Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Money Back": Τα λεφτά σας... πίσω
  • [02] Τζαζ και Χατζηδάκις στους κήπους του Μεγάρου
  • [03] Ευ.Βενιζέλος: Το ταχύτερο συγκρότηση Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης
  • [04] Ο Μπερλουσκόνι και πάλι υποψήφιος πρωθυπουργός
  • [05] Φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Μαγιόρκα
  • [06] Ενδιαφέρον για τον Κάρολ από τη Γουέστ Χαμ

  • [01] "Money Back": Τα λεφτά σας... πίσω

    Με το σύνθημα «Μην το πετάς, έχει αξία», τα χρησιμοποιημένα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αποκτούν νέα αξία, μετασχηματίζονται σε ένα νέο ανταλλακτικό νόμισμα και εξαργυρώνονται σε επιχειρήσεις πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών.

    Πρόκειται για μια καινοτόμα ιδέα, το σύστημα «Money Back», που δημιούργησε ο Γιώργος Βεργάκης και κατοχύρωσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Την ιδέα υλοποιεί στην Ελλάδα το Κέντρο Προώθησης Πωλήσεων.

    Το σύστημα αυτό συνδέει επιβάτες, εμπορικά καταστήματα και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι επιβάτες των αστικών (μετρό, λεωφορεία, τραμ, προαστιακός, ηλεκτρικός) και υπεραστικών (πλοία, αεροπλάνα, τρένα) μέσων μεταφοράς σε Ελλάδα και εξωτερικό έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώνουν την αξία των χρησιμοποιημένων εισιτηρίων τους, μέσω εκπτώσεων σε συμβεβλημένες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, προϊόντων και υπηρεσιών.

    Η μείωση του κόστους των αγορών υπολογίζεται με βάση την κλίμακα εξαργύρωσης της κάθε επιχείρησης και στην οποία καθορίζεται το ακριβές ύψος των αγορών, στις οποίες πρέπει να προβαίνει ο καταναλωτής.

    [02] Τζαζ και Χατζηδάκις στους κήπους του Μεγάρου

    Η τζαζ έχει την τιμητική της στις ξεχωριστές μουσικές βραδιές που παρουσιάζονται στον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τις τρεις τελευταίες Παρασκευές του Ιουλίου, (στις 13, 20 και 27 του μηνός, στις 9 το βράδυ).

    Αρχής γενομένης από αυτήν την Παρασκευή (13 Ιουλίου), ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής, o οποίος μετέχει στη συναυλία και με την ιδιότητα του ενορχηστρωτή, συμπράττει με τους Soul Station Band στη συναυλία με τίτλο «Back Home Blues», από το ομότιτλο κομμάτι του Charlie Parker. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο σπουδαίο πιανίστα της τζαζ Μανόλη Μικέλη, και προσεγγίζει με τζαζ ύφος κομμάτια παλαιότερων Ελλήνων συνθετών σε συνδυασμό με κλασσικές τζαζ συνθέσεις ξένων δημιουργών.

    Σειρά έχει την Παρασκευή 20 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, ένα αφιέρωμα με τίτλο «Whisper not» στον μεγάλο σαξοφωνίστα και συνθέτη της τζαζ Benny Golson, όπου το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή θα παρουσιάσει γνωστές αλλά και πιο σπάνιες συνθέσεις του.

    Τέλος, την τελευταία Παρασκευή του μήνα(27/7), το φεστιβάλ στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής κορυφώνεται με ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, με τίτλο «Mano's - Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την τζαζ», από την ομώνυμη χρυσή συλλογή του κουιντέτου.

    Η τιμή εισιτηρίου είναι στα 5 ευρώ.

    [03] Ευ.Βενιζέλος: Το ταχύτερο συγκρότηση Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης

    Μια πρώτη γεύση για τη στάση που θα τηρήσει στη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη, έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας, σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το οποίο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, «συμπυκνώνει» τα χθεσινά σχόλια του τηλεοπτικού σταθμού «Σκάι», περί υπονόμευσης του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα από την Ιπποκράτους.

