Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: Θα παρακολουθώ προσωπικά τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού
  • [02] "Έχουν βρεθεί ισοδύναμα μέτρα να μην κοπούν τα ειδικά μισθολόγια"
  • [03] Ενθουσίασαν τα μπαλέτα Περμ που ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα
  • [04] Η αποστολή "Tara" βρήκε 1,5 εκατ. διαφορετικές κατηγορίες πλαγκτού
  • [05] "Ασχημη" η εικόνα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, λέει η τρόικα, σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα
  • [06] Σε νέα επίπεδα ρεκόρ το χρέος των ισπανικών τραπεζών προς ΕΚΤ

  • [01] Σαμαράς: Θα παρακολουθώ προσωπικά τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού

    Την πρόθεσή του να αναλάβει προσωπικά την παρακολούθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης και την αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης εξέφρασε ο πρωθυπουργός σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Είπε ακόμη ότι στόχος είναι να υπάρξουν αποτελέσματα στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στην εξοικονόμηση πόρων και στην πάταξη της γραφειοκρατίας.

    Εντός των προσεχών ημερών, ο κ. Σαμαράς θα αποστείλει επιστολή σε όλα τα υπουργεία, στην οποία θα τονίζει τη σημασία της διοικητικής μεταρρύθμισης, για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες και θα ζητά από τους υπουργούς να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

    Σε δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ανέφερε ότι στόχος της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι η μείωση κατά 30% των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, αν και σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποτιμηθεί αυτό προς το παρόν, σε οικονομικό επίπεδο.

    Ο κ. Μανιτάκης πρόσθεσε ότι το υπουργείο βασίζεται στην προεργασία που έχει γίνει στο προηγούμενο διάστημα με τη συνεργασία των ελληνικών υπηρεσιών με την Task Force, καθώς επίσης ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι σε θέση να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα, κυρίως στο ίδιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα αποτελέσει το μοντέλο και για την υπόλοιπη διοίκηση.

    Υπογράμμισε ότι, βασικός στόχος είναι η μείωση των λειτουργικών εξόδων που θα προκύψει από το νέο μοντέλο διοίκησης και από τη συγχώνευση των υπηρεσιών, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, αλλά ότι θα γίνουν μετακινήσεις. Σημείωσε ακόμη ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου μελετούν τη λίστα με τους φορείς, υπό συγχώνευση ή κατάργηση, που παρέλαβε και με εντολή του πρωθυπουργού θα προχωρήσουν ταχύτατα. Τέλος, ανέφερε ότι συσκέψεις των αρμόδιων φορέων, υπό τον πρωθυπουργό θα επαναληφθούν στο επόμενο διάστημα.

    -"Προσδοκώ αλλαγές στη διοίκηση", είπε ο πρωθυπουργός, νωρίτερα, μπαίνοντας για τη σύσκεψη.

    -"Και το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά στη διοικητική μεταρρύθμιση", είπε από την πλευρά του ο κ. Ι. Στουρνάρας.

    -"Στόχος μας είναι να κάνουμε πιο οικονομική τη δημόσια διοίκηση", σημείωσε ο κ. Αντ. Μανιτάκης.

    -"Και πιο αξιοκρατική", συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

    [02] "Έχουν βρεθεί ισοδύναμα μέτρα να μην κοπούν τα ειδικά μισθολόγια"

    «Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε τη γραμμή ''όχι άλλα βάρη''», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

    Αναφερόμενος στα ειδικά μισθολόγια, σημείωσε ότι και οι ένστολοι έχουν υποστεί μειώσεις και έκανε λόγο για ζήτημα επιβίωσης και όχι διαβίωσης. "Έχουν βρεθεί ισοδύναμα μέτρα για να μην κοπούν τα ειδικά μισθολόγια. Αρκεί να τα δεχθεί η τρόικα", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου, ενώ είπε ότι οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

    Τέλος, μίλησε για επιτάχυνση των συγχωνεύσεων των οργανισμών, επισημαίνοντας ότι το θέμα είναι οι θέσεις εργασίας. Έκανε λόγο για μεταθέσεις, μετατάξεις καθώς και για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ για τους συμβασιούχους είπε ότι, υπάρχουν κάποιοι που χρειάζονται στις υπηρεσίες και κάποιοι που περισσεύουν.

    [03] Ενθουσίασαν τα μπαλέτα Περμ που ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα

    Ήρθαν για πρώτη φορά στη χώρα μας και ενθουσίασαν το φιλοθεάμον κοινό. Τα σπουδαία ρωσικά Μπαλέτα Περμ (Θέατρο και Όπερα Τσαϊκόφσκι) παρουσίασαντην Πέμπτηδύο ιστορικά έργα από το ρεπερτόριο των θρυλικών ρωσικών μπαλέτων του Ντιάγκιλεφ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Με κυρίαρχη τη δύναμη της παρτιτούρας, τα Μπαλέτα Περμ ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους το έργο «Πετρούσκα» (1911 Μιχαήλ Φοκίν) και έπειτα από ένα διάλειμμα τριάντα λεπτών, ώστε να στηθούν τα κατάλληλα σκηνικά- ερμήνευσαν τους «Γάμους» (1923 Μπρονισλάβα Νιζίνσκα), σε μουσική Ιγκόρ Στραβίνσκι.

