Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τα συμφωνηθέντα" δηλώνει ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ
  • [02] Πυρκαγιά σε δασική περιοχή στο Πικέρμι Αττικής
  • [03] Ιδιωτικοποιήσεις 15-20 δισ. ευρώ το χρόνο υπόσχεται ο Ιταλός υπ. Οικονομικών
  • [04] Ολυμπιακός-Σπαρτάκ Μόσχας 1-1 και Κράσνονταρ-Παναθηναϊκός 2-1
  • [05] Αγωγή κατά της Μαντόνα καταθέτει το κόμμα της Λεπέν

  • [01] "Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τα συμφωνηθέντα" δηλώνει ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ

    «Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα όπως είχε συμφωνηθεί», τονίζει ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο και παραπέμπει στην έκθεση που θα ετοιμάσει η τρόικα. Υπαινίσσεται δε, όπως εκτιμά το περιοδικό, ότι τον Σεπτέμβριο θα κριθεί εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρώπη.

    Όπως αναφέρεται σε απόσπασμα της συνέντευξης, το οποίο προδημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του "Der Spiegel", ο κ. Γιουνκέρ ζητεί από τους Δικαστές του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου να μην καθυστερήσουν την έκδοση απόφασης σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ΕΣΜ και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, καθώς «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή» και σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις ότι μπορεί να χρειαστούν ακόμη και τρεις μήνες, επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο «δεν βοηθάει». «Θεωρώ ότι (οι Δικαστές) γνωρίζουν ποια είναι τα ανώτατα χρονικά περιθώρια στα οποία πρέπει να κινηθούμε», σημειώνει, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, το περιοδικό εκτιμά ότι δεν τοποθετείται συγκεκριμένα. «Το γεγονός είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα όπως είχε συμφωνηθεί.

    Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι θα κοστίσει περισσότερα χρήματα, εάν δώσουμε στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο προκειμένου να υλοποιήσει τους συμπεφωνημένους στόχους», λέει και προσθέτει ότι μόνο όταν η τρόικα ετοιμάσει την έκθεσή της θα μπορούμε να γνωρίζουμε εάν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ είναι πρόθυμοι να διαθέσουν αυτά τα χρήματα.

    [02] Πυρκαγιά σε δασική περιοχή στο Πικέρμι Αττικής

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε δασική περιοχή στο Πικέρμι Αττικής, στη συμβολή των οδών Ξάνθης και Καβάλας.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια και καίει πεύκα και πουρνάρια. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 44 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα ανδρών.

    [03] Ιδιωτικοποιήσεις 15-20 δισ. ευρώ το χρόνο υπόσχεται ο Ιταλός υπ. Οικονομικών

    «Η ιταλική κυβέρνηση θα προχωρήσει ιδιωτικοποιήσεις αξίας 15 με 20 δισ. ευρώ το χρόνο», δηλώνει στην εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», ο νέος υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μόντι, Βιττόριο Γκρίλλι.

    Σύμφωνα με τον Γκρίλλι «καμία χώρα δεν προχώρησε σε τόσο αποτελεσματικές και γρήγορες κινήσεις όσο η Ιταλία».

    «Μπορούμε να μειώσουμε το δημόσιο χρέος κατά 20% μέσα σε πέντε χρόνια, χάρη σε στοχευμένες ιδιωτικοποιήσεις», προσθέτει ο νέος υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μόντι.

    Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της στρατηγικής που καταρτίζει τις ώρες αυτές «οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές (πώληση δημοσίων αγαθών) θα πρέπει να αντιστοιχούν, κάθε χρόνο, στο 1% του ιταλικού ΑΕΠ».

    [04] Ολυμπιακός-Σπαρτάκ Μόσχας 1-1 και Κράσνονταρ-Παναθηναϊκός 2-1

    Στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας του στο γήπεδο του Σβατς και κάτω από δυνατή βροχή, ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Σπαρτάκ Μόσχας.

    Ο Λεοναρντο Ζαρντίμ στην πρώτη παρουσία στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» παρέταξε αναγκαστικά μια ομάδα που είχε πολλές απουσίες. Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν απειλητικοί δύο φορές, με τον Σιόβα (13') και τον Μανωλά (35'), αλλά και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα έφυγε άουτ. Σαφώς πιο έτοιμοι οι Ρώσοι, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν εκπληκτικό Μέγερι κι έτσι το ημίχρονο ολοκλήρώθηκε χωρίς γκολ. Με την έναρξη του β' ημιχρόνου (51') ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με σουτ του νεοεισελθώντα, Μάρκο Πάντελιτς. Στη συνέχεια η Σπαρτάκ ήταν πολύ καλύτερη, κάποιες στιγμές ιδιαίτερα σκληρή στα μαρκαρίσματα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν δημιούργησαν ούτε μια ευκαιρία και στο 86' ο Ουέλινγκτον εκμεταλλεύθηκε μια κόντρα και ισοφάρισε.

    Διπρόσωπος παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο φιλικό που έδωσε επί αυστριακού εδάφους και γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Κράσνονταρ.

    αφώς πιο έτοιμη η ρωσική ομάδα, αφού σε μια εβδομάδα αρχίζει το πρωτάθλημα, κυριάρχησε στο α' ημίχρονο. Προηγήθηκε στο 11' με τον Ζοαοζίνιο, είχε δοκάρει στο 30' με τον Ντρίνσιτς, διπλασίασε τα τέρματα στο 31' με τον Ιγκνάτιεφ και είχε νέο δοκάρι στο 45' με τον Ζοαοζίνιο.

    Εντελώς αλλαγμένος ο Παναθηναϊκός στο β' ημίχρονο, απέκτησε ρυθμό, κυκλοφόρησε την μπάλα και μείωσε στο 81' με τον Πετρόπουλο. Ντεμπούτο με το «τριφύλλι» έκανε ο νεοαποκτηθείς κεντρικός αμυντικός, Αντρέ Πίντο, που δεν είχε παίξει με την Αϊντραχτ Μπραουνσβάιγκ, λόγω τραυματισμού (διάστρεμμα).

    [05] Αγωγή κατά της Μαντόνα καταθέτει το κόμμα της Λεπέν

    Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον της Μαντόνα επειδή η τραγουδίστρια έδειξε φωτογραφία της επικεφαλής του κόμματος Μαρίν Λεπέν με μια σβάστικα στο μέτωπο.

    Ο εκπρόσωπος του Μετώπου Φλοριάν Φιλιπό δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι το κόμμα θα καταθέσει αγωγή για προσβολή προσωπικότητας την επόμενη εβδομάδα σε δικαστήριο της Μπομπινί, κοντά στο στάδιο Stade de France, όπου το βράδυ του Σαββάτου η Μαντόνα πρόβαλε την φωτογραφία στη διάρκεια συναυλίας της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 July 2012 - 12:30:32 UTC