Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Επιδοτήστε διακοπές Γερμανών σε Ελλάδα και Νότο"
  • [02] Moody's: Υποβάθμιση 23 κρατικών εταιριών, δήμων και περιφερειών της Ιταλίας
  • [03] Δύο νεκροί και 19 τραυματίες σε ανταλλαγή πυρών στο Τορόντο
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Χωρίς το δημοψήφισμα ο Γ. Παπανδρέου πιθανόν να παρέμενε πρόεδρος
  • [05] Σε εξέλιξη η φωτιά στο Ζευγολατιό. Υπό πλήρη έλεγχο στο Λουτρό Ξυλοκάστρου
  • [06] Το Δημόσιο άντλησε 1,625 δισ. ευρώ από τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια
  • [07] Τριετές πρόγραμμα για το αρχαίο δράμα από το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
  • [08] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με μέλη Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ
  • [09] Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει κατάθεσης Fed στο Κογκρέσο
  • [10] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε λόφο πάνω από την Ποντγκόριτσα
  • [11] Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στην Κωνσταντινούπολη

  • [01] "Επιδοτήστε διακοπές Γερμανών σε Ελλάδα και Νότο"

    Πρόταση προς την γερμανική κυβέρνηση να επιδοτήσει τις διακοπές των Γερμανών σε χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, παρουσίασαν ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Γιώργος Χατζημαρκάκης και ο βουλευτής του κόμματος Έρβιν Λότερ.

    «Ο άσχημος καιρός το καλοκαίρι στην Γερμανία προκαλεί κατάθλιψη στους ανθρώπους. Θα μπορούσε ένα είδος κρατικής ενίσχυσης προκειμένου να ταξιδέψουν, π.χ. στην Ελλάδα, να αποτελέσει την αρχή ενός προγράμματος οικονομικής ανάκαμψης. Στην Ελλάδα είναι εγγυημένος ο ήλιος!», δηλώνει ο κ. Χατζημαρκάκης στην εφημερίδα Bild, ενώ ο κ. Λότερ τονίζει ότι «οι Έλληνες είναι πολύ φιλόξενοι» και προτείνει να δοθεί ως «επιδότηση της τελευταίας στιγμής», ένα ποσό για ταξίδια προς τον Νότο. «Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε πολλούς Γερμανούς αλλά και χώρες όπως η Ελλάδα, οι οποίες χρειάζονται επειγόντως περισσότερους τουρίστες. Η πολιτική πρέπει μαζί με την βιομηχανία να δημιουργήσει κίνητρα», προσθέτει.

    Σύμφωνο βρίσκει η πρόταση των δύο πολιτικών του FDP και τον εμπειρογνώμονα του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομίας (IW) της Κολονίας Μίχαελ Γκρέμλινγκ, ο οποίος δηλώνει στην Bild ότι «περισσότεροι επισκέπτες θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό για τις χώρες του Νότου που βρίσκονται σε κρίση και έχουν ανάγκη το κάθε ευρώ».

    [02] Moody's: Υποβάθμιση 23 κρατικών εταιριών, δήμων και περιφερειών της Ιταλίας

    Ο οίκος Moody's προχώρησε στην υποβάθμιση είκοσι τριών εταιριών του ιταλικού δημοσίου, δήμων και περιφερειών της Ιταλίας, μετά την γενικότερη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας την περασμένη εβδομάδα.

    «Οι προοπτικές, για την τοπική αυτοδιοίκηση, παραμένουν αρνητικές, όπως και εκείνες ολόκληρης της Ιταλίας», υπογραμμίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.

    Στους δήμους που υποβαθμίστηκαν, συμπεριλαμβάνονται οι πόλεις του Μιλάνου και της Νάπολης, όπως και οι περιφέρειες της Λομβαρδίας (ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου) και του Μπολτσάνο (κοντά στα σύνορα με την Αυστρία).

    Σε ότι αφορά τις εταιρίες με κρατική συμμετοχή στο πακέτο μετοχών, η υποβάθμιση του Moody's πλήττει την εταιρία υδρογονανθράκων Eni και τα Ιταλικά Ταχυδρομεία, Poste Italiane, λόγω του ότι «είναι μια επιχείρηση που εκτίθεται στις συνέπειες της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας».

