Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Έκρυβαν» μέρος των συντάξεών τους
  • [02] Έλλειψη βροχών το χειμώνα; Περισσότεροι καύσωνες το καλοκαίρι
  • [03] Νέο άλμπουμ από τον Μπομπ Ντίλαν
  • [04] ΗΠΑ: Οδηγός λεωφορείου έπιασε 7χρονη που έπεσε από τον δεύτερο όροφο
  • [05] Σε συμφωνία με τον Δημήτρη Μαυροειδή o Ολυμπιακός
  • [06] Ευ. Μεϊμαράκης: Από μηδενική βάση όλες οι πιστώσεις για Βουλή
  • [07] Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο Ζευγολατιό
  • [08] Έκτακτος έλεγχος στις φυλακές Κορυδαλλού για τη βλάβη που προκλήθηκε στον συναγερμό
  • [09] Αισιοδοξία ΔΝΤ ότι η Πορτογαλία θα επιτύχει τους στόχους του προγράμματος
  • [10] Αποκαταστάθηκε τον Ιούνιο η χορηγήση ρευστότητας από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες

  • [01] «Έκρυβαν» μέρος των συντάξεών τους

    Το 5,5% των συνταξιούχων του Τομέα Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ), λαμβάνει μηνιαία σύνταξη μεγαλύτερη από 6.000 ευρώ, χωρίς να υποβάλλει δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων, ενώ το 12% των συνταξιούχων του ίδιου φορέα, δηλώνει στην εφορία μικρότερα ποσά από εκείνα που έχουν χορηγηθεί από το ταμείο.

    Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν τα ευρήματα των πρώτων ελέγχων και διασταυρώσεων των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών στον Τομέα Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ).

    Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από τους ελέγχους, είναι ότι το ποσοστό των συνταξιούχων του συγκεκριμένου Ταμείου που δηλώνει αναπηρία φθάνει στο 11,3%, την ώρα που ο συνολικός πληθυσμός των συνταξιούχων που δηλώνει αναπηρία κινείται στο 7,7%, διαφορά «στατιστικά σημαντική». Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι δηλώσεις αναπηρίας θα επανεξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, ώστε να εντοπισθούν τυχόν περιπτώσεις ατασθαλιών.

    [02] Έλλειψη βροχών το χειμώνα; Περισσότεροι καύσωνες το καλοκαίρι

    Λιγότερες πριν οι βροχές, περισσότεροι μετά οι καύσωνες. Οι καυτές ημέρες το καλοκαίρι είναι περισσότερες, όταν σε μία περιοχή έχει προηγηθεί μία περίοδος λιγοστών βροχών και ξηρασίας, σύμφωνα με μία νέα ελβετική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι αυτό το φαινόμενο έχει παγκόσμια ισχύ.

    Η μελέτη επισημαίνει ότι η κλιματική αλλαγή και η άνοδος της θερμοκρασίας, όταν συνδυάζονται με έλλειψη βροχοπτώσεων, αυξάνει την πιθανότητα να σημειωθούν ακραίες θερμοκρασίες ιδίως κατά τον πιο ζεστό μήνα του χρόνου.

    Η νέα μελέτη εντάσσεται στην προσπάθεια των επιστημόνων να βελτιώσουν την ικανότητα πρόβλεψης των καυσώνων, που από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα τείνουν να γίνονται όλο και συχνότεροι σε διάφορες περιοχές (συμπεριλαμβανομένης της Μεσογείου) εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Η καλύτερη πρόβλεψη μπορεί να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα.

    [03] Νέο άλμπουμ από τον Μπομπ Ντίλαν

    Ο μέγιστος των τραγουδοποιών της δεκαετίας του '60 κι εντεύθεν Μπομπ Ντίλαν θα κυκλοφορήσει το 35ο ηχογραφημένο σε στούντιο άλμπουμ της καριέρας του, με τίτλο «Καταιγίδα» (Tempest), ανακοίνωσε σήμερα η δισκογραφική του εταιρεία Columbia Records.

