Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρέθηκαν τα οστά του μοντέλου της Τζοκόντα
  • [02] Μαζικές παραιτήσεις προανήγγειλαν οι δήμαρχοι το φθινόπωρο εάν υπάρξουν περαιτέρω περικοπές
  • [03] Ισπανοί δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά των μέτρων λιτότητας

  • [01] Βρέθηκαν τα οστά του μοντέλου της Τζοκόντα

    Οι Ιταλοί αρχαιολόγοι, που άοκνα πασχίζουν επί αιώνες να ανακαλύψουν το υποθετικό πρόσωπο που χρησίμεψε ως μοντέλο στον Λεονάρντο ντα Βίντσι για να φιλοτεχνήσει τον περίφημο πίνακα της Τζοκόντα, εντόπισαν πιθανώς τα οστά της μυστηριώδους γυναίκας στην περιφέρεια του μοναστηριού της Σαντ' Όρσολα στη Φλωρεντία, ανακοίνωσαν σήμερα οι χρηματοδότες των ανασκαφών.

    Έπειτα από πολύμηνη διακοπή, οι αρχαιολόγοι επέστρεψαν στο σκάμμα τους, που είχαν αρχίσει να ερευνούν τον περασμένο χρόνο στην περιφέρεια του μοναστηριού, όπου κατ' αυτούς ενδέχεται να βρίσκονται τα λείψανα της Λίζα Γκεραρντίνι, η οποία θεωρείται πως υπήρξε το μοντέλο για τη διάσημη Μόνα Λίζα.

    Τρεις νέοι τάφοι, περιέχοντες πολλούς σκελετούς, ήλθαν στο φως από την σκαπάνη των αρχαιολόγων, τονίζει η Επιτροπή Αξιολόγησης των Πολιτιστικών Αγαθών, που υποστηρίζει τις ανασκαφές.

    Τα λείψανα θα σταλούν εν συνεχεία στο Γραφείο Συντήρησης Πολιτιστικών Αγαθών, του οποίου η έδρα βρίσκεται στη Ραβένα, προκειμένου να εξετασθούν και να αξιολογηθούν, τονίζουν οι ερευνητές.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [02] Μαζικές παραιτήσεις προανήγγειλαν οι δήμαρχοι το φθινόπωρο εάν υπάρξουν περαιτέρω περικοπές

    Εν αναμονή της υπογραφής από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα της απόδοσης των 213,8 εκατ. ευρώ που οφείλονται στους δήμους από Παρελθόντα Οικονομικά Έτη (ΠΟΕ) και εν αναμονή της απάντησης του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το αν θα τηρηθεί τελικά ό,τι έχει συμφωνηθεί και συνυπογραφεί μεταξύ ΚΕΔΕ και πρώην υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου και Φ.Σαχινίδη (αφορά την απόδοση στους δήμους 300 εκατ. ευρώ τα οποία «εκ παραδρομής», όπως είχε δηλωθεί, δεν είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2012), διεξήχθη στα γραφεία της ΚΕΔΕ η συνάντηση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

    Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ και στη διάρκεια της πεντάωρης συνάντησης του υπ. Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη και του αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών Χ. Αθανασίου με τους αυτοδιοικητικούς, οι δήμαρχοι κατέγραψαν τα προβλήματα -θεσμικά και οικονομικά που αντιμετωπίζουν- και η ηγεσία του υπ. Εσωτερικών ενημέρωσε για όσα έχει καταφέρει κατά την ελάχιστη θητεία της και τον σχεδιασμό που απώτερο στόχο έχει να διασωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση και στο πλαίσιο της να υλοποιηθεί η Πολιτική Κοινωνικής Ασπίδας.

    [03] Ισπανοί δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά των μέτρων λιτότητας

    Φωνάζοντας "Ψηλά τα χέρια, πρόκειται για ληστεία", περίπου 1500 δημόσιοι υπάλληλοι συγκεντρώθηκαν απόψε έξω από το υπουργείο Οικονομικών στη Μαδρίτη, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης που θα τους στερήσουν το δώρο των Χριστουγέννων.

    Σηκώνοντας ψηλά τα χέρια, οι συγκεντρωμένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων να διαδηλώνουν καθημερινά, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, στις 11 Ιουλίου.

    "Διαδηλώνουμε επειδή μας έχουν ήδη μειώσει και κατόπιν παγώσει τους μισθούς και τώρα, με το δώρο, ήρθε το τέλος", είπε η 44χρονη Ινιές Κορνίδε, εργαζόμενη στον τομέα της Δικαιοσύνης. "Τα μέτρα δεν θα δώσουν ώθηση στην κατανάλωση, δεν θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, χτυπούν εμάς που είμαστε σε κάπως πιο ασφαλή θέση και θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την κατανάλωση", πρόσθεσε.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 July 2012 - 20:30:32 UTC