    Ο κ. Βενιζέλος, που επέλεξε να απαντήσει ο ίδιος τόσο στις συγκεκριμένες αναφορές, όσο και στην ουσία του θέματος, τονίζει στη δήλωσή του ότι τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης θα είχε αρχή της την παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής και ότι αποτελεί το «ρητό θεμέλιο της συμφωνίας προεκλογικής σύγκλισης των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση».

    Στη δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος επιμένει στην ανάγκη «να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει το ταχύτερο η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης», θέμα το οποίο προτίθεται να θέσει και στη σημερινή συνάντηση με τους κ. Σαμαρά και Κουβέλη.

    [04] Ο Μπερλουσκόνι και πάλι υποψήφιος πρωθυπουργός

    «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα είναι και πάλι υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς στην Ιταλία», γράφει σήμερα η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

    Στην απόφαση αυτή του «Καβαλιέρε» συνέβαλλαν τα τελευταία γκάλοπ, βάσει τον οποίων με ηγέτη τον Μπερλουσκόνι η συντηρητική παράταξη φέρεται να μπορεί να συγκεντρώσει ένα 30% των ψήφων παρότι τελευταία έχει καθηλωθεί περί το 17,5%, εξηγεί η Κοριέρε.

    Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει ότι ο Μπερλουσκόνι σχεδιάζει να αλλάξει το όνομα του κόμματός του («Λαός της Ελευθερίας») και να έχει στενή συνεργασία για την κατάρτιση των λιστών του κόμματος με τον σημερινό γραμματέα του, Αντζελίνο Αλφάνο.

    «Το 30% που του δίδουν οι δημοσκοπικές έρευνες μπορεί να μην είναι αρκετό για την κατάκτηση της εξουσίας, αλλά θα μπορούσε να εξασφαλίσει στην κεντροδεξιά έναν κύριας σημασίας ρόλο στην επόμενη νομοθετική περίοδο», προσθέτει η Κοριέρε ντέλα Σέρα.

    [05] Φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Μαγιόρκα

    Φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Ισπανική Μαγιόρκα θα δώσει επί ολλανδικού εδάφους ο ΠΑΟΚ, σε αντικατάσταση του αρχικά ορισθέντος αγώνα με την τουρκική Ιστανμπούλσπορ, για το οποίο η ολλανδική αστυνομία δεν δίνει άδεια διεξαγωγής του. Η Μαγιόρκα, προετοιμάζεται και αυτή στις περιοχές της νότιας Ολλανδίας και το φιλικό αυτό θα είναι ένα πολύ σημαντικό τεστ, το προτελευταίο πριν την επίσημη πρώτη της ομάδας, αφού θα ακολουθήσει και αυτό με την Αιντχόβεν στις 26 Ιουλίου στη Τούμπα. Ο αγώνας εναντίον της Μαγιόρκα θα γίνει στις 21 Ιουλίου ενώ την επόμενη μέρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης επιστρέψει στη βάση του.

    [06] Ενδιαφέρον για τον Κάρολ από τη Γουέστ Χαμ

    Ο Άντι Κάρολ παραχωρείται υπό μορφή δανεισμού από τη Λίβερπουλ και η Γουεστ Χαμ έγινε η πρώτη ομάδα που εκδηλώνει ενδιαφέρον να τον αποκτήσει, μετά από σημερινές δηλώσεις του συνιδιοκτήτη των «σφυριών», Ντέιβιντ Γκολντ, στο "BBC Sport". «Δεν γνωρίζω αν έχουν αρχίσει συζητήσεις ανάμεσα σε μας και τη Λίβερπουλ για τον Άντι Κάρολ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν ενδιαφερόμαστε, από τη στιγμή που παραχωρείται», τόνισε, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της Γουέστ Χαμ, ο Γκολντ.

    Η επιστροφή της Γουεστ Χαμ στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από απουσία ενός χρόνου υποχρεώνει τη διοίκηση να κινηθεί δυνατά στις μεταγραφές και ο 23χρονος Άγγλος φορ βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 July 2012 - 14:30:34 UTC