Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης οι περικοπές ύψους 11,7 δισ. ευρώ
  • [02] Καύσωνας μέχρι την Τρίτη
  • [03] Φ. Κουβέλης: Να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν τέλος ακινήτων
  • [04] Τέλος ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας
  • [05] Νοκ άουτ για δύο εβδομάδες Φουστέρ και Γκουλάν στον Ολυμπιακό
  • [06] Παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Μάρκο Κέσελ
  • [07] Αποθεωτική υποδοχή για τον Ντρογκμπά στην Κίνα

  • [01] Στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης οι περικοπές ύψους 11,7 δισ. ευρώ

    Στο μικροσκόπιο του οικονομικού επιτελείου έχουν μπει όλες οι προτάσεις των υπουργείων για περικοπές δαπανών, ύψους 11,7 δισ. ευρώ.

    Παράλληλα, αναζητούνται τα ισοδύναμα μέτρα, ώστε να μη γίνουν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, σε συντάξεις και σε άλλες κοινωνικές παροχές.

    Το όλο πακέτο θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί μέσα στην προσεχή εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας αναμένονται στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόϊκας.

    Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα πραγματικό αγώνα δρόμου, προκειμένου να αλλάξει προς το καλύτερο το προφίλ της χώρας, κυρίως σε ότι αφορά το θέμα της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας.

    Στο πλαίσιο αυτό, προωθούνται άμεσα οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη εξαγγελθεί και μάλιστα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε να αναλάβει ο ίδιος την παρακολούθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης και την αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης.

    [02] Καύσωνας μέχρι την Τρίτη

    Από την Τρίτη αναμένεται αποκλιμάκωση της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να κατεβαίνει κατά 6 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

    Η μέση θερμοκρασία σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα είναι 40 βαθμοί Κελσίου και θα πέσει στους 35 βαθμούς μετά τις εννέα το βράδυ. Οι ίδιες θερμοκρασίες θα επαναληφθούν και αύριο Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα θα είναι η χειρότερη ημέρα του καύσωνα, με τη θερμοκρασία να φθάνει στους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου και τους υπερβαίνει σε επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές.

    Η πρώτη μεγάλη μείωση της θερμοκρασίας σημειώνεται την Τρίτη με το θερμόμετρο στην Αθήνα να κατεβαίνει στους 34 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη και την Πέμπτη να μειώνεται περαιτέρω στους 33 βαθμούς και την Παρασκευή να μειώνεται στους 25 βαθμούς Κελσίου.

    [03] Φ. Κουβέλης: Να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν τέλος ακινήτων

    Δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης αναφερόμενος στην απόφαση για σύνδεση του τέλους ακινήτων με το λογαριασμό της ΔΕΗ μιλώντας στη ΝΕΤ.

    «Αυτό που συζητείται είναι αν αυτό το τέλος θα ενσωματωθεί ή αν θ' αποτελεί ξεχωριστό σημείωμα στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Το λέω αυτό με το δεδομένο ότι είναι άλλο πράγμα να μη σου κόβουν το ρεύμα και δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα και δε θα κόβεται το ρεύμα και άλλο πράγμα αυτό το βάρος του ειδικού τέλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης.

    Ο ίδιος πρόσθεσε: «Γίνεται μια προσπάθεια στη βάση συγκεκριμένων στοιχείων ν' αντιμετωπίσουμε την κλιμάκωση αυτού του τέλους η οποία θ' αντιστοιχείται στην ικανότητα του πολίτη να πληρώσει αυτό το τέλος».

    [04] Τέλος ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

    Η Παρασκευή 13 Ιουλίου, ήταν η τελευταία μέρα ισχύος του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων για την περίοδο 2011-2012.

    Κατά συνέπεια όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που θα ρυθμίζει τα περιοριστικά μέτρα για την περίοδο 2012 - 2013.

    Τα μέτρα αυτά θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

    [05] Νοκ άουτ για δύο εβδομάδες Φουστέρ και Γκουλάν στον Ολυμπιακό

    Ο Νταβίντ Φουστέρ θα χάσει τα πρώτα φιλικά του Ολυμπιακού, αφού τα αποτελέσματα της μαγνητικής, στην οποία υποβλήθηκε, έδειξαν ότι υπέστη θλάση στη γάμπα και θα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για δύο εβδομάδες.

    Εκτός του Ισπανού μέσου, όμως, για δύο εβδομάδες θα λείψει και ο Νίκολας Γκουλάν.

    Ο 23χρονος Σέρβος, που αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά και είναι υπό δοκιμή, δεν είχε ικανοποιήσει τον Λεονάρντο Ζαρντίμ με την παρουσία του και μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται σύντομα να αποτελέσει παρελθόν.

    [06] Παρελθόν από τον Ολυμπιακό ο Μάρκο Κέσελ

    Την «πόρτα της εξόδου» από τον Ολυμπιακό, μετά από δύο χρόνια συνεργασίας με τους πρωταθλητές Ευρώπης, άνοιξε σήμερα ο Μάρκο Κέσελ.

    Ο Σέρβος φόργουορντ δεν δέχθηκε τη μείωση αποδοχών στο νέο συμβόλαιο που του προτάθηκε από τους «ερυθρολεύκους» και λύθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών, αφού πρώτα ο Κέσελ πήρε την αποζημίωση (10.000 ευρώ).

    Την απομάκρυνσή του Σέρβου από τον Ολυμπιακό γνωστοποίησε και ο μάνατζερ του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος ενημέρωσε στο twitter: «Ο Μάρκο Κέσελ είναι ελεύθερος. Δεν συμφώνησε με τον Ολυμπιακό για την επέκταση της συνεργασίας του. Υπάρχει ήδη κάποιο ενδιαφέρον για την περίπτωση του».

    Με το τέλος της συνεργασίας του Κέσελ με τον Ολυμπιακό ανοίγει πλέον ο δρόμος για την απόκτηση του Στράτου Περπέρογλου από τον Παναθηναϊκό.

    [07] Αποθεωτική υποδοχή για τον Ντρογκμπά στην Κίνα

    Ενθουσιώδη υποδοχή στο αεροδρόμιο της Σανγκάης επεφύλασσαν στον Ντιντιέ Ντρογκμπά περίπου 300 φίλαθλοι της Σάνγκαη Σενχούα.

    Οι Κινέζοι οπαδοί είχαν κατακλύσει από νωρίς το αεροδρόμιο της πόλης με πολλούς από αυτούς να φοράνε ήδη φανέλες με τον αριθμό 11 στην πλάτη που έφεραν το όνομα του Ντρογκμπά.

    Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 χρόνων με την κινεζική ομάδα και θα αμείβεται με περίπου 250 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα.

    Ο 34χρόνος στράικερ θα έχει ως παρτενέρ του στην επίθεση τον παλιό του συμπαίκτη στην Τσέλσι, Νικόλα Ανελκά, που αγωνίζεται εδώ και λίγους μήνες στην Σανγκάη Σενχούα.

    Η κινέζικη ομάδα περιμένει πολλά από τον Ντρογκμπά αφού παρά τα πολλά χρήματα που έχει δαπανήσει και τις συνεχείς αλλαγές προπονητών βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος της κινεζικής σούπερλιγκας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 July 2012 - 10:30:33 UTC