Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κομισιόν: Αναζητούνται τεχνικές λύσεις για το ομόλογο του Αυγούστου
  • [02] Δωρεάν εμβολιασμοί σε παιδιά ανασφάλιστων γονέων και χρονίως ανέργων
  • [03] Το Eurogroup ενέκρινε τον δανεισμό της Ισπανίας
  • [04] "Θα υπάρξουν κενά με τις μετατάξεις" δηλώνουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»
  • [05] Επίκαιρη επερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία συμβιβασμού Ελλάδας - Siemens
  • [06] Αρχίζει η διανομή των διατροφικών επιδομάτων, για ειδικές κατηγορίες πολιτών
  • [07] Δημιουργείται στον δήμο Αθηναίων κέντρο κράτησης παράνομων αλλοδαπών
  • [08] Περιγραφή του ύποπτου τρομοκράτη του Μπουργκάς διαθέτει η Σόφια
  • [09] 30.000 Σύροι πρόσφυγες πέρασαν στο Λίβανο το τελευταίο 48ωρο

  • [01] Κομισιόν: Αναζητούνται τεχνικές λύσεις για το ομόλογο του Αυγούστου

    Στόχος της αποστολής της τρόικας στην Ελλάδα είναι να εξετάσει τη συμμόρφωση σε σχέση με το δεύτερο πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ, και σημείωσε ότι η αποστολή της τρόικας αρχίζει στις 24 Ιουλίου, «θα συνεχιστεί τον Αύγουστο και θα παραμείνει όσο χρειαστεί».

    Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε πως στο επίκεντρο των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές θα βρεθούν οι διάφορες πολιτικές που αφορούν στη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ, όπως τόνισε, παραμένει άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

    «Τα συμπεράσματα θα εξαχθούν όταν αυτό καταστεί δυνατόν», είπε ο Σάιμον Ο' Κόνορ, ο οποίος επέμεινε ότι αυτό που προέχει είναι η ουσία του έργου της τρόικας και όχι η χρονική διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα.

    Σε ό,τι αφορά το ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν επανέλαβε τη δήλωση του επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά το Eurogroup της 9ης Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία στη διάρκεια του Αυγούστου θα βρεθούν «τεχνικές λύσεις» προκειμένου η Ελλάδα να είναι εντάξει προς τις υποχρεώσεις της.

    [02] Δωρεάν εμβολιασμοί σε παιδιά ανασφάλιστων γονέων και χρονίως ανέργων

    Εκστρατεία εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων γονέων και χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση, ξεκινά το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, από 20 Αυγούστου, το οποίο λειτουργεί με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων που έχουν «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση.

    Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, 8 στα 10 παιδιά που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δεν έχουν εμβολιαστεί, με συνέπεια να είναι εκτεθειμένα σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα.

    «Το πρόβλημα αποτελεί βόμβα για τη Δημόσια Υγεία καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επιστρέψουν σοβαρές ασθένειες, απειλητικές για τη ζωή, όπως ο τέτανος, ο κοκκύτης, η διφθερίτιδα, η ιλαρά, η ερυθρά, η μηνιγγίτιδα και η ηπατίτιδα Β», επισήμανε ο κ. Πατούλης.

    Ο εμβολιασμός θα γίνεται σε πέντε σημεία της Αθήνας, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στα τέσσερα παραρτήματά του στους Δήμους Ίλιου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ηρακλείου. Πληροφορίες για τους τόπους και το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών θα δίνονται από 20 Αυγούστου στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος στο τηλέφωνο 2103847374.

    Οι γονείς θα μπορούν να προσκομίζουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους από τις 20 Αυγούστου έως τις 21 Σεπτεμβρίου, ώστε να καταγράφονται στις εμβολιαστικές λίστες.

    [03] Το Eurogroup ενέκρινε τον δανεισμό της Ισπανίας

    Η ευρωζώνη έδωσε σήμερα το πράσινο φως στο σχέδιο δανεισμού προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθούν οι ισπανικές τράπεζες, που προβλέπει κονδύλια ύψους έως και 100 δισ. ευρώ, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο Eurogroup, η οποία δεν κατονομάζεται, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    [04] "Θα υπάρξουν κενά με τις μετατάξεις" δηλώνουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»

    «Εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή στην ανάγκη ν' αποσαφηνισθεί εάν οι μετατάξεις των εργαζομένων στους υπό κατάργηση και συγχώνευση φορείς θα θεωρηθούν νέοι διορισμοί, όπως υποστηρίζει η τρόικα», τόνισε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, σχετικά με την κατάργηση-συγχώνευση φορέων, προειδοποιώντας στη συνέχεια για το εξής: «Κάτι τέτοιο, θα ανατρέψει τον προγραμματισμό των προσλήψεων τα επόμενα έτη και θα δημιουργήσει κενά εξειδικευμένου προσωπικού στους ευαίσθητους και κρίσιμους τομείς, της υγείας και της εκπαίδευσης, της άμυνας και της ασφάλειας».

