Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώνεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων
  • [02] Συνάντηση Στουρνάρα με το κλιμάκιο της τρόικας
  • [03] Τους 144 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Ρωσία
  • [04] Η σύγχρονη ελληνική τέχνη διαθέσιμη και στο διαδίκτυο από το 2013
  • [05] Τα κορίτσια εγκαταλείπουν τις κούκλες, για τα βιντεοπαιχνίδια
  • [06] Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Βαρνάβα. Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης
  • [07] Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την αποχώρηση του Σεϊντού Κεϊτά
  • [08] Το 2016-2017 το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕ-ΤΕΙ, δήλωσε ο Κ. Αρβανιτόπουλος
  • [09] Εκ περιτροπής προεδρία για το Eurogroup σχεδιάζουν Βερολίνο-Παρίσι
  • [10] Αυξάνεται το ποσοστό των Γερμανών που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ

  • [01] Κορυφώνεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων

    Κορυφώνεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

    Η σημερινή συνεδρίαση άρχισε με ομιλίες βουλευτών, ενώ αναμένεται η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, η οποία χθες αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε από τη Βουλή πριν από την προγραμματισμένη ομιλία της.

    Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με τη διεξαγωγή ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας.

    [02] Συνάντηση Στουρνάρα με το κλιμάκιο της τρόικας

    Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, είχε, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας.

    Οι εκπρόσωποι των δανειστών ήθελαν, μετά τις επαφές με τους υπουργούς, να ακούσουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, και να συναντηθούν εκ νέου με τον κ. Στουρνάρα, εν όψει της σύνταξης της αναφοράς τους προς το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Παράλληλα, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα ενημερώσουν αύριο τη συνεδρίαση του Eurogroup.

    Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών, από την πλευρά του, θα αναφερθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και στους στόχους που τίθενται στο πλαίσιο του δανειακού προγράμματος.

    Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη, οι επικεφαλής της τρόικας είπαν χαριτολογώντας στον κ. Στουρνάρα «τη Δευτέρα, στο Eurogroup, δεν θα περάσεις καλά», για να πάρουν την απάντηση «το γνωρίζω».

    [03] Τους 144 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Ρωσία

    Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί αν οι αρμόδιες αρχές έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να αποφευχθεί ο θάνατος 144 ανθρώπων από τις πλημμύρες στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στη νότια Ρωσία.

    Ο Πούτιν, ο οποίος στο παρελθόν έχει δεχτεί έντονη κριτική για την αργή του αντίδραση στις καταστροφές που πλήττουν τη χώρα, αποφάσισε να δοθούν το συντομότερο δυνατόν χρήματα για την κατασκευή νέων κατοικιών για τα θύματα των πλημμυρών, των χειρότερων στην περιοχή του Κράσνονταρ εδώ και δεκαετίες.

    Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε πως 144 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως από πνιγμό. Οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι που αιφνιδιάστηκαν από τις πλημμύρες.

    [04] Η σύγχρονη ελληνική τέχνη διαθέσιμη και στο διαδίκτυο από το 2013

    Όταν η ιστορική γκαλερί «Νέες Μορφές» έκλεισε το 2009, στην θέση τους άνοιξε το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης(ΙΣΕΤ), με αρχεία που μαρτυρούν τη δράση της μεταπολεμικής ελληνικής τέχνης.

    Στα δυόμιση χρόνια λειτουργίας του Ινστιτούτου, οι συλλογές τεκμηρίων αυξήθηκαν, ψηφιοποιήθηκαν και στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς, ένα τμήμα της ψηφιακής πλατφόρμας του ΙΣΕΤ, θα είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο (με χορηγία του ιδρύματος Στ. Νιάρχος). Παράλληλα, οι εκθεσιακές δράσεις του Ινστιτούτου στους χώρους του( Βαλαωρίτου 9α) και οι εκδηλώσεις φορέων που φιλοξενεί, γεμίζουν από κόσμο, στο αποδυναμωμένο κέντρο της πόλης.

    [05] Τα κορίτσια εγκαταλείπουν τις κούκλες, για τα βιντεοπαιχνίδια

    Τα βιντεοπαιχνίδια καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο χώρο ακόμη και στις καρδιές των κοριτσιών, που φαίνεται να εγκαταλείπουν για χάρη τους τις αγαπημένες τους κούκλες, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 παιδιών, ενώ ανάλογη τάση διαγράφεται και στην Ελλάδα.

