Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στοιχεία «φωτιά» για τον Άκη Τσοχατζόπουλο
  • [02] Οριστικά αύριο η «αλλαγή σελίδας» στα διοικητικά του ΠΑΟ
  • [03] Ανοικτός από αύριο ο εκθεσιακός χώρος στον α΄ όροφο της Στοάς Αττάλου
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Φυσική συνέχεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, η σημερινή
  • [05] Αντιδράσεις για δημοσίευμα που φέρει την Ικαρία να επιθυμεί «απόσχιση» από την Ελλάδα
  • [06] Ανακριβές χαρακτηρίζει το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι πρότεινε περικοπές δαπανών 100 εκατ. ευρώ
  • [07] Πανίσχυρη με Ιμπραΐμοβιτς η Παρί Σεν Ζερμέν

  • [01] Στοιχεία «φωτιά» για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

    Άκρως επιβαρυντική για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ήταν η πολύωρη απολογία που έδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας. Ο επιχειρηματίας -συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού- που μετά από τρεις μήνες κράτησης ζήτησε να «σπάσει τη σιωπή του», φέρεται, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, να έδωσε πολύ επιβαρυντικά στοιχεία, όχι μόνο για τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, αλλά και για άλλα πρόσωπα, τα οποία έως στιγμής δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες.

    Κατά την 9ωρη παραμονή του στο γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο Νίκος Ζήγρας φέρεται όχι μόνο να επιβεβαίωσε τα στοιχεία της ανάκρισης, αλλά και να έδωσε πολύ σημαντικές πληροφορίες για το ρόλο προσώπων στη διαδρομή των «μαύρων χρημάτων» από εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς και να παραδέχθηκε ότι πράγματι διαχειριζόταν, μέσω εξωχώριων (off shor) εταιρειών, χρήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, έως το 2004.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, o κατηγορούμενος υποστήριξε επίσης ότι γνώριζε πως τα χρήματα αυτά ήταν «μαύρα», χωρίς όμως να γνωρίζει λεπτομέρειες για την προέλευση τους. Φέρεται επίσης να είπε ότι μετά το 2004, τον ρόλο του ανέλαβε ο επίσης κρατούμενος για την ίδια υπόθεση, επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

    [02] Οριστικά αύριο η «αλλαγή σελίδας» στα διοικητικά του ΠΑΟ

    Η «αλλαγή σελίδας» στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στο «Σωματείο», θα λάβει χώρα οριστικά κι αμετάκλητα αύριο το μεσημέρι, όπως τουλάχιστον αναφέεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η «Παναθηναϊκή Συμμαχία».

    «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλάζει σελίδα, οι μετοχές περνούν στα χέρια του Σωματείου και ο κόσμος του τριφυλλιού γίνεται ιδιοκτήτης της ομάδας».

    Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι, θα γίνει η τελική επαφή του Γιάννη Αλαφούζου με την πλευρά Βαρδινογιάννη για την οριστική μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, δίχως αντάλλαγμα.Παρόντες θα είναι και οι εκπρόσωποι του Τύπου προκειμένου να σφραγίσουν με εικόνα και ήχο την ιστορική αυτή μέρα για τον Παναθηναϊκό και το ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας» αναφέρει η ανακοίνωση.

    [03] Ανοικτός από αύριο ο εκθεσιακός χώρος στον α΄ όροφο της Στοάς Αττάλου

    Η ανακαίνιση του χώρου και η έκθεση των γλυπτών στον όροφο της Στοάς αποτελούν τμήμα του έργου «Αναβιώνοντας την Αρχαία Αγορά, τον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία», το οποίο υλοποιήθηκε από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών και την Α΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο του μέτρου Διαφύλαξης Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς που συγχρηματοδότησαν ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2004-2009 και το υπουργείο Οικονομικών.

    Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης δράσεις ψηφιοποίησης και προβολής των ευρημάτων και του αρχειακού υλικού της Αρχαίας Αγοράς μέσω των νέων τεχνολογιών, θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό τον Σεπτέμβριο.

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Φυσική συνέχεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, η σημερινή

    «Φυσική συνέχεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου αποτελεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, ως προς το περιεχόμενο της πολιτικής και τους στόχους της», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αυριανών αποφάσεων της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση των 11,5 δις ευρώ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «τα νέα αντιδραστικά μέτρα έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι πρόγραμμα των τριών κομμάτων είναι το μνημόνιο και στόχος τους είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή του, ενώ η όλη συζήτηση περί αναδιαπραγμάτευσης ήταν άλλο ένα συνειδητό προεκλογικό ψέμα» και προσθέτει ότι οι επιπτώσεις της συνέχισης της εφαρμογής του μνημονίου στην οικονομία και την κοινωνία θα είναι τραγικές, με νέα επιδείνωση της ύφεσης και της ανεργίας και πλήρη εξαθλίωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

    [05] Αντιδράσεις για δημοσίευμα που φέρει την Ικαρία να επιθυμεί «απόσχιση» από την Ελλάδα

    Την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία, προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο της αυστριακής λαϊκής εφημερίδας «Χόιτε», σύμφωνα με το οποίο η Ικαρία επιθυμεί την «απόσχισή» της από την Ελλάδα και την «προσάρτησή» της στην Αυστρία.

