Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο ζενίθ του ο καύσωνας σήμερα
  • [02] Η περιστολή δαπανών σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Γ. Στουρνάρα
  • [03] "Για πρώτη φορά η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους απορρόφησης του ΕΣΠΑ"

  • [01] Στο ζενίθ του ο καύσωνας σήμερα

    Θερμοκρασίες ...Αφρικής θα εμφανιστούνσήμεραστη χώρα, με το θερμόμετρο να αγγίζει κατά τόπους, και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

    Στα βόρεια της χώρας, τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα προκαλέσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

    Η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από βδομάδα, με την επικράτηση βοριάδων που θα "ρίξουν" την θερμοκρασία από την ερχόμενη Τρίτη.

    [02] Η περιστολή δαπανών σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Γ. Στουρνάρα

    Σε σχεδιασμό για στοχευμένη περιστολή των κρατικών δαπανών τα επόμενα έτη προχωρά η κυβέρνηση και, στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, συγκαλείσήμεραευρεία διυπουργική σύσκεψη.

    Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα των δαπανών πρέπει να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση 11,7 δισ. ευρώ τη διετία 2013- 2014. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα συμπεριληφθούν στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Παράλληλα, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για ισοδύναμα μέτρα, τα οποία θα προτείνει στην τρόικα, αλλά και για πρόσθετες παρεμβάσεις εφέτος, στην περίπτωση που οι εκπρόσωποι των δανειστών εμμείνουν στην πλήρη κάλυψη των αποκλίσεων του προϋπολογισμού.

    [03] "Για πρώτη φορά η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους απορρόφησης του ΕΣΠΑ"

    Την ικανοποίησή του για το ποσοστό απορρόφησης του 4ου ΕΣΠΑ εξέφρασε στο ΑΜΠΕ από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος για θέματα περιφερειακής πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, ο οποίοςσήμερακαι αύριο επισκέπτεται τηντην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς της νέας ελληνικής κυβέρνησης για την πορεία υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία.

    Πρόκειται για την έβδομη επίσκεψη του Αυστριακού Επιτρόπου στην Ελλάδα, τους τελευταίους 12 μήνες, κατά την οποία θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τους υπουργούς οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ανάπτυξης και υποδομών, Κωστή Χατζηδάκη, εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, περιβάλλοντος, Γρηγόρη Τσάλτα και με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. Αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι η εκ νέου επανεκκίνηση των επιλεγμένων έργων προτεραιότητας του ΕΣΠΑ και η επιτάχυνση της απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων.

    Παρά την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων που παρατηρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους τελευταίους τέσσερις μήνες λόγω των εκλογών, ο Επίτροπος Χαν για πρώτη φορά εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ποσοστό απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα, (41% σε επίπεδο πληρωμών, έναντι 37,5% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος απορρόφησης).

    «Για πρώτη φορά η Ελλάδα επέτυχε τους στόχους απορρόφησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Χαν, διευκρινίζοντας ότι αυτή η επιτυχία οφείλεται, εν μέρει, σε δύο λόγους: Αφενός στην αύξηση της συγχρηματοδότησης από την πλευρά της ΕΕ στο 95% (έναντι 75%) και αφετέρου στο γεγονός ότι το ίδιο το Μνημόνιο προβλέπει συγκεκριμένους στόχους απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, προκειμένου να συνεχιστεί η ροή της χρηματοδότησης. Οι στόχοι απορρόφησης για το 2010 και το 2011 ήταν 3,2 δισ. ευρώ και 3,5 δισ. ευρώ αντιστοίχως και ικανοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τον Επίτροπο Χαν, ενώ για το 2012 ο στόχος απορρόφησης είναι 3,7 δισ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 July 2012 - 6:30:37 UTC