Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρή κριτική ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνάντησης των "τριών"
  • [02] Αυστηρούς όρους θέτει η ΕΕ για την βοήθεια στις ισπανικές τράπεζες
  • [03] Συμπληρωματική έρευνα για την υπόθεση της αγοραπωλησίας CDS

  • [01] Σκληρή κριτική ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνάντησης των "τριών"

    Σκληρή κριτική προς την τρικομματική κυβέρνηση εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνάντηση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία "πραγματοποιείται υπό τη σκιά των νέων μέτρων 3 δισ. που θα πρέπει άμεσα να αποφασίσει η κυβέρνηση".

    Στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για επανάληψη του ίδιου σκηνικού όπου τους "εκβιασμούς" για μη καταβολή των δόσεων "διαδέχονται κάθε φορά νέα μνημονιακά μέτρα, τα οποία εκτροχιάζουν την οικονομία και χαντακώνουν την κοινωνία".

    "Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα περί διαπραγμάτευσης του μνημονίου ήταν άλλο ένα συνειδητό ψέμα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της προεκλογικής προπαγάνδας των κομμάτων", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζει ότι "τα τρία κόμματα της κυβέρνησης δεν σέβονται την εντολή του ελληνικού λαού για αλλαγή της εφαρμοζόμενης πολιτικής, ακολουθώντας πιστά τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου".

    [02] Αυστηρούς όρους θέτει η ΕΕ για την βοήθεια στις ισπανικές τράπεζες

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αξιώσει από τη Μαδρίτη μια μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού της τομέα, η οποία μπορεί να μεταφραστεί σε απώλειες για τον φορολογούμενο και θέλει να επιτραπεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πραγματοποιεί επιθεωρήσεις στις τράπεζες, σύμφωνα με το προσχέδιο του μνημονίου για τη βοήθεια στις ισπανικές τράπεζες.

    Το κείμενο αυτό, το οποίο καθορίζει τους 32 όρους που θα τεθούν σε αντάλλαγμα για την ευρωπαϊκή βοήθεια στον ισπανικό χρηματοπιστωτικό τομέα, θα πρέπει να εγκριθεί ως τις 20 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία οι υπουργοί αναμένεται να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες της βοήθειας στην Ισπανία.

    Το κείμενο επιμένει στην ανάγκη "ελαχιστοποίησης του κόστους μιας αναδιάρθρωσης των ισπανικών τραπεζών για τον φορολογούμενο", αλλά σημειώνει ότι οι ισπανικές αρχές θα πρέπει να επιβάλουν μέτρα ώστε οι κάτοχοι χρέους που δεν συνοδεύεται από προτιμησιακό καθεστώς αποπληρωμής να αποδεχθούν τις απώλειες.

    Eπιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [03] Συμπληρωματική έρευνα για την υπόθεση της αγοραπωλησίας CDS

    Τη διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας για το σκέλος της έρευνας που αφορά αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) του ελληνικού χρέους από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ενδεχόμενη ανάμειξη του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα, στην υπόθεση, ζητά ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρη Κορέα.

    Ο κ. Πεπόνης διαφωνεί με την άποψη του κ. Κορέα, που διενεργεί εδώ και μήνες έρευνα για την υπόθεση των CDS, ότι οι καταγγελίες περί ανάμειξης του κ. Ανδρέα Α. Παπανδρέου στην υπόθεση πρέπει να τεθούν ως ατεκμηρίωτες και μη δυνάμενες να στηρίξουν ποινικό αδίκημα, στο αρχείο.

    Η θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα, ο οποίος φέρεται να είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριο στους προϊσταμένους του ότι η έρευνα αυτή βρίσκεται σε "δικονομικό αδιέξοδο", είναι ότι η υπόθεση χρίζει επιπλέον διερεύνησης. Έτσι με παραγγελία του προς τον κ. Κορέα ζητά να διερευνήσει όλη την πορεία των ασφαλίστρων κινδύνου που διακινήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο , το οποίο προέβη σε αγοραπωλησία αυτών των προϊόντων μεταξύ το φθινόπωρο του 2009.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 July 2012 - 16:30:33 UTC