Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Καιροσκοπική και κατώτερη των περιστάσεων η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Σκληρή γλώσσα Π. Καμμένου για την κυβέρνηση
  • [03] Ν. Μιχαλολιάκος: Να καταγγείλουμε το Μνημόνιο
  • [04] Φ. Κουβέλης: "Δεν ήταν αβασάνιστη η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση"
  • [05] Η Αλ. Παπαρήγα αποχώρησε από τη Βουλή λόγω μικρής αδιαθεσίας

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Καιροσκοπική και κατώτερη των περιστάσεων η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ

    Σφοδρή κριτική στην στάση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έκανε στην ομιλία του επι των προγραμματικών δηλώσεων της κυβερνήσεως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος ταυτόχρονα επισήμανε τους λόγους συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα και αφού έθεσε το πλαίσιο της συνεργασίας αυτής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν μπορούμε υπό τις σημερινές συνθήκες, να επιδιώκουμε την αναπαραγωγή των προεκλογικών απλουστεύσεων γιατί η χώρα δεν αντέχει και απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα επισήμανε ότι την εθνική ευθύνη δεν την αναλαμβάνεις μόνον όταν θέλεις κι όποτε θέλεις για κομματικούς λόγους,αλλά «σε κυνηγάει από μόνη της». «Δεν μπορεί να διαλέγει τον εύκολο ρόλο της αντιπολίτευσης που όχι απλώς ασκεί κριτική αλλά καιροφυλακτεί περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης. Ακόμη δε χειρότερα να λέει ότι θα υπονομεύσει συστηματικά το έργο της κυβέρνησης και θα αμφισβητήσει τη συνέχεια της χώρας. Αυτό είναι υπονόμευση κοινωνική και εθνική και είναι ανεπίτρεπτη στάση κατώτερη των περιστάσεων» είπε χαρακτηριστικά.

    Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ταχθεί προεκλογικά υπέρ της κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης και ανέφερε ότι με τη ΝΔ «συνεργαζόμαστε στην κυβέρνηση λόγω εθνικού καθήκοντος δεν ταυτιζόμαστε αξιακά και προγραμματικά Λειτουργούμε σε σχέση με την κυβέρνηση προτρεπτικά, υποστηρικτικά ελεγκτικά». Πρόσθεσε ότι επίκεντρο του έργου του κόμματός του θα είναι η Βουλή ενώ σημείωσε ότι εκτός από την κυβέρνηση υπάρχει ως μοχλός εξαιρετικής σημασίας η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης «η οποία δεν είναι πεδίο στράτευσης μόνο για τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά συνιστά ανοιχτή πρόσκληση και για την αντιπολίτευση».

    [02] Σκληρή γλώσσα Π. Καμμένου για την κυβέρνηση

    Η σημερινή είναι η τέταρτη κυβέρνηση Σημίτη ουσιαστικά, σχολίασε μιλώντας στις προγραμματικές δηλώσεις ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Σχολίασε το χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ προς τον κ. Βενιζέλο λέγοντας πως αποδεικνύει το στημένο παιχνίδι της τρικομματικής κυβέρνησης. Κατήγγειλε επίσης σχέδιο κατάργησης της εθνικής κυραρχίας.

    Ένημέρωση της Βουλής για τη σύμβαση που φέρεται να έχει υπογράψει το ελληνικό δημόσιο με τον EFSF, ζήτησε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος εκτιμώντας ότι εκτός από τις υπογραφές Σαμαρά και Βενιζέλου δεν υπάρχει τίποτε που να δεσμεύει τη χώρα.Αναρωτήθηκε μάλιστα πως καταβάλλονται οι τόκοι του δανείου αν δεν έχει υπάρξει σύμβαση.

    Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε άμεση κατάργηση του Μνημονίου και προέβλεψε ότι έρχεται το Μνημόνιο 3 γι΄αυτό και όπως τόνισε το κόμμα του καταψηφίζει την συγκυβέρνηση.

