Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του καύσωνα - διαρκείας
  • [02] Ο Μπάτμαν κινδυνεύει να... τσακιστεί επειδή έχει μικρή κάπα!
  • [03] Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γ. Ζανιάς
  • [04] Στους «4» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων η Εθνική
  • [05] Επιστολή στήριξης από τον Β. Σόιμπλε στον Γ. Στουρνάρα
  • [06] Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι μια επένδυση στην αλληλεγγύη, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΕTΕπ

  • [01] Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του καύσωνα - διαρκείας

    Κλιματιζόμενους χώρους για την αντιμετώπιση του καύσωνα ανοίγουν από σήμερα όλοι οι δήμοι της Περιφέρειας Αττικής.

    Οι χώροι, οι ώρες λειτουργίας και οι αριθμοί των τηλεφωνικών κέντρων θα αναρτηθούν σε όλους τους δήμους.

    Ο δήμος Αθηναίων ανοίγει όλες τις κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας οι οποίες θα παραμένουν ανοιχτές, καταρχήν, έως και την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, από τις 8.00 έως τις 20.00.

    Τα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα είναι τα εξής:

    1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής ( χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ. λ. π.).

    2. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.

    3. Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως:

    ? Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών.

    ? Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών.

    ? Ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.

    4. Συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους).

    5. Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα (μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κ.λ.π.

    6. Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι:

    ? Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών

    ? Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π.

    ? Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.

    [02] Ο Μπάτμαν κινδυνεύει να... τσακιστεί επειδή έχει μικρή κάπα!

    Την ώρα που ο Σκοτεινός Ιππότης ετοιμάζεται για την Επιστροφή του στις κινηματογραφικές αίθουσες, μια ομάδα φοιτητών φρόντισε να του επισημάνει ότι, σύμφωνα με απολύτως σοβαρούς και έγκυρους επιστημονικούς υπολογισμούς, θα πρέπει να εφοδιαστεί με μια καινούρια, καλύτερη κάπα, αν δεν θέλει να. . . τσακιστεί σε κάποιο πεζοδρόμιο της Γκόθαμ Σίτι.

    Μιμούμενος τις νυχτερίδες, από τις οποίες έχει πάρει το προσωνύμιό του, ο Μπάτμαν έχει την παράτολμη συνήθεια να πηδάει μέσα στη νύχτα από τους ουρανοξύστες της πόλης, χρησιμοποιώντας την κάπα του σαν ανεμοπλάνο για να εφορμά στους κακούς.

    Σύμφωνα όμως με τη μελέτη που πραγματοποίησαν τέσσερις φοιτητές του Φυσικού στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Λέστερ, με την κάπα που φορούσε ο Μπάτμαν στην ταινία Batman Begins του 2005, τα άλματά του από τα ψηλά κτίρια της Γκόθαμ Σίτι θα ήταν θανάσιμα. Λόγω της ταχύτητας που αναπτύσσει κατά την πτώση του ο μασκοφόρος ήρωας, η σύγκρουσή του με το έδαφος ισοδυναμεί με την πρόσκρουση σε τοίχο ενός αυτοκινήτου που κινείται με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα.

    Οι σινεφίλ φοιτητές υπολόγισαν ότι το πλάτος της κάπας --περίπου 4,7 μέτρα-- δεν αρκεί για να συγκρατήσει το βάρος του Μπάτμαν.

    [03] Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γ. Ζανιάς

    Τα καθήκοντα του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας αναλαμβάνει και επίσημα ο Γεώργιος Ζανιάς.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας εξέλεξε, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ως νέο μη Εκτελεστικό Μέλος και στη συνέχεια ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, τον Καθηγητή Γεώργιο Ζανιά.

    [04] Στους «4» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων η Εθνική

    Περιφανή πρόκριση στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2012 πέτυχε η εθνική, μετά τη νίκη με 3-2 επί της Πορτογαλίας, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του Α΄ ομίλου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατετάγη στη δεύτερη θέση, πίσω από την Ισπανία, που νίκησε τη διοργανώτρια Εσθονία με 2-0. Τα τέρματα της εθνικής σημείωσαν οι Γιαννιώτας (18΄) και Κατίδης (42΄, 69΄), ενώ για τους Ίβηρες είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Γκόμες, στο 19ο λεπτό, και μείωσε στις καθυστερήσεις ο Το-Ζε.

    [05] Επιστολή στήριξης από τον Β. Σόιμπλε στον Γ. Στουρνάρα

    Επιστολή, με την οποία τον συγχαίρει για την τοποθέτησή του στο υπουργείο Οικονομικών, του εύχεται «καλή επιτυχία στο έργο που έχει μπροστά του» και εκφράζει την υποστήριξή του στην προσπάθεια που αναλαμβάνει, απέστειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

    Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε σημειώνει προς τον Έλληνα ομόλογό του ότι η παρούσα κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικά και ιδιαιτέρως στην ευρωζώνη, απαιτούν κοινές προσπάθειες για τη διασφάλιση της σταθερότητας. Επίσης, ότι η Ελλάδα έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει σε αυτές τις εξελίξεις και ήδη έκανε ένα σημαντικό βήμα με τον ταχύ σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε αναφέρει ότι «τα ζητήματα μπροστά μας είναι σημαντικά», επισημαίνοντας προς τον κ. Στουρνάρα «να είσαι σίγουρος ότι έχεις την υποστήριξή μου σε αυτήν την προσπάθεια. Ανυπομονώ να έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία».

    [06] Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι μια επένδυση στην αλληλεγγύη, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΕTΕπ

    Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι μια επένδυση στην αλληλεγγύη και όπως κάθε επένδυση έχει κάποιο κίνδυνο, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Βίλχελμ Μόλτερερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσσε».

    Συγχρόνως, εκφράζει την επιφύλαξή του στο θέμα επιστροφής των χρημάτων που έχουν δοθεί στην Ελλάδα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ούτε ο ίδιος «θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά» ότι αυτά τα χρήματα θα επιστραφούν.

    Στην ίδια συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕ προειδοποιεί ότι η δημοσιονομική σταθεροποίηση, που βασίζεται αποκλειστικά στον περιορισμό των δαπανών, μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή, ενώ τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 July 2012 - 18:30:33 UTC