    [03] Δύο νεκροί και 19 τραυματίες σε ανταλλαγή πυρών στο Τορόντο

    Δύο άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους μια έφηβη, σκοτώθηκαν και 19 τραυματίσθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στο Τορόντο, στο σοβαρότερο επεισόδιο του είδους αυτού που έχει συμβεί ποτέ στη μεγαλύτερη μητρόπολη του Καναδά, ανακοίνωσε η αστυνομία στη διάρκεια της νύκτας.

    Στη διάρκεια της γιορτής, στην οποία είχαν προσκληθεί περισσότεροι από 200 άνθρωποι, έγινε καβγάς ανάμεσα σε πολλά άτομα και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας. "Πρόκειται για το σοβαρότερο βίαιο επεισόδιο με πυροβόλα όπλα που έχει σημειωθεί ποτέ στο Τορόντο", δήλωσε ο ίδιος.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CityNews, μια 20χρονη γυναίκα τραυματίσθηκε από σφαίρα στην πλάτη και τουλάχιστον οκτώ πρόσωπα ηλικίας 18 ως 25 ετών έχουν επίσης τραυματισθεί από σφαίρες και νοσηλεύονται.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Χωρίς το δημοψήφισμα ο Γ. Παπανδρέου πιθανόν να παρέμενε πρόεδρος

    Πολύ δύσκολο και σχεδόν αδύνατο είναι να καλυφθεί το ποσό των 11,5 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» και απέδωσε την αδυναμία στην επιδείνωση της ύφεσης. Πρόσθεσε ότι το μεγάλο πρόβλημα και των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν οι προβλέψεις της τρόικας, οι οποίες διαψεύδονταν και κάθε φορά χρειάζονταν προσαρμογές.

    Σχετικά με την προσπάθεια ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν ενοχλείται από την απροθυμία στελεχών να συμμετέχουν σε όργανα όπως η Πολιτική και η Οργανωτική Γραμματεία. Είπε, επίσης, ότι όποιος θέλει να κάνει κόμμα και να δοκιμαστεί στο λαό, μπορεί να τα πράξει.

    Ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε και για όσα αναφέρονται σε κυριακάτικο δημοσίευμα για τη στάση που τήρησε στις Κάννες και για το δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Αρνήθηκε την ορθότητα των αναφερομένων, μίλησε για μυθοπλασία και παρέπεμψε σε περιοδικά τύπου «Φαντάζιο». Επισήμανε ότι διαφωνούσε εξ αρχής με το δημοψήφισμα, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να τεθεί εν αμφιβόλω η συμμετοχή της χώρας στο ευρώ μέσω ενός δημοψηφίσματος. Την ίδια στάση τηρεί και τώρα ο κ. Βενιζέλος, όταν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως ούτε σήμερα χρειάζεται δημοψήφισμα. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι το θέμα αυτό δεν είναι στο τραπέζι και δεν πρέπει να είναι, ενώ συμπλήρωσε ότι αν δεν είχε τεθεί το θέμα του δημοψηφίσματος πιθανόν ο Γιώργος Παπανδρέου να παρέμενε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [05] Σε εξέλιξη η φωτιά στο Ζευγολατιό. Υπό πλήρη έλεγχο στο Λουτρό Ξυλοκάστρου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε, χθες το μεσημέρι, από τον σκουπιδότοπο στο Ζευγολατιό Κορινθίας κι έχει καταστρέψει πολλά στρέμματα δασικής έκτασης με πεύκα. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν συνεχείς αναζωπυρώσεις και δυσκολεύουν το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης.

    Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο είναι η φωτιά στο Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου όμως παραμένουν δυνάμεις για πλήρη κατάσβεση και τυχόν αναζωπύρωση, λόγω του αέρα που πνέει στην περιοχή.

    [06] Το Δημόσιο άντλησε 1,625 δισ. ευρώ από τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια

    Στην άντληση ποσού ύψους 1,625 δισ. ευρώ προχώρησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, μέσω δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων (13 εβδομάδων).

