Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράταση έως 31 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις
  • [02] Με κινητοποιήσεις απειλεί εκ νέου ο Φωτόπουλος
  • [03] Μέσω διαδικτύου η υπηρεσία "Τραίνο - Ταξί"
  • [04] Η Κροατία πλησιάζει στην πόρτα του ΔΝΤ
  • [05] Αντ. Σαμαράς: Δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμη, για την τριπλή εκπροσώπηση της χώρας
  • [06] "Η κυβερνητική τρόικα σχεδιάζει να φορτώσει τον ελληνικό λαό με νέα μέτρα", εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] Π. Παναγιωτόπουλος: Δεν γίνεται να υπάρξουν νέες περικοπές μισθών στις Ένοπλες Δυνάμεις
  • [08] Επιμένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην παραίτηση του Ι. Καρακώστα

  • [01] Παράταση έως 31 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

    Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για την υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Η προθεσμία έληγε στις 16 Ιουλίου αλλά ο μεγάλος αριθμός των δηλώσεων που δεν έχουν ακόμη υποβληθεί αναγκάζει το υπουργείο να προχωρήσει την παράταση της σχετικής προθεσμίας.

    [02] Με κινητοποιήσεις απειλεί εκ νέου ο Φωτόπουλος

    Νέες προειδοποιήσεις για κινητοποιήσεις εφόσον προχωρήσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ με οποιονδήποτε τρόπο απηύθυνε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος από τη βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, που συνεδρίασε σήμερα.

    Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κ. Μαθιουδάκης τόνισε από την πλευρά του ότι «πρέπει να κινηθούμε με διαφορετικό τρόπο» αλλά και ότι «η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να ανακαλύψει τον τροχό» ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Α.Ζερβός επανέλαβε το αίτημα για σύνδεση των τιμολογίων του ηλεκτρικού με τις τιμές χονδρικής.

    Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ εξέφρασε ανησυχία για το μέλλον της επιχείρησης, δήλωσε ότι δεν εκφράζεται ως ιδιοκτήτης της ΔΕΗ και επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της αν επιχειρήσει να ξεπουλήσει έστω και ένα κομμάτι της ΔΕΗ» γιατί όπως είπε σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης η τιμή της κιλοβατώρας θα διπλασιαστεί ή θα τριπλασιαστεί. Ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε αντίθετος σε κάθε σενάριο αποκρατικοποίησης (περαιτέρω πώληση μετοχών, πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, εκχώρηση του μάνατζμεντ). Ζήτησε αποκατάσταση ίσων όρων ανταγωνισμού υποστηρίζοντας ότι η ΔΕΗ επιδοτεί τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς και πρότεινε να γίνουν προσλήψεις με τα κονδύλια (27 εκατ. ευρώ το χρόνο) που διατίθενται σήμερα για υπερωρίες.

    [03] Μέσω διαδικτύου η υπηρεσία "Τραίνο - Ταξί"

    Και μέσω της ιστοσελίδας www.trainose.gr, θα προσφέρεται στο επιβατικό κοινό η νέα υπηρεσία «Τραίνο - Ταξί» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά στον σταθμό της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΥΡΩΤΑΞΙ.

    Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, οι επιβάτες μπορούν, μαζί με την κράτηση και έκδοση εισιτηρίου με το τραίνο, στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη, να προμηθεύονται και το ειδικό κουπόνι για τη μεταφορά τους από τον σταθμό της Θεσσαλονίκης σε όποιον προορισμό της πόλης επιθυμούν.

    Το κουπόνι για το ταξί είναι ονομαστικό, φέρει τον αριθμό επιβατών ανά όχημα ταξί, αναγράφει τον συγκεκριμένο τελικό προορισμό του επιβάτη/επιβατών (ομαδικό) και εκδίδεται σε δύο αντίτυπα, το ένα εκ των οποίων ο επιβάτης παραδίδει στον οδηγό του ταξί που τον μεταφέρει.

    Μετά την άφιξη των αμαξοστοιχιών στον Σταθμό Θεσσαλονίκης, τα προμισθωμένα οχήματα ταξί θα αναμένουν τους πελάτες, που κάνουν χρήση της υπηρεσίας «ΤΡΑΙΝΟ- ΤΑΞΙ», το πολύ έως και δεκαπέντε λεπτά (15') στον ειδικό χώρο στάθμευσης. Σε αντίθετη περίπτωση, τα ταξί δεν θα έχουν υποχρέωση εκτέλεσης της διαδρομής. Το αντίτιμο δεν περιέχει, σε καμία περίπτωση, χρόνο αναμονής ή στάσης, κατά την εκτέλεση διαδρομής προς τον προορισμό του πελάτη.

