Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαναλειτουργούν από αύριο τα δρομολόγια του Προαστιακού
  • [02] Το πρώτο «πράσινο» νηπιαγωγείο στη χώρα θα λειτουργήσει στην Τρίπολη
  • [03] "Η υγεία στην εποχή της λιτότητας", το κύριο θέμα συνεδρίου στην Αυστρία

  • [01] Επαναλειτουργούν από αύριο τα δρομολόγια του Προαστιακού

    Αποκαθίστανται, πλήρως, απόαύριο Κυριακή, 8 Ιουλίου, τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, που είχαν τροποποιηθεί- κυρίως, τα βραδινά, τα οποία είχαν ανασταλεί- λόγω εργασιών στην ηλεκτροκίνηση της γραμμής μεταξύ των σταθμών Άνω Λιόσια και Αεροδρόμιο.

    Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 4263 και 4265, με ώρες αναχώρησης από τα Άνω Λιόσια για Αεροδρόμιο 21:47 και 22:02 αντίστοιχα, καθώς και οι αμαξοστοιχίες 4262 και 4264, με ώρες αναχώρησης 21:11 και 21:26, από Αεροδρόμιο για Άνω Λιόσια.

    Παράλληλα, επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 4432, με αναχώρηση 21:44 από Αεροδρόμιο για Κιάτο και 4433, με αναχώρηση 21:35 από Κιάτο για Αεροδρόμιο.

    Επίσης, τίθεται στη διάθεση του επιβατικού κοινού του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, η στάση Ζευγολατιό νομού Κορινθίας, ο οποίος θα εξυπηρετεί τους κατοίκους περιοχών, όπως Βραχάτι, Λέχαιο κλπ.

    [02] Το πρώτο «πράσινο» νηπιαγωγείο στη χώρα θα λειτουργήσει στην Τρίπολη

    Το πρώτο "πράσινο" νηπιαγωγείο στην χώρα θα λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά στο δήμο Τρίπολης και συγκεκριμένα στο Μερκοβούνι, χωριό που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης κι απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

    Το νηπιαγωγείο με οικολογικό προσανατολισμό, θα λειτουργήσει σε ένα παλαιό πέτρινο δημοτικό σχολείο που οικοδομήθηκε με χρήματα ομογενών και είχε κλείσει πριν από 25 χρόνια.

    Το κτίριο αυτό ανακαινίστηκε από το δήμο Τρίπολης κι αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για να ξαναχτυπήσει το κουδούνι, μετά δυόμιση δεκαετίες και να υποδεχτεί τους πρώτους μικρούς μαθητές τον Σεπτέμβριο.

    Στον προαύλιο χώρο του "πράσινου'' νηπιαγωγείου, εκτάσεως 2 στρεμμάτων θα λειτουργεί κήπος και μικρό θερμοκήπιο, όπου τα παιδιά θα καλλιεργούν τα δικά τους φυτά, θα φιλοξενούν αρχικά και 6 φασιανούς που θα τους περιποιούνται, προκειμένου να εξοικειωθούν με τα ζώα, ενώ κατασκευάζεται μικρό θέατρο και ξύλινες παιδικές χαρές, δίνοντας στα παιδιά φοβερά ερεθίσματα και φέρνοντας τα σε συνεχή επαφή με τη φύση.

    [03] "Η υγεία στην εποχή της λιτότητας", το κύριο θέμα συνεδρίου στην Αυστρία

    «Η κρίση ως ευκαιρία: Υγεία σε εποχές πολιτικής λιτότητας», είναι το κεντρικό θέμα του φετινού, 15ου «Ευρωπαϊκού Φόρουμ Υγείας» που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Αυστρία.

    Πρόκειται για τη σημαντικότερη διοργάνωση για θέματα πολιτικής υγείας στην Ευρώπη, στην οποία φέτος αναμένονται πάνω από 600 σύνεδροι, ανάμεσά τους 20 υπουργοί Υγείας, υφυπουργοί και ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι από 40 χώρες, αλλά και ο Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να συζητήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις στην πολιτική της υγείας.

    Όπως τόνισε κατά την παρουσίαση του προγράμματος ο πρόεδρος του Φόρουμ, Γκιούντερ Λάινερ, η απάντηση στην οξυμένη κατάσταση των προϋπολογισμών για την υγεία, δεν θα πρέπει να είναι ο περιορισμός των ιατρικών υπηρεσιών, αλλά οι βαθιές αλλαγές στη δομή των νοσοκομείων, για να επιτευχθούν ταυτόχρονα εξοικονόμηση πόρων και ποιότητα θεραπείας.

    Σύμφωνα με τον κ. Λάινερ, η οικονομική κρίση επιτείνει σε πολλά ευρωπαϊκά συστήματα υγείας μια παράδοξη κατάσταση: ενώ σε πολλές χώρες γίνονται μαζικές περικοπές στις υπηρεσίες, παραμένει αχρησιμοποίητο δυναμικό που θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα των παροχών στην υγεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 July 2012 - 10:30:45 UTC