    Τα μπαλέτα της Όπερας Τσαϊκόφσκι της πόλης Περμ, ανήκουν στα πέντε πιο διάσημα μπαλέτα της Ρωσίας και ιδρύθηκαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από καλλιτέχνες του θεάτρου Κίροφ της Αγίας Πετρούπολης, που βρήκαν εκεί καταφύγιο- και αναδείχτηκαν σε σπουδαίο σχολείο χορού και μουσικής, με πολλά από τα μεγαλύτερα αστέρια του κλασικού χορού να ξεκινούν έτσι τη σταδιοδρομία τους. Παραστάσεις τους έχουν κερδίσει την ανώτερη καλλιτεχνική διάκριση της χώρας, τη Χρυσή Μάσκα της Ένωσης Θεατρικών Παραγωγών Ρωσίας.

    [04] Η αποστολή "Tara" βρήκε 1,5 εκατ. διαφορετικές κατηγορίες πλαγκτού

    Τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια διαφορετικές κατηγορίες (taxa) πλαγκτού «ψάρεψε» η επιστημονική αποστολή του γαλλικού σκάφους «Tara» στις θάλασσες του πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένης και των ελληνικών θαλασσών από τις οποίες πέρασε το 2009, στο πλαίσιο μιας φιλόδοξης διεπιστημονικής περιπέτειας που επιβεβαίωσε την τεράστια βιοποικιλότητα των ωκεανών.

    Η αποστολή Tara, που περιέλαβε ωκεανογράφους, θαλάσσιους και μοριακούς βιολόγους, τεχνικούς απεικόνισης, ειδικούς της πληροφορικής κ.α., συνέλεξε δείγματα από 153 διαφορετικά σημεία του πλανήτη, από τη Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα έως τον Ειρηνικό Ωκεανό και την Ανταρκτική.

    Αν και θα χρειαστούν χρόνια για να μελετηθούν εξονυχιστικά τα στοιχεία που συνέλεξε η μακρόχρονη αποστολή «Tara Oceans» (το σκάφος επέστρεψε στη Γαλλία τον Μάρτιο), ο συν-διευθυντής της αποστολής Γάλλος μοριακός βιολόγος Ερίκ Καρσεντί παρουσίασε μία πρόγευση των ευρημάτων. Όπως ανέφερε στο φόρουμ Euroscience στο Δουβλίνο, σύμφωνα με το «Science», η προκαταρκτική ανάλυση των θαλάσσιων δειγμάτων έχει εντοπίσει γύρω στα 1,5 εκατ. διαφορετικές κατηγορίες πλαγκτού, το οποίο βρίσκεται στη βάση της τροφικής αλυσίδας των θαλάσσιων οργανισμών και από το οποίο συνεπώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ισορροπία της βιόσφαιρας των ωκεανών.

    [05] "Ασχημη" η εικόνα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, λέει η τρόικα, σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα

    «Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει ως τώρα 210 από 300 μέτρα λιτότητας», αναφέρεται σε προκαταρκτική έκθεση της τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες από τη γερμανική κυβέρνηση, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα "Reinische Post" σε σημερινό δημοσίευμά της.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η εικόνα που παρουσιάζει η έκθεση σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις είναι "άσχημη" και ως παράδειγμα αναφέρει ότι στις ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν φέτος μόνο δύο κινήσεις αξίας μικρού διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πρόοδος δεν έχει σημειωθεί και στα θέματα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

    Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις της ελληνικής πλευράς για χρονική παράταση δύο ετών στην εκπλήρωση των στόχων της λιτότητας, ενώ η καγκελάριος Μέρκελ φέρεται να δήλωσε σε ηγετικά στελέχη του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού ότι μπορεί να υπάρξει το πολύ μια παράταση μερικών εβδομάδων για την υλοποίηση των στόχων σε ό,τι αφορά την μείωση του ελλείμματος και ότι επί της ουσίας οι όροι λιτότητας δεν επιτρέπεται να «νερωθούν». Με αυτό, αναφέρει η εφημερίδα, «η Καγκελάριος δείχνει ότι σιγά σιγά εξαντλείται η υπομονή της με την Ελλάδα».

    [06] Σε νέα επίπεδα ρεκόρ το χρέος των ισπανικών τραπεζών προς ΕΚΤ

    Το χρέος των ισπανικών τραπεζών έναντι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) διαμορφώθηκε σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο τον Ιούνιο, ανερχόμενο σε 337,2 δισ.ευρώ.

    Και τούτο ως αποτέλεσμα, της εξάρτησης που έχει πλέον ο ισπανικός τραπεζικός τομέας από τις χρηματοδοτικές ενέσεις της ΕΚΤ, υπό το φως της αδυναμίας του να δανειστεί από την αγορά σε ανεκτά επίπεδα τιμολόγησης.

    Το τελευταίο αντίστοιχο ιστορικό υψηλό είχε καταγραφεί τον προηγούμενο Φεβρουάριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 July 2012 - 10:30:39 UTC