Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Χατζηδάκης: Τέσσερις άξονες για ανάκαμψη της οικονομίας
  • [02] Άσαντ: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να "αποσταθεροποιήσουν" τη Συρία
  • [03] Φ. Κουβέλης: Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου αποτελεί τον μόνο δρόμο
  • [04] "Θα λογοδοτήσετε" δήλωσε ο Π. Καμμένος στη δευτερολογία του
  • [05] Αλ. Παπαρήγα: Θα μας κάνετε όλους φοροφυγάδες
  • [06] Ευ. Λιβιεράτος: Η Ελλάδα διεκδικεί την είσοδο της στον διεθνή ενεργειακό χάρτη
  • [07] Χρ. Σταϊκούρας: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο
  • [08] Α. Λυκουρέντζος: Μόνο με περιορισμό δαπανών θα επιβιώσει το σύστημα Υγείας

  • [01] Κ. Χατζηδάκης: Τέσσερις άξονες για ανάκαμψη της οικονομίας

    Τέσσερις βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες για να αλλάξει πορεία η χώρα, να καταφέρει να ξεφύγει από το βαθύ τέλμα της ύφεσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων Κώστας Χατζηδάκης κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    Για τον κ. Χατζηδάκη, η ενίσχυση της ρευστότητας, η αναθέρμανση της οικονομίας, η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και το νοικοκύρεμα και ο εκσυγχρονισμός όλων των εποπτευόμενων από το υπουργείο Οργανισμών θα βοηθήσουν να επιτευχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε έμφαση στη δημιουργία ενός νέου ελληνικού επενδυτικού ταμείου με στήριξη από ευρωπαϊκούς όρους αλλά και στην όσο το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή των οφειλών του Δημοσίου στις επιχειρήσεις ύψους 6 δις ευρώ.

    [02] Άσαντ: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να "αποσταθεροποιήσουν" τη Συρία

    Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν τις ομάδες των εξεγερμένων στη χώρα του για να "αποσταθεροποιήσουν" τη Συρία, σε συνέντευξή του στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

    Θεωρεί ως εκ τούτου τις Ηνωμένες Πολιτείες υπεύθυνες για τους αμάχους θύματα της σύγκρουσης που είναι έργο, όπως υποστηρίζει, αυτών των ομάδων. "Όσο προσφέρετε την οποιαδήποτε βοήθεια στους τρομοκράτες, είστε συνεργάτης τους. Είτε μέσω της αποστολής όπλων και χρημάτων ή με πολιτική υποστήριξη στον ΟΗΕ", δηλώνει ο Σύρος πρόεδρος.

    Παρά τις κατηγορίες αυτές, δεν κλείνει την πόρτα στο διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. "Δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν--χώρα η αξιωματούχο--που θέλει να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων της Συρίας, υπό τον όρο ότι θα είναι σοβαροί και έντιμοι", τονίζει.

    Σε αυτή τη συνέντευξη, που μαγνητοσκοπήθηκε στις 5 Ιουλίου και μεταδόθηκε απόψε ο Ασαντ είπε ότι το ζήτημα της αποχώρησης του πρέπει να ρυθμιστεί από το συριακό λαό.

    "Ένας πρόεδρος δεν θα πρέπει να αποφεύγει τις προκλήσεις και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μια εθνική πρόκληση", είπε, προσθέτοντας: "από την άλλη όμως πλευρά, δεν μπορούμε να παραμένουμε στο αξίωμα μας εάν δεν έχουμε τη λαϊκή υποστήριξη".

    Στο μεταξύ, ο διεθνής απεσταλμένος για τη Συρία Κόφι Αναν έφθασε σήμερα στη Δαμασκό για την τρίτη επίσκεψή του στη Συρία, ο Μπασάρ Αλ-Άσαντ πιστεύει ότι το "σχεδιό του δεν πρέπει να αποτύχει" και ότι "ο Κόφι Αναν κάνει μια δύσκολη δουλειά μέχρι τώρα αλλά μια καλή δουλειά".