    To επιτόκιο ανήλθε στο 4,28%, από 4,31%, ενώ ο δείκτης κάλυψης διαμορφώθηκε στις 2,12 φορές.

    Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, εγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, 1,250 εκατομμυρίων ευρώ καΒ­Β­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατομμυρίων ευρώ.

    [07] Τριετές πρόγραμμα για το αρχαίο δράμα από το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

    Ενα νέο, μεγάλο, τριετές πρόγραμμα (2012- 2014) προώθησης της έρευνας και της μελέτης του αρχαίου δράματος που φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις για ένα διεθνές δίκτυο επικοινωνίας και διαλόγου ανάμεσα σε δημιουργούς και καλλιτέχνες με διαφορετικές καλλιτεχνικές προσεγγίσεις- εγκαινιάζει από το Σεπτέμβριο του 2012 το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης (ΙΜΚ).

    Συνεπές στις αρχές και τους σκοπούς του, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης κατέθεσε πρόταση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» του ΕΣΠΑ 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό ταμείο Περιφερειακής ανάπτυξης της Ε.Ε και το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού. Σε αυτή τη βάση, ανέλαβε και υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Αρχαίο Δράμα: Επιρροές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις».

    [08] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με μέλη Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ

    Συνάντηση με τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στα Γραφεία του Κινήματος.

    Στη συνάντηση, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς να ακολουθήσουν δηλώσεις, συμμετείχαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και οι εισηγητές της ΚΟ της παράταξης για θέματα Υγείας, Δημήτρης Κρεμαστινός και Συμεών Κεδίκογλου.

    [09] Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει κατάθεσης Fed στο Κογκρέσο

    Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) κ. Μπεν Μπερνάνκι θα σηματοδοτήσει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής κατά την κατάθεσή του σήμερα ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 καταγράφει κέρδη 0,25%, ενώ η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώνεται στα 1,2290 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 0,15%. 'Άνοδο, όμως, σημείωσε και η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων, η οποία έφθασε το 6,82%, εν όψει της δημοπρασίας έντοκων γραμματίων ύψους 3,5 δισ. ευρώ που θα διεξαγάγει σήμερα το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών, η οποία θεωρείται ως πρώτο τεστ για τη δημοπρασία μακροπρόθεσμων ομολόγων που θα ακολουθήσει την Πέμπτη.

    Οι επενδυτές εκτιμούν ότι ο κ. Μπερνάνκι θα χρησιμοποιήσει πιο χαλαρούς τόνους στην κατάθεσή του, μετά την ανακοίνωση αδύναμων στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στην Αμερική και την περικοπή από το ΔΝΤ των προβλέψεών του για το ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, που έχουν ενισχύσει την άποψη ότι η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται.

    [10] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε λόφο πάνω από την Ποντγκόριτσα

    Υπό έλεγχο τέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 9μμ (τοπική ώρα) στο λόφο Γκόριτσα στην Ποντγκόριτσα, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας προστασίας της πρωτεύουσας του Μαυροβουνίου.

    Η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα σε ηλεκτρικό καλώδιο και λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα. Κάποια στιγμή, μάλιστα, απείλησε παρακείμενα σπίτια και πρεσβείες, μεταξύ των οποίων και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η ελληνική πρεσβεία, στην οδό Αθήνας.

    Αργότερα η φωτιά κατευθύνθηκε προς την κορυφή του λόφου Γκόριτσα και κατασβέστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Μαυροβουνίου RTCG.

    [11] Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στην Κωνσταντινούπολη

    Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ουρανοξύστη 42 ορόφων με πολυτελή διαμερίσματα και γραφεία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, ύστερα από μάχη που έδωσαν εκατοντάδες πυροσβέστες, μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

    Η φωτιά στον Polat Tower Residence, έναν ουρανοξύστη ύψους 152 μέτρων, ο οποίος βρίσκεται στη συνοικία Μπεζικτάς, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, δεν προκάλεσε νεκρούς ή τραυματίες, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

    Οι αρχές απέκλεισαν αμέσως όλους τους δρόμους που οδηγούν στο κτίριο, ενώ εκκένωσαν ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και κτίρια που βρίσκονται κοντά.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 July 2012 - 10:30:37 UTC