    Το δημοσίευμα, που αναπαρήχθη από άλλα αυστριακά ΜΜΕ -ακόμη και από την ιστοσελίδα της αυστριακής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- οδήγησε την ελληνική πρεσβεία στο να εκδόσει οργίλη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «Η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί. Στις 17 Ιουλίου 2012 γιορτάζεται η 100η επέτειος της επανάστασης, με την οποία το νησί του Ανατολικού Αιγαίου, η Ικαρία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από το οθωμανικό κράτος. Με τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923, επιβεβαιώνεται στο άρθρο 12 ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Ικαρία, ανήκουν στην Ελλάδα».

    Στο δημοσίευμα της «Χόιτε», με τίτλο «Χρεοκοπημένοι Έλληνες - Το πρώτο νησί διακοπών θέλει να ανήκει μελλοντικά στην Αυστρία» και υπέρτιτλο «Πρωτάκουστο πολιτικό γεγονός: Η Ικαρία σχεδιάζει δημοψήφισμα για απόσχιση από την Αθήνα», υποστηρίζεται πως στην Ικαρία, οι κάτοικοί της με τον δήμαρχό της Χριστόδουλο Σταφρινάδη, εξαιτίας της δυσαρέσκειας με την Αθήνα, θέλουν να προσαρτηθούν στην Αυστρία.

    Παρατίθενται μάλιστα στοιχεία του «αυστροελληνικού καλοκαιρινού παραμυθιού», δηλαδή του νησιού με τα 255 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, τις «θαυμάσιες παραλίες», τη μέση ετήσια θερμοκρασία των 19 βαθμών, τους 9.000 κατοίκους του «που τώρα κηρύσσουν επανάσταση» λέγοντας δημόσια «Αντίο Αθήνα, θα πάμε στην Αυστρία».

    [06] Ανακριβές χαρακτηρίζει το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι πρότεινε περικοπές δαπανών 100 εκατ. ευρώ

    Είναι ανακριβές ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρότεινε περικοπές 100 εκατ. ευρώ αντί των ζητούμενων 2,2 δισ. Αυτό αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα το αρμόδιο υπουργείο, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την απροθυμία υπουργών να προχωρήσουν σε ουσιαστικές περικοπές.

    Σημειώνεται ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει αναλάβει το σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας νέας, αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης, με κύριο στόχο την υψηλή αποδοτικότητα και την εξοικονόμηση πόρων, καθώς επίσης ότι εκτός από ωφέλιμες υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, η διοικητική μεταρρύθμιση θα αποφέρει και μεγάλα δημοσιονομικά οφέλη.

    Διευκρινίζει ωστόσο ότι «τα οφέλη αυτά δεν προκύπτουν από περικοπές δαπανών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά του συνόλου της κυβέρνησης» και εξηγεί ότι δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθώς ο συνολικός προϋπολογισμός του ίδιου είναι μικρότερος από 100 εκατομμύρια.

    [07] Πανίσχυρη με Ιμπραΐμοβιτς η Παρί Σεν Ζερμέν

    Πανίσχυρη καθίσταται ενόψει του νέου πρωταθλήματος στη Γαλλία η Παρί Σεν Ζερμέν, η διοίκηση της οποία με τις μεταγραφές που έχει κάνει έως τώρα δεν στοχεύει απλά στην κατάκτηση του σαμπιονά, αλλά και σε ανάλογη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι το νέο -και πιο μεγάλο- απόκτημα των «πρωτευουσιάνων», σύμφωνα με τη δήλωση του αθλητικού διευθυντή του συλλόγου, Λεονάρντο.

    Η «Equipe» στην ιστοσελίδα της έχει ως βασικό θέμα την επικείμενη απόκτηση του Σουηδού επιθετικού, το συμβόλαιο του οποίου στους δευτεραθλητές Γαλλίας θα είναι τριετούς διάρκειας. Το μεγάλο αστέρι της εθνικής ομάδας της χώρας «πέταξε» σήμερα το απόγευμα από τη Στοκχόλμη με προορισμό το Παρίσι (αναμένεται το βράδυ) και αύριο το μεσημέρι στις 15:00 θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 July 2012 - 18:30:34 UTC