    "Η ομιλία του Πρωθυπουργού χθες είχε χθες ίδιες επτά αναφορές με αυτές του κ. Παπαδήμου. Αναρωτιέμαι αν είναι το ίδιο πρόσωπο που τις έγραψε", είπε ακόμη ο κ. Καμμένος και επικαλέστηκε τις προβλέψεις για αύξηση της ύφεσης και της ανεργίας με τη συνέχιση αυτής της πολιτικής.

    Χαρακτήρισε στημένες τις αποκρατικοποιήσεις για να σταματήσει να υπάρχει βιομηχανία και να ευνοηθούν οι ανταγωνιστές στο εξωτερικό. Αναρωτήθηκε επίσης σε ποιον θα δοθεί ο ΟΠΑΠ και υποστήριξε ότι το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας είναι όσα υπαγορεύει το χρηματιστηριακό κεφάλαιο.

    [03] Ν. Μιχαλολιάκος: Να καταγγείλουμε το Μνημόνιο

    «Επιθυμώ να στείλω ένα μήνυμα προς άπαντες εκτός και εντός αιθούσης. Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ επειδή αυτό εθέλησε ο ελληνικός λαός, 426.000 έλληνες και ελληνίδες μας ψήφισαν. Μας προκαλεί έκπληξη ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν τη θέληση του λαού κάποιες παρατάξεις». Με τις φράσεις αυτές άνοιξε την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος με αφορμή την απουσία απο την αίθουσα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τη γραμμή μας για τη Βόρεια Ήπειρο, την ύπουλη ανθελληνική πρακτική του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, τους λαθρομετανάστες, το Μνημόνιο την εγκληματικότητα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής και υπογράμμισε ότι πρέπει να καταγγελθεί το Μνημόνιο διότι αποτελεί καταστροφή του Έθνους.

    Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ενώ προεκλογικά μιλούσε για καταγγελία του Μνημονίου σήμερα ουσιαστικά μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση για να προσθέσει ότι «υπάρχουν πολλά λιγούρια της εξουσίας που θέλουν και αυτοί να βρεθούν στα κυβερνητικά έδρανα».

    [04] Φ. Κουβέλης: "Δεν ήταν αβασάνιστη η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση"

    Η απόφαση συμμετοχής μας στην κυβέρνηση δεν ήταν αβασάνιστη, εξήγησε για τη στάση της ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε ότι το πλαίσιο διακυβέρνησης στη βάση της προγραμματικής σύγκλισης είναι και προοδευτικό και ρεαλιστικό.

    "Στο κοινό προγραμματικό πλαίσιο θέσαμε στόχους τετραετίας. κάποιοι θα προωθηθούν άμεσα σε διαπραγμάτευση και άλλοι σε δεύτερη φάση", είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις, τη σταδιακή αύξηση του αφορολογήτου, την επέκταση του επιδόματος ανεργίας.

    Είμαστε το κόμμα εκείνο που αποτελούμε την αδέσμευτη δύναμη επαναδιαπραγμάτευσης, είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την τροϊκα θα είναι συνεχής και σκληρή.

    Η απαλλαγή από το βάρος του Μνημονίου δεν σημαίνει επιστροφή σε όσα μας οδήγησαν στο Μνημόνιο. Ο λαός κάνει θυσίες που πρέπει να πιάσουν τόπο, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

    [05] Η Αλ. Παπαρήγα αποχώρησε από τη Βουλή λόγω μικρής αδιαθεσίας

    Μικρή αδιαθεσία ένιωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που την ανάγκασε, μετά την επίσκεψη της στο ιατρείο της Βουλής και τη σύσταση του γιατρού ότι χρειάζεται ξεκούραση, να αποχωρήσει από τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

    Έτσι η κ. Παπαρήγα δεν θα πάρει το λόγο σήμερα για να τοποθετηθεί, όπως ήταν προγραμματισμένο αλλά θα καταθέσει αύριο τις προτάσεις του κόμματος της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 July 2012 - 18:30:33 UTC