Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πέταξε" την πρόκριση
  • [02] Το Σάββατο αρχίζει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένουν αδιόρθωτοι
  • [04] "Η κυβέρνηση εγκαταλείπει την προεκλογική υπόσχεση της επαναδιαπραγμάτευσης"
  • [05] ΣΥΡΙΖΑ: Δεσμευμένη η κυβέρνηση στην εφαρμογή του μνημονίου
  • [06] Προολυμπιακό τουρνουά: Ελλάδα-Νιγηρία 56-50 στο τρίτο δεκάλεπτο
  • [07] Προολυμπιακό τουρνουά: Ελλάδα-Νιγηρία 42-30 στο ημίχρονο

  • [01] "Πέταξε" την πρόκριση

    Πολύ σκληρή για να... πεθάνει αποδείχθηκε η Νιγηρία, η οποία πέτυχε την έκπληξη και έθεσε την Εθνική Ανδρών εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο είχε προηγηθεί ακόμη και με +12 πόντους (42-30), πλήρωσε λάθη και έλλειψη συγκέντρωσης στον αποψινό προημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά και μετο εις βάροςτου80-79 τύπωσε εισιτήριο, όχι για Λονδίνο, αλλά για Αθήνα.

    Τα δεκάλεπτα: 21-21, 42-30, 56-50, 79-80

    [02] Το Σάββατο αρχίζει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων

    Με την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και των άλλων πολιτικών αρχηγών αρχίζει αύριο το απόγευμα η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με τη διαδικασία που συμφωνήθηκε οι ομιλητές που θα υποδειχθούν ως ομιλητές από τα κόμματα θα προηγηθούν των βουλευτών που θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να μιλήσουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής εγγραφής.

    Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα εναλλάσσονται με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και ο αριθμός τους θα είναι ανάλογος της εκλογικής δύναμης των κομμάτων, ήτοι 4 βουλευτές από τη ΝΔ, 3 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και από ένας βουλευτής από τα υπόλοιπα κόμματα.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα παρεμβάλλονται οι υπουργοί που θα αναπτύξουν τις δράσεις του τομέα ευθύνης τους, ενώ θα υπάρξει δυνατότητα να μιλήσουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

    Κατά πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ εξετάζεται το ενδεχόμενο αποχώρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ώρα που θα ανέβει στο βήμα ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, «για λόγους συμβολικούς».

    [03] Σ. Κεδίκογλου: ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένουν αδιόρθωτοι

    «Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Παραμένουν αδιόρθωτοι», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

    [04] "Η κυβέρνηση εγκαταλείπει την προεκλογική υπόσχεση της επαναδιαπραγμάτευσης"

    Για εγκατάλειψη της προεκλογικής υπόσχεσης για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και πλήρη προσαρμογή "στις επιταγές της τρόικας και των πιστωτών της χώρας", κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολιάζοντας τις αποψινές προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, σε δήλωσή του ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός "είναι ο δεύτερος που κάνει αναφορά στο κουράγιο των Ελλήνων. Ο πρώτος ήταν ο Όλι Ρεν λίγο πριν μπει η Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, "είναι προφανές ότι εγκαταλείπει την προεκλογική υπόσχεση της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και προσαρμόζεται πλήρως στις επιταγές της τρόικας και των πιστωτών της χώρας".

    [05] ΣΥΡΙΖΑ: Δεσμευμένη η κυβέρνηση στην εφαρμογή του μνημονίου

    "Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή της στην απαρέγκλιτη και σκληρή εφαρμογή του μνημονίου και των επιταγών των δανειστών", υποστηρίζουν πηγές της Κουμουνδούρου, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Κάνουν δε λόγο για "συνέχεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου", καθώς "αναπαράγονται οι ίδιες αποτυχημένες και καταστροφικές μνημονιακές συνταγές".

    Κατά τις ίδιες πηγές, οι προεκλογικές "εξαγγελίες" για επαναδιαπραγμάτευση εκ μέρους των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση αποτελούν "συνειδητό ψέμα", ενώ, στο ίδιο πνεύμα, εκτιμούν ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση για ευρωπαϊκή λύση για το χρέος, αλλά ότι αντίθετα η κυβέρνηση "στηρίζει τη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση της ΕΕ που οδηγεί την ευρωζώνη σε διάλυση".

    [06] Προολυμπιακό τουρνουά: Ελλάδα-Νιγηρία 56-50 στο τρίτο δεκάλεπτο

    Η Εθνική Ανδρών προηγείται 56-50 της αντίστοιχης της Νιγηρίας στο τρίτο δεκάλεπτο του προημιτελικού για το Προολυμπιακό Τουρνουά του Καράκας.

    Τα δεκάλεπτα: 21-21, 42-30, 56-50

    [07] Προολυμπιακό τουρνουά: Ελλάδα-Νιγηρία 42-30 στο ημίχρονο

    Με οδηγό στην επίθεση τον Βασίλη Σπανούλη (13π.), η Εθνική Ανδρών πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +12 (42-30) απέναντι στη Νιγηρία στο ημίχρονο του προημιτελικού για το Προολυμπιακό Τουρνουά του Καράκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 July 2012 - 20:30:34 UTC