Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δε θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, διαβεβαίωσε ο Αντ. Μανιτάκης
  • [02] Σε πέντε δόσεις η εξόφληση του τέλους ακινήτων
  • [03] Απολογισμός 18 μηνών της δημοτικής αρχής και μελλοντικός σχεδιασμός, από τον Γ. Καμίνη
  • [04] Χωρίς Μπουμσόνγκ στο φιλικό με Αϊντραχτ Μπραουνσβάιχ ο ΠΑΟ

  • [01] Δε θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, διαβεβαίωσε ο Αντ. Μανιτάκης

    Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο έλαβε, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς.

    Όπως δήλωσε ο κ. Τσικρικάς, μετά τη συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μανιτάκης διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση συγχωνεύσεων ή καταργήσεων, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες.

    Ο κ. Τσικρικάς έθεσε, επίσης, τα οικονομικά ζητήματα του κλάδου, καθώς οι μισθολογικές περικοπές υπερβαίνουν το 50%. Ο κ. Μανιτάκης, από την πλευρά του, επισήμανε ότι «πρέπει να αποκαταστήσουμε το κύρος και το λειτούργημα του υπαλλήλου» και ότι «δεν μπορείς να προχωρήσεις σε διοικητική μεταρρύθμιση, με δημοσίους υπαλλήλους, πένητες».

    Τέλος ο κ. Τσικρικάς υπογράμμισε ότι η ΑΔΕΔΥ δεν είναι αντίθετη στην αξιολόγηση, εφ' όσον δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα.

    [02] Σε πέντε δόσεις η εξόφληση του τέλους ακινήτων

    Σε πέντε δόσεις θα εξοφληθεί το τέλος ακινήτων, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων προς τoυς φορολογουμένους, όπως διευκρίνισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Tις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν το ειδικό τέλος θα ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Σε ότι αφορά την αύξηση των δόσεων εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος που περιλαμβάνονται στο εκκαθαριστικό των φετινών φορολογικών δηλώσεων, θα συζητηθεί και θα αποφασισθεί σε συνεργασία με την τρόικα, σημειώνουν από το υπουργείο Οικονομικών. Με την τρόικα θα συζητηθεί και το θέμα της μείωση του ΦΠΑ 23% στη εστίαση.

    Ο υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος όπως και στο μέτρο των αποδείξεων που δεν κρίνεται ότι είναι το προσφορότερο μέτρο κατά της φοροδιαφυγής, τη θέσπισης του νέου περιουσιολογίου και διατάξεις για το νέο Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων των επιχειρήσεων. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2013. Παράλληλα, από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων αφού οι αγοραίες τιμές έχουν πέσει σημαντικά.

    Για το θέμα της εξίσωσης των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης, ο υφυπουργός εκτίμησε ότι θα υπάρξει μείωση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης. Εκτιμάται, επίσης, ότι η τιμή του πετρελαίου θα πέσει από το 1,50 ευρώ σήμερα, στο 1,40 ευρώ ανά λίτρο.

    [03] Απολογισμός 18 μηνών της δημοτικής αρχής και μελλοντικός σχεδιασμός, από τον Γ. Καμίνη

    Τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, προκειμένου η Αθήνα να γίνει σταδιακά και οριστικά μια «πόλη κοινωνικής αλληλεγγύης» και συνάμα «πρωτεύουσα στην ανάπτυξη», ανέπτυξε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου με θέμα «18 μήνες Δικαίωμα στην Πόλη. Ο απολογισμός, το σχέδιο, οι προσδοκίες».

    Χωρίς να λείψουν οι αιχμές για προηγούμενες δημοτικές αρχές, οι οποίες «κυβερνούσαν την Αθήνα σαν σουλτανάτο» σε μια σειρά ζητήματα, ο κ. Καμίνης σημείωσε χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ότι «μια σειρά βασικές υπηρεσίες του δήμου λειτουργούσαν χωρίς άδεια» και ανέπτυξε ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα και ό,τι έχει σχεδιασθεί και θα αποδώσει τους ερχόμενους μήνες.

    Βασικό σχεδιασμό του δήμου αποτελεί ένα 10ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα. Πρόθεση είναι η χρηματοδότηση να επιτευχθεί απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με πόρους ύψους 1,5 δισ. ευρώ για την προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014 - 2020. Ήδη έως το τέλος του έτους θα έχουν δημοπρατηθεί τεχνικά έργα ύψους 72 εκατ. ευρώ, που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν 1.000 θέσεις εργασίας. Μέσα στον Ιούλιο, ειδικά, θα δημοπρατηθούν έργα ύψους 30 εκατ. ευρώ.

    Στον άμεσο προγραμματισμό του δήμου περιλαμβάνεται η δημιουργία «Κέντρων Προένταξης» για τοξικοεξαρτώμενους.Επίσης, μέσα στον Ιούλιο ξεκινά η λειτουργία του Κόμβου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.Ακόμη, σε διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος βρίσκεται το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Αθήνα και οι ποδηλατόδρομοι, ενώ στον τομέα της καθαριότητας, γίνεται προσπάθεια ώστε να πυκνώνουν συνέχεια τα συνεργεία, έχουν ήδη αυξηθεί κατά 3.500 οι μπλε κάδοι.Ο δήμος έχει, τέλος, καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για την οργάνωση των διαδηλώσεων και τη λειτουργία των οίκων ανοχής.

    [04] Χωρίς Μπουμσόνγκ στο φιλικό με Αϊντραχτ Μπραουνσβάιχ ο ΠΑΟ

    Χωρίς τον Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ θα παραταχθεί το απόγευμα (18:00) απέναντι στην Αϊντραχτ Μπραουνσβάιχ ο Παναθηναϊκός, στο πρώτο φιλικό που θα δώσουν οι «πράσινοι» επί αυστριακού εδάφους. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός ένιωσε ένα «σφίξιμο» στη δεξιά γάμπα στην σημερινή πρωινή προπόνηση και γι' αυτό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αποφάσισε να μην τον χρησιμοποιήσει, προκειμένου να τον προφυλάξει. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στον Αντρέ Πίντο, ο οποίος υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στη χθεσινή προπόνηση, με αποτέλεσμα ο νεοαποκτηθείς Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες να είναι ο μοναδικός διαθέσιμος σέντερ μπακ για τον αγώνα με τη γερμανική ομάδα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 July 2012 - 12:30:33 UTC