    [04] Η Κροατία πλησιάζει στην πόρτα του ΔΝΤ

    Η Κροατία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τον επόμενο χρόνο δεν αποκλείεται η κατάσταση να επιδεινωθεί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Σλάβκο Λίνιτς, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για βοήθεια.

    «Δεν ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς η υπάρχουσα κατάσταση, παρά μόνον έκτακτης ανάγκης, εφ?όσον η πτώση της οικονομίας είναι συνεχής, είναι τεράστια η έλλειψη ρευστότητας, είναι μεγάλος ο αριθμός των ανέργων», είπε υπουργός Οικονομικών της Κροατίας σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Globus».

    Σε έξι μήνες, υποστήριξε, θα γνωρίζουμε αν θα χρειαστούμε βοήθεια από το ΔΝΤ. Αν δεν διορθωθεί η κατάσταση με την έλλειψη ρευστότητας και δεν ξεκινήσουν επενδύσεις, αν η οικονομία δεν ανασάνει, τότε η κατάσταση με τον προϋπολογισμό τον επόμενο χρόνο θα είναι πολύ δύσκολη, εξήγησε ο κ. Λίνιτς.

    [05] Αντ. Σαμαράς: Δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμη, για την τριπλή εκπροσώπηση της χώρας

    Θετικά αποτίμησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και του υπουργού Οικονομικών, στο περιθώριο της ορκωμοσίας το νέου υφυπουργού Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Οταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, εάν θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό για διαβουλεύσεις και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «'Εχουμε αυτή τη δυνατότητα. Αν θελήσουμε θα το κάνουμε. Δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμα».

    [06] "Η κυβερνητική τρόικα σχεδιάζει να φορτώσει τον ελληνικό λαό με νέα μέτρα", εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ

    «Κυβερνητική τρόικα εσωτερικού» που «αναμασά υποκριτικά τα περί διαπραγμάτευσης, την ίδια ώρα που σχεδιάζει να φορτώσει τον ελληνικό λαό με νέα μέτρα», χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ειδικότερα, σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για τις πολιτικές εξελίξεις, υποστηρίζεται ότι «ακόμα και η περίφημη επιμήκυνση, την οποία τα τρία κόμματα παρουσίαζαν ως σωτηρία για τη χώρα, ενώ στην πραγματικότητα δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά επιμήκυνση της λιτότητας, τώρα παραπέμπεται για μετά την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του Μνημονίου».

    Επιπλέον, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να τηρήσει κατά γράμμα το μνημονιακό πρόγραμμα, «δηλαδή ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, νέους δυσβάσταχτους φόρους, όπως στο πετρέλαιο θέρμανσης, νέες απολύσεις και νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα», που «όλοι γνωρίζουν ότι θα επιτείνει την ύφεση, την ανεργία και τη φτώχεια».

    [07] Π. Παναγιωτόπουλος: Δεν γίνεται να υπάρξουν νέες περικοπές μισθών στις Ένοπλες Δυνάμεις

    Την αρωγή του Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία, όπως είπε, θεωρεί δεδομένη, για να μη γίνουν οι περικοπές στο μισθολόγιο των στρατιωτικών, όπως προβλέπει το μνημόνιο, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος κατά την επίσκεψή του, το μεσημέρι, στον Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για όλα τα θέματα που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικαλέστηκε μάλιστα και την εκ του Συντάγματος αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος, τόσο κατά τον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την είσοδό του στο γραφείου του κ. Παπούλια, όσο και μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε ότι «αναφερθήκαμε στις επαπειλούμενες νέες περικοπές στο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι θυσίες είναι οδυνηρές. Έχουν γίνει περικοπές κατά 37% και οι στρατιωτικοί δεν μπορεί να υποστούν επιπλέον 10- 12% νέες μειώσεις».

    [08] Επιμένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην παραίτηση του Ι. Καρακώστα

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επανέφεραν σήμερα το θέμα του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Ι. Καράκωστα, ζητώντας εκ νέου την παραίτησή του για λόγους «στοιχειώδους ευθιξίας». Κάλεσαν, επίσης, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «να δείξει στοιχειώδη ευθυκρισία και να απομακρύνει ο ίδιος τον κ. Καράκωστα», λέγοντας ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι, για ένα θέμα μείζονος ηθικής και πολιτικής τάξης».

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, «σε κάθε άλλη περίπτωση, ο πρωθυπουργός είναι έκθετος στα μάτια του ελληνικού λαού, περιφρονώντας το αυτονόητο: ότι δεν μπορεί να έχει δίπλα του άνθρωπο που διετέλεσε νομικός σύμβουλος των Γεωργίου- Χριστοφοράκου, στην εταιρεία που έπληξε όσο καμιά άλλη τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 July 2012 - 12:30:45 UTC