Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Πέμπτη η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων
  • [02] Υψηλότερο του στόχου το πρωτογενές έλλειμμα, προβλέπει το ΔΝΤ
  • [03] Ο Ρόμνεϊ απορρίπτει τις κατηγορίες του Ομπάμα
  • [04] Πρωτοβουλία για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αναλαμβάνει ο υφυπουργός Εργασίας
  • [05] Διευρύνονται τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς σταθμούς
  • [06] Ανησυχία στην Ιταλία για την άνοδο του σπρεντ
  • [07] Στις ΗΠΑ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος για εξετάσεις στο γόνατο

  • [01] Την Πέμπτη η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων

    Αναβάλλεται για την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

    Σύμφωνα με τον ίδιο προγραμματισμό, θα ακολουθούσε σύσκεψη υπό τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας την Τετάρτη.

    Η συνάντηση θα γίνει τελικά την Πέμπτη, στο υπουργείο Εργασίας και μετά από πρόσκληση του Υπουργού.

    Ο κ. Βρούτσης, έχει έρθει σε επαφή με τους προέδρους των εργοδοτικών ενώσεων και τη ΓΣΕΕ για τον προσδιορισμό των λεπτομερειών, ενώ αργά το βράδυ αναμένεται να αποσταλούν και επίσημα οι σχετικές προσκλήσεις.

    [02] Υψηλότερο του στόχου το πρωτογενές έλλειμμα, προβλέπει το ΔΝΤ

    Το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας (που δεν περιλαμβάνει τη δαπάνη για τόκους) θα είναι φέτος υψηλότερο κατά 0,5% έως 1% του ΑΕΠ σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί, αν δεν υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές στην οικονομική πολιτική, εκτιμά το ΔΝΤ στην έκθεση επικαιροποίησης των προβλέψεων του για τα δημοσιονομικά μεγέθη των χωρών-μελών του (Fiscal Monitor Update).

    [03] Ο Ρόμνεϊ απορρίπτει τις κατηγορίες του Ομπάμα

    Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο Μιτ Ρόμνεϊ απέρριψε για άλλη μία φορά τις, «άτιμες» κατ' αυτόν, κατηγορίες που του εξακόντισε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με το παρελθόν του σε μια επενδυτική εταιρία, υποσχόμενος να ανταποδώσει.

    Μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχθηκε από το δημοκρατικό στρατόπεδο για την πρώην εταιρεία του Ρόμνεϊ, την Bain Capital, ο ίδιος δήλωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως πρόκειται να πληρώσει τον Ομπάμα με το ίδιο νόμισμα.

    «Πιστεύω πως όταν κατηγορείται κάποιος για έγκλημα έχει κάθε λόγο να απαντήσει σε υψηλούς τόνους. Αυτό προτίθεμαι να πράξω» με τον Ομπάμα, προειδοποίησε ο Ρόμνεϊ.

    Ο ίδιος τόνισε σε άλλη αποστροφή του λόγου του πως «η καλύτερη επίθεση είναι να κοιτάξει κανείς τους ισολογισμούς του Ομπάμα» και ιδιαίτερα την αποτυχία του προέδρου να επιτύχει την επάνοδο της οικονομίας στην ανάπτυξη.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [04] Πρωτοβουλία για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αναλαμβάνει ο υφυπουργός Εργασίας

    Πρωτοβουλία για την οργάνωση διυπουργικής σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Ναυτιλίας με θέμα τη συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας αναλαμβάνει ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

    Κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο κ. Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε επίσης στο γενικότερο σχεδιασμό δράσεων του υπουργείου, για τη στήριξη των εργαζομένων και δήλωσε επίσης, ότι προτίθεται να δεχθεί το αίτημα των εργαζομένων και να οργανωθεί στο υπουργείο τριμερής συνάντηση με θέμα την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων στη λειτουργία των Ναυπηγείων.

    [05] Διευρύνονται τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς σταθμούς

    Σε τροποποίηση των κριτηρίων ένταξης στο πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2012-2013, προχωρά το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

    Συγκεκριμένα, στα κριτήρια για τη συμμετοχή των ωφελουμένων θα συμπεριλαμβάνονται το εισόδημα που έχει δηλωθεί για το οικονομικό έτος 2011 (δηλ. το εισόδημα που αποκτήθηκε από 1/1/2010 έως 31/12/2010) ή το οικονομικό έτος 2012 (δηλ. τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2011 έως 31/12/2011).

    Επειδή δε, το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2012 δεν έχει εκδοθεί ακόμη, παρέχονται εναλλακτικές δυνατότητες με την υποβολή άλλων ισοδύναμων εγγράφων.

    [06] Ανησυχία στην Ιταλία για την άνοδο του σπρεντ

    Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν την ανησυχία της κυβέρνησης της Ρώμης για την άνοδο του σπρεντ. Η διαφορά απόδοσης των ομολόγων του ιταλικού και του γερμανικού δημοσίου διαμορφώθηκε, τελικώς, στις 488 μονάδες. Κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών είχε αγγίξει τις 495 μονάδες βάσης.

    Η απόδοση των δεκαετών ιταλικών ομολόγων, παράλληλα, έφτασε στο 6,10%.

    Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση Rai, «πηγές της κυβέρνησης Μόντι αφήνουν να διαρρεύσει ότι, προς το παρόν, δεν πρόκειται να αποφασισθεί κανενός είδους προσφυγή στη λεγόμενη ασπίδα κατά του σπρεντ, που υιοθετήθηκε επισήμως στην τελευταία ευρωπαϊκή διάσκεψη».

    [07] Στις ΗΠΑ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος για εξετάσεις στο γόνατο

    Για το Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ θα αναχωρήσει ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, προκειμένου να εξεταστεί από τον Δρ. Χάνερ, ο οποίος ειδικεύεται σε προβλήματα στο γόνατο ανάλογα με αυτά που αντιμετωπίζει ο Έλληνας φόργουορντ. Ο 28χρονος έχει μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, ενώ εδώ και αρκετό καιρό ταλαιπωρείται και πάλι από πόνους στο γόνατο. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από τον μάνατζερ του, Γιώργο Δημητρόπουλο, o οποίος ενημέρωσε στο twitter ότι ο Βασιλόπουλος δεν έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με κάποια ομάδα, καθώς θέλει πρώτα να έχει μία ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση της υγείας του.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 July 2012 - 18:30:35 UTC