    Ο 71 ετών σήμερα ζωντανός θρύλος της αμερικανικής μουσικής ηχογράφησε 10 νέα τραγούδια, τονίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, η οποία υπογραμμίζει πως παραγωγός του άλμπουμ είναι ο «Τζακ Φροστ», ένα ψευδώνυμο που έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν ο μεγάλος καλλιτέχνης.

    Η κυκλοφορία του δίσκου θα συμπέσει χρονικά με την 50η επέτειο από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου του Μπομπ Ντίλαν.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [04] ΗΠΑ: Οδηγός λεωφορείου έπιασε 7χρονη που έπεσε από τον δεύτερο όροφο

    Ήρωας έγινε ένας οδηγός λεωφορείου στη Νέα Υόρκη όταν κατάφερε κυριολεκτικά να "πιάσει στον αέρα" ένα κοριτσάκι, που έπεσε από τον δεύτερο όροφο ενός κτιρίου στο Μπρούκλιν.

    "Είπα απλώς: Θεέ μου, αν είναι το θέλημά σου, κάνε με να την πιάσω", αφηγήθηκε ο ίδιος ο Στιβ Σεντ Μπέρναρντ στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι NY1.

    Ένα βίντεο που καταγράφηκε με κινητό τηλέφωνο και μεταδόθηκε από το κανάλι δείχνει την 7χρονη να στέκεται πάνω στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, δίπλα στο παράθυρο του διαμερίσματός της, σε ύψος δέκα μέτρων από το έδαφος. Κατόπιν το παιδί πέφτει ενώ ακούγονται κραυγές από τους συγκεντρωμένους.

    "Έτρεξα, ελπίζοντας ότι δεν θα έπεφτε. Όταν έφτασα στο σημείο, εκείνη στεκόταν ακόμη επάνω και πήρα θέση" κάτω από το παράθυρο, είπε ο 52χρονος οδηγός, που είναι πατέρας τεσσάρων αγοριών.

    Ο Σεντ Μπέρναρντ, που είπε ότι έκλαψε αφού έσωσε τη μικρή, τραυματίστηκε στο χέρι.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [05] Σε συμφωνία με τον Δημήτρη Μαυροειδή o Ολυμπιακός

    Σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τα επόμενα δύο χρόνια ήρθε ο Δημήτρης Μαυροειδής. Ο Έλληνας σέντερ, όπως επιβεβαιώνεται και από το στενό περιβάλλον του, «έδωσε τα χέρια» με τη διοίκηση των «ερυθρολεύκων» για συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες. Ο πρώην άσος της Μπιλμπάο, που είχε πρόταση και από τον Παναθηναϊκό, θα έχει ετήσιες απολαβές ύψους 350.000 ευρώ.

    [06] Ευ. Μεϊμαράκης: Από μηδενική βάση όλες οι πιστώσεις για Βουλή

    Από μηδενική βάση θα ελεγχθούν οι πιστώσεις που διατίθενται για τη λειτουργία της Βουλής ώστε να υπάρξει ορθολογικότερη διαχείριση, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρώην πρόεδρο του Σώματος Απόστολο Κακλαμάνη.

    Ο κ. Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα να κλείσει ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής, ενώ για το γυμναστήριο ανέφερε ότι επιδίωξη του είναι να μειωθεί το κόστος λειτουργίας. «Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να λειτουργούν και τα δύο σύμφωνα με τη τρέχουσα οικονομική πραγματικότητα και τα δεδομένα που υπάρχουν», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Ερωτηθείς για τη λειτουργία της Βουλής το επόμενο διάστημα, διευκρίνισε ότι η Ολομέλεια θα λειτουργήσει κανονικά, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είπα ποτέ ότι θα πάμε σε θερινά τμήματα».

    [07] Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο Ζευγολατιό

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

    Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα και κατευθύνεται προς τις Αρχαίες Κλεωνές, αφού, σύμφωνα με ενημέρωση της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Ντίνασ Νικολάκου, πέρασε από το Σπαθοβούνι.

    Σαράντα ένα επανδρωμένα οχήματα της πυροσβεστικής από την Κορινθία και τους γειτονικούς νομούς, αλλά και πεζοπόρα τμήματα από την Τρίπολη, την Πάτρα και την Αθήνα, δίνουν κυριολεκτικά μάχη με τις φλόγες, ενώ στην κατάσβεση συμμετέχουν έξι αεροσκάφη καναντέρ. Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πελοποννήσου.

