Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, έως το 2016, πρότεινε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Ναυτικό επεισόδιο στον Κόλπο: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες
  • [03] Ενημέρωσε τον Πρόεδρο για θέματα του υπουργείου Ναυτιλίας ο Κ. Μουσουρούλης
  • [04] Τηλεδιάσκεψη Eurogroup για οριστικοποίηση του σχεδίου βοήθειας στις ισπανικές τράπεζες
  • [05] Ολυμπιακός - Αλάνια Βλαντικαφκάζ 1-0
  • [06] Πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού σε φιλικό, επί της Ελ Γιαΐς

  • [01] Νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, έως το 2016, πρότεινε ο Ευ. Βενιζέλος

    Την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την Ελλάδα, το οποίο θα καλύπτει την χρονική περίοδο από το β΄ εξάμηνο του 2012 μέχρι το τέλος του 2016, επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος.

    Όπως τόνισε «χωρίς αυτό το επικαιροποιημένο ΜΠΔΣ που θα λάβει υπόψη του τα νέα μακροοικονομικά δεδομένα και ιδίως τη βαθύτερη ύφεση, δεν μπορεί ούτε ο προϋπολογισμός του 2012 να κλείσει, ούτε ο προϋπολογισμός του 2013 να καταρτιστεί και να κατατεθεί ως προσχέδιο νόμου την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, όπως προβλέπει το Σύνταγμα».

    [02] Ναυτικό επεισόδιο στον Κόλπο: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

    Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός από το σημερινό επεισόδιο στα ανοικτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όταν η ομάδα ασφαλείας σε ένα αμερικανικό πλοίου ανεφοδιασμού άνοιξε πυρ κατά μηχανοκίνητου σκάφους που αγνόησε τα προειδοποιητικά σήματα, ανέφεραν πηγές του Πενταγώνου.

    Η πηγή του αμερικανικού υπουργείου τόνισε πως οι πληροφορίες αυτές βασίζονται στις πρώτες αναφορές από το σημείο του συμβάντος. Νωρίτερα, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό είχε μεν επιβεβαιώσει το επεισόδιο, αλλά είχε αρνηθεί να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, ή σε θύματα.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αμερικανικός 5ος Στόλος, που επιχειρεί στα ύδατα του Κόλπου, επιδεικνύει «μέγιστη προσοχή» στις δυνητικές απειλές που μπορεί να προέλθουν από μικρά πλοία, έπειτα από την επίθεση το 2000 κατά του αμερικανικού καταδρομικού USS Cole στην Υεμένη.

    Το επεισόδιο συνέβη κοντά στο Τζέμπελ Άλι, μία πόλη στα ΗΑΕ μεταξύ του Αμπού Ντάμπι και του Ντουμπάι.

    Οι φρουροί ασφαλείας του δεξαμενόπλοιου ανεφοδιασμού USNS Rappahannock άνοιξαν πυρ με βαρύ πολυβόλο εναντίον πολιτικού σκάφους «αφού αυτό αγνόησε τις προειδοποιήσεις του και συνέχιζε να προσεγγίζει με μεγάλη ταχύτητα» το αμερικανικό πλοίο, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο 5ος Στόλος.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [03] Ενημέρωσε τον Πρόεδρο για θέματα του υπουργείου Ναυτιλίας ο Κ. Μουσουρούλης

    Τη βεβαιότητα ότι φέτος το καλοκαίρι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για την αναδιοργάνωση και την ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και της διασύνδεσής του με το Λιμενικό Σώμα.

    «Ενημέρωσα τον Πρόεδρο για τα στοιχεία της δραστηριότητας της ελληνικής ναυτιλίας, ποντοπόρου ελληνόκτητης, αλλά και της ελληνικής σημαίας, και συζητήσαμε πώς θα μπορούσαμε αυτόν τον κινητήρα της ελληνικής οικονομίας να τον ενεργοποιήσουμε ακόμα περισσότερο ώστε η χώρα να οδηγηθεί πιο γρήγορα έξω από την κρίση» δήλωσε ο υπουργός.

    Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ληφθούν σημαντικά μέτρα για την ακτοπλοΐα και ότι εργάζεται σε στενή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς προς την κατεύθυνση αυτή.

    [04] Τηλεδιάσκεψη Eurogroup για οριστικοποίηση του σχεδίου βοήθειας στις ισπανικές τράπεζες

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν μια τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή για να οριστικοποιήσουν το σχέδιο βοήθειας στις ισπανικές τράπεζες, έγινε γνωστό απόψε από ευρωπαϊκές πηγές.

    "Η σύνοδος θα γίνει υπό τη μορφή τηλεδιάσκεψης. Θα γίνει την Παρασκευή περίπου την ώρα του γεύματος. Η ακριβής ώρα θα γίνει γνωστή αύριο", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή.

    Μια άλλη ευρωπαϊκή πηγή επιβεβαίωσε σήμερα ότι ελήφθη απόφαση και ότι οι υπουργοί θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη και δεν θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες, όπως εξεταζόταν προηγουμένως.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [05] Ολυμπιακός - Αλάνια Βλαντικαφκάζ 1-0

    Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Αλάνια Βλαντικαφκάζ με 1-0, με πολύ ωραίο γκολ του Τζεμπούρ. Αυτός ήταν ο δεύτερος φιλικός αγώνας των «ερυθρολεύκων» επί αυστριακού εδάφους που αύριο επιστρέφουν στην Αθήνα.

    Η Αλάνια είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που προηγήθηκε στο 13΄ με απευθείας σουτ του Τζεμπούρ μετά από σέντρα του Παπάζογλου. Στην συνέχεια οι Ρώσοι είχαν την κατοχή και πίεσαν για την ισοφάριση χωρίς όμως να έχουν κάποια κλασική ευκαιρία αφού σε μία περίπτωση που πήγαν να γίνουν απειλητικοί ο Κάρολ έκανε έξοδο και πρόλαβε τον επερχόμενο Πρίσκιν.

    Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι είχε καλύτερο ρυθμό με τους Ρώσους να ψάχνουν την ισοφάριση. Στο 56΄ ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν ο Τζεμπούρ βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των αντιπάλων αλλά το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε. Στην συνέχεια της φάσης όμως η Αλάνια έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της να ισοφαρίσει αλλά το σουτ του Κουμπούλοφ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός είχε άλλες δύο ευκαιρίες να σκοράρει με τον Πάντελις αλλά ο σέρβος επιθετικός δεν ήταν εύστοχος.

    [06] Πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού σε φιλικό, επί της Ελ Γιαΐς

    Την πρώτη του νίκη σε φιλικό ματς (μετά από μία ισοπαλία και μία ήττα) πήρε σήμερα ο Παναθηναϊκός επί αυστριακού εδάφους. Με γκολ του Βελάσκες στο 28ο λεπτό, οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 της Ελ Γιαΐς, με τον Ζεσουάλντο Φερέιρα να δοκιμάζει αρκετά σχήματα και να δίνει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς παίκτες.

    Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος σε ρόλο «ελεύθερου» έκανε σπουδαίο ματς, ενώ γι' άλλη μια φορά εξαιρετικά στοιχεία έδειξε ο κεντρικός αμυντικός, Βελάσκες. Από τους νέους παίκτες, ο Χουχούμης ήταν αυτός που ξεχώρισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 July 2012 - 20:30:41 UTC