφοράς μας (προσδιοριζόμενων κατά τύπο και αριθμό κυκλοφορίας), των τραπεζικών μας λογαριασμών κ.λπ., πέραν του ζητήματος συμβατότητας της εν λόγω ρύθμισης με τις συνταγματικές διατάξεις περί λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας και τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 για την "Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα", δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους ασφάλειας για εμάς και τις οικογένειές μας, αλλά και ευκαιρίες τέλεσης ποινικών αδικημάτων σε κάθε κακόβουλο τρίτο».

    [07] Κακουργηματική δίωξη σε βάρος μελών προηγούμενων διοικήσεων του ΟΣΕ

    Τις κατηγορίες της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου «περί καταχραστών του Δημοσίου» και της άμεσης συνέργειας σε απιστία απήγγειλε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Π. Παπανδρέου σε βάρος 13 στελεχών του ΟΣΕ, της περιόδου 2004-2007, για αποφάσεις που έλαβαν και οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν τον Οργανισμό.

    Για την υπόθεση εστάλη πριν από μερικούς μήνες στη Βουλή σκέλος της δικογραφίας, που αφορά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τότε υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη, αν και η όποια ευθύνη πολιτικού προσώπου έχει ήδη παραγραφεί.

    Η έρευνα, που διενέργησε για την υπόθεση η εισαγγελέας, αφορούσε καταγγελίες για πράξεις και παραλείψεις υψηλόβαθμων στελεχών του ΟΣΕ όσον αφορά τις διαδικασίες προμηθειών και τήρησης συμβάσεων.

    [08] "Η Φινλανδία δεν προτίθεται να αποπληρώσει χρέη άλλων"

    Η Φινλανδία δεν προτίθεται να αποπληρώσει χρέη άλλων κρατών-μελών της ευρωζώνης και αντιτίθεται στη συλλογική ευθύνη της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κράτη-μέλη της, δήλωσε η Φινλανδή Γιούτα Ουρπιλάινεν στην οικονομική εφημερίδα Kauppalehti.

    "Η συλλογική ευθύνη για τα χρέη (. . .) και τους (οικονομικούς) κινδύνους των άλλων χωρών δεν είναι κάτι που προετοιμαζόμαστε να αναλάβουμε", είπε η Ουρπιλάινεν.

    Σύμφωνα με την Kauppalehti, η δήλωση αυτή της υπουργού καταδεικνύει ότι η Φινλανδία, μια από τις τελευταίες χώρες της ευρωζώνης το αξιόχρεο των οποίων συνεχίζει να αξιολογείται με τριπλό Α, θα προτιμούσε να αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό ενιαίο νόμισμα και προετοιμάζεται για κάθε σενάριο.

    Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Φιλανδίας, ο Μάτι Χίρβολα, διέψευσε την εκτίμηση αυτή της εφημερίδας και τόνισε πως "κάθε εκτίμηση σύμφωνα με την οποία η Φινλανδία πρόκειται να εγκαταλείψει το ευρώ είναι απλά λαθεμένη".

    [09] Προς συμφωνία για τον κατώτατο μισθό, εργοδότες και εργαζόμενοι στο εμπόριο

    Στο επίπεδο των 860 ευρώ - κατώτατο μισθό - φαίνεται να συμφωνούν εργοδότες και εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου, και όπως προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις, προχωρούν στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης. Κύρια θέση της ΕΣΕΕ στις συζητήσεις και συναντήσεις με την ΓΣΕΒΕΕ και την ΟΙΥΕ ήταν ο επαναπροσδιορισμός του μισθού του εμποροϋπαλλήλου, από 918,13 ευρώ στα 815 ευρώ, δηλαδή στης προ-κρίσης περιόδου (1-1-09) και διατήρηση του σε σταθερά επίπεδα μέχρι να βγούμε από την παρούσα δύσκολη συγκυρία.

    Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης, σε ανακοίνωση, «κύρια επιδίωξη της συνομοσπονδίας, με ειλικρινείς προθέσεις είναι να υπογραφεί μια κλαδική σύμβαση εμπορίου η οποία θα αποτρέψει με τη λήξη του χρόνου της μετενέργειας να υπάρξουν ανεξέλεγκτες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα».

    [10] Οι Νεφέλες «ανέβηκαν» στο... Μετρό

    Απόσπασμα της παράστασης του Αριστοφάνη «Νεφέλες» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επιβάτες του Μετρό βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο σταθμό του Συντάγματος. Ο χορός της ομώνυμης αριστοφανικής κωμωδίας έδωσε σε όσους πολίτες βρέθηκαν στο χώρο εκδηλώσεων του σταθμού στις 12:30 πρόγευση της παράστασης που ετοιμάζει το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και θα παρουσιάσει στις 13 και 14 Ιουλίου στην Επίδαυρο και στη συνέχεια σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

    «Ήταν μια ωραία εμπειρία η εκδήλωση στο μετρό. Είναι πολύ ωραίες αυτές οι πρωτοβουλίες στις δύσκολες μέρες που περνάμε και ταυτόχρονα χρήσιμες διότι ο κόσμος ενημερώνεται για το τι συμβαίνει», δήλωσε ο Φωκάς Ευαγγελινός που έχει σχεδιάσει την κίνηση της παράστασης.

    Η πρωτότυπη αυτή ιδέα θα έχει συνέχεια καθώς το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ), Δέσποινα Πολίτου, είπε ότι θα υπάρξουν και άλλες ανάλογες εκδηλώσεις και τόνισε: «Αποφασίσαμε κάποια μεσημέρια να κάνουμε δρώμενα και να προσφέρουμε έτσι στους επιβάτες μια όμορφη νότα».

    [11] Υπογράφει στην Ιντερνασιονάλ ο Φορλάν

    Η καριέρα του Ντιέγκο Φορλάν στην Ίντερ ολοκληρώθηκε άδοξα. Ύστερα από παρουσία μιας αγωνιστικής περιόδου στο Μιλάνο, όπου μέτρησε 20 συμμετοχές και 2 γκολ, ο Ουρουγουανός διεθνής επιθετικός έλυσε σήμερα το συμβόλαιό του με την Ίντερ, έχοντας ήδη βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Η νέα ομάδα του 33χρονου ποδοσφαιριστή θα είναι η Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 July 2012 - 16:30:35 UTC