    Επιμέλεια: Χ. Κωνσταντόπουλος

    [03] Φ. Κουβέλης: Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου αποτελεί τον μόνο δρόμο

    Βαθύτατα προοδευτικό και ρεαλιστικό, χαρακτήρισε το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας και σύγκλισης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ο οποίος τόνισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση όχι γενικά και αόριστα αλλά στη βάση αυτής της συμφωνίας. Όπως μάλιστα είπε πέρα από τον εύκολο αντιπολιτευτικό λόγο υπάρχει η υποχρέωση προκειμένου ο καθένας να κρίνει ποιο είναι το περιεχόμενο αυτής της προγραμματικής συμφωνίας και σύγκλισης.

    Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι αυτή την ώρα το ζητούμενο είναι πως μπορούμε να σηκώσουμε τα βάρη από τις πλάτες των ελλήνων πολιτών.

    Τόνισε μάλιστα ότι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου αποτελεί τον μόνο δρόμο και χαρακτήρισε «λάθος» την αποψη που εκφράζεται για μονομερή καταγγελία αφού κάτι τέτοιο απειλεί την χώρα με έξοδο από την Ευρωζώνη από το ευρώ.

    [04] "Θα λογοδοτήσετε" δήλωσε ο Π. Καμμένος στη δευτερολογία του

    Για μεγάλο παραμύθι που αποκαλύφθηκε με τις προγραμματικές δηλώσεις και για εμπαιγμό του ελληνικού λαού κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην σύντομη παρέμβαση του κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

    «Όσο προσπαθείτε να λειτουργείται ως υπάλληλοι της κ. Μέρκελ θα μας έχετε απέναντι σας όπως θα έχετε απέναντι σας και τον ελληνικό λαό. Είστε επικίνδυνοι», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε ότι αυτή η κυβέρνηση αποκαλύφθηκε «Σε αυτές τις λίγες ώρες τα κόμματα της συγκυβέρνησης αποκαλύφθηκαν ότι είπαν ψέμματα. Εμπαίξατε τον ελληνικό λαό. Τα μέτρα του κ. Σαμαρά ήταν ένα μεγάλο παραμύθι», ανέφερε.

    Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ακόμα ότι η λύση του μνημονίου θα οδηγήσει σε εμφύλιο σπαραγμό τον ελληνικό λαό ενώ χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο πρωτεργάτη αυτής της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα.

    [05] Αλ. Παπαρήγα: Θα μας κάνετε όλους φοροφυγάδες

    «Θα γίνουμε όλοι φοροφυγάδες όχι από ιδεολογία αλλά από αδυναμία», προειδοποίησε μιλώντας απόψε στη Βουλή η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Χρειάζεται θράσος να μιλάτε για τον ΟΣΕ όπως μιλάτε, είπε ακόμη η κ. Παπαρήγα και αναρωτήθηκε γιατί επί 20 χρόνια οι κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα για τον ΟΣΕ για να πουληθεί τώρα. Κατήγγειλε επίσης ότι το επιβατικό και μεταφορικό έργο θα το πάρουν ιδιώτες και το κράτος θα έχει τις υποδομές.

    Η Γ.Γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε τρίγωνο των βερμούδων το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΑΕΔ και προειδοποίησε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι το τέλος Δεκέμβρη επαρκούν τα αποθεματικά για το εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας. Αλλά και στο ΙΚΑ, όπως είπε η κ. Παπαρήγα τα αποθεματικά επαρκούν για τις συντάξεις μέχρι το τέλος Δεκέμβρη και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβληθεί στο ΙΚΑ το 1,492 δις ευρώ από το κράτος.

    [06] Ευ. Λιβιεράτος: Η Ελλάδα διεκδικεί την είσοδο της στον διεθνή ενεργειακό χάρτη

    «Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες και μπορεί. Βοηθήστε την να πάει μπροστά γιατί διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες την είσοδο της στον διεθνή ενεργειακό χάρτη», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

    Ο κ. Λιβιεράτος τόνισε ότι όλες οι δράσεις του ΥΠΕΚΑ για μια βιώσιμη ανάπτυξη είναι σε εξέλιξη με γνώμονα τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος με την απαρέγκλιτη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος υπογράμμισε ακόμα ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πλουσιότερες χώρες με ορυκτά και μάλιστα σπάνια ενώ προανήγγειλλε ότι ξεκινάει νέος κύκλος ερευνών για υδρογονάθρακες σε χερσαίες περιοχές της χώρας μέσα στο 2012.