    [08] Έκτακτος έλεγχος στις φυλακές Κορυδαλλού για τη βλάβη που προκλήθηκε στον συναγερμό

    Έκτακτο έλεγχο διενεργεί, με εντολή του γενικού γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνου Σκανδάμη, το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης, μετά τη βλάβη που υπήρξε στη λειτουργία του συστήματος συναγερμού των φυλακών Κορυδαλλού.

    Ο έκτακτος έλεγχος διενεργείται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «προκειμένου να εξεταστούν οι λόγοι μη λειτουργίας του συναγερμού, η τυχόν ύπαρξη υπηρεσιακών ευθυνών, καθώς και για να διαπιστωθεί αν είχε ενημερωθεί σχετικά η διεύθυνση των φυλακών».

    [09] Αισιοδοξία ΔΝΤ ότι η Πορτογαλία θα επιτύχει τους στόχους του προγράμματος

    Η οικονομική ανάταξη της Πορτογαλίας βάσει του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει «αρκετά μεγάλες» πιθανότητες να επιτύχει, παρά τις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, κυρίως από την κρίση στην ευρωζώνη, με κίνδυνο να βαθύνει η ύφεση, επισημαίνει σήμερα το ΔΝΤ.

    Σε έκθεσή του έπειτα από την αποστολή του τον προηγούμενο μήνα στην Πορτογαλία, το ΔΝΤ αναφέρει ότι «το εύρος της δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν εντυπωσιακό» στη διάρκεια του πρώτου έτους που η χώρα έλαβε βοήθεια στο πλαίσιο του σχεδίου χορήγησης δανείου 78 δισεκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα σημείωσε ότι το 2012 αναμένεται μια ελαφρώς μικρότερη συρρίκνωση της οικονομίας σε σχέση με αυτήν που προβλεπόταν σε προηγούμενη έκθεσή του.

    Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι οι εξωτερικές «προκλήσεις απλώς ενισχύουν την ανάγκη να γίνουν αποφασιστικές κινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα», το οποίο, όπως σημειώνει, μπορεί να βελτιωθεί. Παρόλα αυτά στην έκθεσή του το Ταμείο επαναλαμβάνει την εμπιστοσύνη του στο αρχικό πρόγραμμα, αν και τον Απρίλιο είχε ανακοινώσει ότι η ύφεση στην Πορτογαλία ενδέχεται να αναγκάσει την κυβέρνηση να τροποποιήσει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

    Επιμέλεια:. Ε. Μορώνη

    [10] Αποκαταστάθηκε τον Ιούνιο η χορηγήση ρευστότητας από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες

    Στα 61,9 δισεκ. ευρώ μειώθηκε τον Ιούνιο η ρευστότητα που χορήγησε η Τράπεζα της Ελλάδος στις τράπεζες μέσω του μηχανισμού εκτάκτου ανάγκης (ELA) από τα 124 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο.

    Υπενθυμίζεται ότι τον μήνα αυτό, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με ανακοίνωση της, αποφάσισε να μην δέχεται ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα, με αποτέλεσμα το έλλειμμα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες να το καλύψει σχεδόν εξ΄ολοκλήρου η Τράπεζα της Ελλάδος.

    Η κατάσταση εξομαλύνθηκε τον Ιούνιο οπότε η ΕΚΤ έκρινε ότι μπορεί να επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς χρηματοδότησης των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα, αποδεχόμενη ως ενέχυρο στις πράξεις αναχρηματοδότησης τα ελληνικά ομόλογα. Έτσι τον Ιούνιο η έκτακτη ρευστότητα που χορήγησε η Τράπεζα της Ελλάδος περιορίστηκε στα 61,9 δισ. ευρώ. Παράλληλα τον ίδιο μήνα η "εξάρτηση" των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ επανήλθε στα 73,7 δισ. ευρώ από 62 δισεκ. ευρώ που ήταν τον Απρίλιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 July 2012 - 16:30:48 UTC