    Τα αγόρια, από την πλευρά τους, έχουν γυρίσει την πλάτη τους στα δημιουργικά παιχνίδια προτιμώντας την ψυχαγωγία που προσφέρουν διάφορα γκάτζετς και κονσόλες όπως το iPod, το Playstation και το Xbox.

    «Θύματα» αυτής της μεταστροφής είναι τα Lego και η Μπάρμπι, η γνωστή κούκλα, με τις διάφορες εκδοχές της οποίας, μεγάλωσαν γενιές κοριτσιών. Η μεταστροφή ξεκίνησε δειλά, τη δεκαετία του 1980, με την άφιξη στη ζωή των παιδιών της παιχνιδομηχανής Nintendo Game Boy.

    Σύμφωνα με την έρευνα, πριν από 30 χρόνια, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια καταλάμβαναν μόλις την πέμπτη θέση στις προτιμήσεις των παιδιών. Αντιθέτως, σήμερα, τα περισσότερα παιδιά- αγόρια και κορίτσια- προτιμούν να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια.

    [06] Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Βαρνάβα. Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, σε αγροτοδασική περιοχή στον Άγιο Γεώργιο του Βαρνάβα Αττικής.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά μέχρι αυτή τη στιγμή είναι σε χαράδρα και καίει πεύκα και ελιές.

    Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

    [07] Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την αποχώρηση του Σεϊντού Κεϊτά

    Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε αργά χθες τη νύχτα την αποχώρηση του Σεϊντού Κεϊτά.

    Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής εντάχθηκε στους «μπλαουγκράνα» το 2008 από τη Σεβίλη, κι ενώ προηγουμένως είχε αγωνιστεί στη Γαλλία φορώντας τις φανέλες των Λανς, Λοριάν και Μαρσέιγ. Ο Κεϊτά βοήθησε την Μπαρτσελόνα να κατακτήσει 14 τρόπαια, ύστερα από 4 «θεαματικές» χρονιές υπό την καθοδήγηση του Πεπ Γκουαρντιόλα. Από το 2010 συγκαταλεγόταν στις βασικές επιλογές της ισπανικής ομάδας, γι΄ αυτό και η αποχώρησή του προκάλεσε έκπληξη. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ισπανικών ΜΜΕ, ο μέσος από το Μάλι είναι έτοιμος να υπογράψει στην κινεζική Ντάλιαν Αερμπίν.

    [08] Το 2016-2017 το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕ-ΤΕΙ, δήλωσε ο Κ. Αρβανιτόπουλος

    Σαφές μήνυμα, ότι μετά την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορεί να επανεξεταστεί το εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και θα έχει ορίζοντα εφαρμογής του την ακαδημαϊκή περίοδο 2016-2017, έστειλε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

    Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο κ. Αρβανιτόπουλος επεσήμανε την ανάγκη ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου μέσα από ένα εθνικό διάλογο που θα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

    Παράλληλα, έδωσε έμφαση τόσο στην απρόσκοπτη λειτουργία όσο και στην ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, ιδιαίτερα σήμερα, όπως είπε, «στην περίοδο της πιο οξείας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα», ενώ άφησε ανοικτό να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές όπου και αν χρειαστεί.

    [09] Εκ περιτροπής προεδρία για το Eurogroup σχεδιάζουν Βερολίνο-Παρίσι

    Συμβιβαστική λύση για το ζήτημα της προεδρίας του Eurogroup αναζητούν το Βερολίνο και το Παρίσι.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», οι δύο χώρες σχεδιάζουν να μοιραστούν την προεδρία, με πρώτο να την αναλαμβάνει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και να τον διαδέχεται ο Γάλλος ομόλογός του Πιερ Μοσκοβισί.

    Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο κ. Σόιμπλε θεωρείτο επικρατέστερος για την διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, μέχρις ότου ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την αντίθεσή του.

    Η εκ περιτροπής άσκηση της προεδρίας εκτιμάται ότι θα άρει το αδιέξοδο.

    [10] Αυξάνεται το ποσοστό των Γερμανών που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ

    To 49% των Γερμανών πιστεύει ότι οι Έλληνες πρέπει να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από την εταιρεία Enmid για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού Focus.

    Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας που προδημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, το 43% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη, ενώ το 8% δεν απαντά στην ερώτηση.

    Σε δημοσκόπηση του περασμένου μήνα το 47% είχε ταχθεί υπέρ της διατήρησης του ευρώ από τους Έλληνες, με το 46% να τάσσεται υπέρ της επιστροφής στην δραχμή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 July 2012 - 10:30:34 UTC