    [07] Χρ. Σταϊκούρας: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο

    Τελευταία προθεσμία την 24η Αυγούστου να απογραφούν όσοι δικαιούχοι συντάξεων δεν το έχουν κάνει, δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε διαφορετική περίπτωση παύει η καταβολή της σύνταξης, ανακοίνωσε στη Βουλή ο αν. υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

    Μιλώντας επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην εφαρμογή μας δίκαιης μισθολογικής πολιτικής, την μείωση του χρόνου απονομής της σύνταξης αλλά και την εξακρίβωση των αληθινά δικαιούχων. Επανέλαβε δε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά, προτεραιτότητα αποτελεί η εξακρίβωση των πραγματικών δικαιούχων συντάξεων, καθώς τα διαθέσιμα στοιχεία του Λογιστηρίου του κράτους δείχνουν ότι 15.781 πολίτες που λαμβάνουν σύνταξη δεν έχουν απογραφεί.

    [08] Α. Λυκουρέντζος: Μόνο με περιορισμό δαπανών θα επιβιώσει το σύστημα Υγείας

    «Θα είμαστε έτοιμοι να ξεπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας προς τρίτους αμέσως μόλις έρθει η χρηματοδότηση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας απόψε στη Βουλή. «Γνωρίζουμε την υποχρέωση μας να πληρωθούν γιατροί και προμηθευτές και είμαστε έτοιμοι να εξοφλήσουμε τις υποχρεώσεις μας προς τρίτους με τη χρηματοδότησή μας», είπε ο υπουργός Υγείας ανακοινώνοντας πάντως ότι ξεκινά διάλογος με τους εκπροσώπους φορέων της αγοράς, «διάλογος έντιμος και ειλικρινής διότι οι πάντες πρέπει να καταλάβουμε ότι ο περιορισμός των δαπανών μπορεί να βοηθήσει στη βιωσιμότητα του συστήματος».

    Ο υπουργός ανέφερε ότι «το υπουργείο βρίσκεται στη δυσμενέστερη καμπή της ιστορίας του» και ακόμη ότι «οι δυνατότητες είναι περιορισμένες». Σημείωσε όμως ότι για τους λόγους αυτούς είναι καθοριστικής σημασίας οι διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται για τη βιωσιμότητα του συστήματος για τις επόμενες δεκαετίες. «Θα αξιοποιήσουμε το νομοθετικό πλαίσιο από την προηγούμενη ηγεσία», είπε ο κ. Λυκουρέντζος ανακοινώνοντας πάντως ότι «στην προσπάθεια υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών χρειάζεται να μεταρρυθμιστεί το ίδιο το υπουργείο και οι οργανισμοί του με τρόπο ώστε να είναι καλύτερη η παροχή υπηρεσιών υγείας και να σταματήσει η σπατάλη πόρων».

    Οι συγχωνεύσεις μονάδων υγείας θα προχωρήσουν, όπως είπε ο υπουργός ο οποίος υπενθύμισε τη δέσμευση που έχει αναλάβει η χώρα μας για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1 δις ευρώ για το 2012. Στο σημείο αυτό όμως επισήμανε ότι θα πρέπει να είμαστε πολλοί επιφυλακτικοί και εξαιρετικά προσεκτικά απέναντι σε όσα ακούγονται ότι δήθεν η κυβέρνηση επιχειρεί να αφήσει χωρίς φάρμακο τους πολίτες. Κατήγγειλε επίσης ότι η πολιτικές για τον περιορισμό της σπατάλης με δράσεις όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και το ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών συναντούν μεγάλες κυβέρνησης αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιμείνει. «Η μάχη θα πρέπει να δοθεί στον περιορισμό της σπατάλης και να υπάρξουν αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης, να εξεταστεί η παραγωγικότητα και η ποσότητα των περιστατικών που αντιμετωπίστηκαν με συγκεκριμένους πόρους», προειδοποίησε ο κ. Λυκουρέντζος εξαγγέλλοντας τη λειτουργική διασύνδεση του ΕΟΠΥΥ με όλους τους φορείς υγείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 July 2012 - 20:30:34 UTC