    [05] Επίκαιρη επερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία συμβιβασμού Ελλάδας - Siemens

    Επίκαιρη επερώτηση για την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Ελλάδας και της Siemens, κατέθεσε στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και επτά ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Όπως αναφέρουν στο κείμενο της επίκαιρης επερώτησης, η ψήφιση σχεδίου συμφωνίας λίγο πριν από την προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαΐου, «επισύρει βαρύτατη ευθύνη για τη συγκάλυψη των ευθυνών όσων ενέχονται στο σκάνδαλο και προέρχονται από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ». Προσθέτουν μάλιστα ότι η τυχόν υπογραφή του σχεδίου αυτού από τον υπουργό Οικονομικών επί τη βάσει της εξουσιοδότησης που έδινε η διάταξη, «θα αποτελέσει πράξη καθ? όλα παράνομη και εξόφθαλμα επιζήμια για τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου, συνιστώσα, πλην άλλων, απιστία και παράβαση καθήκοντος».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές που συνυπογράφουν την επίκαιρη επερώτηση καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, ότι με τη συμφωνία το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από αξιώσεις τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ και ζητούν να ενημερωθούν αν έχει υπογραφεί το συγκεκριμένο σχέδιο από τον υπουργό Οικονομικών και αν έχει εκτελεσθεί από το ελληνικό Δημόσιο ή από τη Siemens οποιοδήποτε τμήμα της. Ζητούν επίσης να ενημερωθούν αν θα γίνει έρευνα ώστε να εξακριβωθεί ποιο τμήμα του δημόσιου χρέους προέκυψε από παράνομες συμβάσεις με τη Siemens και αν θα επιδιωχθεί η διαγραφή του.

    [06] Αρχίζει η διανομή των διατροφικών επιδομάτων, για ειδικές κατηγορίες πολιτών

    Απόφαση για την καταβολή των διατροφικών επιδομάτων του Μαΐου για 14.740 δικαιούχους, ύψους 5.146.471 ευρώ, υπέγραψε ο υπ. Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης. Η καταβολή θα γίνει άμεσα από τις Περιφέρειες σε δικαιούχους νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόμων και μυελού των οστών.

    [07] Δημιουργείται στον δήμο Αθηναίων κέντρο κράτησης παράνομων αλλοδαπών

    Κέντρο κράτησης παρανόμων αλλοδαπών, προτίθεται να δημιουργήσει εντός των ορίων του ο δήμος Αθηναίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια και του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, μετά τη σημερινή συνάντησή τους στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

    Όπως δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο κ. Καμίνης, «ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί για την κοινωνική συνοχή και την αναζωογόνηση της πόλης». Σ΄αυτό το πλαίσιο, είπε, είναι θετικό «να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας». Ο δήμαρχος είπε ότι ο δήμος Αθηναίων συγκατατίθεται στη δημιουργία κέντρου εντός των ορίων του, επιδιώκοντας να δώσει το παράδειγμα, με την προσδοκία να το ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι.

    Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η δημιουργία Κέντρων είναι απαραίτητη, προκειμένου να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές προς τα σύνορα. Όπως είπε, «θα ακολουθήσουμε το σχέδιο που υπάρχει από το 2010 και έχει υποβληθεί στην ΕΕ». Στο σχέδιο του 2010, προβλέπεται η δημιουργία κέντρων υποδοχής στα σύνορα, κέντρων για αιτούντες άσυλο και όσους χρήζουν ανθρωπιστικής στήριξης και κέντρων κράτησης για όσους προορίζονται για απέλαση.

    [08] Περιγραφή του ύποπτου τρομοκράτη του Μπουργκάς διαθέτει η Σόφια

    «Ζακ Φιλίπ Μαρτέν από το Μπατόν Ρουζ, Πολιτεία της Λουιζιάνα, ΗΠΑ, έτος γέννησης 1978». Με αυτά τα στοιχεία... διείσδυσε στη Βουλγαρία ο άγνωστος, μέχρι στιγμής, τρομοκράτης, που πραγματοποίησε την προχθεσινή πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, τα πέντε θύματα της οποίας κηδεύονται σήμερα στην πατρίδα τους, το Ισραήλ.

    Στην πατρίδα τους, επίσης, βρίσκονται ήδη και οι 36 Ισραηλινοί, που τραυματίστηκαν κατά την ανατίναξη του τουριστικού λεωφορείου. Υπενυθίζεται ότι εκτός από τους έξι Ισραηλινούς, από την έκρηξη σκοτώθηκαν και ο Βούλγαρος οδηγός του τουριστικού λεωφορείου όπως και ο ίδιος ο δράστης-καμικάζι.

    Όπως ανακοίνωσε σήμερα στα ΜΜΕ η περιφερειακή εισαγγελέας του Μπουργκάς, Καλίνα Τσαπκάνοβα, ο δράστης προσπάθησε να νοικιάσει αυτοκίνητο μια μέρα πριν την τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δεν το πέτυχε, επειδή η πλαστή άδεια οδήγησης που είχε, φάνηκε ύποπτη στην τοπική εταιρία.

    Η κ. Τσαπκάνοβα είπε ότι οι αστυνομικές αρχές ήδη διαθέτουν περιγραφή του ύποπτου τρομοκράτη από οδηγούς ταξί, υπογράμμισε ωστόσο ότι κάθε νέα πληροφορία αναφορικά με την υπόθεση θα βοηθήσει την ανάκριση.

    Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας διέψευσε πρόσφατα δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ, ότι ο ύποπτος τρομοκράτης είναι πολίτης της Σουηδίας, αραβικής καταγωγής ο οποίος είχε φυλακιστεί στην αμερικανική βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας.

    «Με σαφή, κατάλληλο και κατηγορηματικό τρόπο» αντέδρασαν οι βουλγαρικές αρχές στην αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια», επισήμανε από την πλευρά του ο υπουργός των Εξωτερικών, Νικολάι Μλαντένοφ, ο οποίος χαρακτήρισε την τραγωδία στο Μπουργκάς «επίθεση εναντίον των συμφερόντων του Ισραήλ και απόπειρα επίδειξης, ότι οι πολίτες του Ισραήλ μπορούν να γίνουν στόχος επίθεσης σε κάθε σημείο του κόσμου».

    «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Η Βουλγαρία ανοίχτηκε πολύ προς τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα είδαμε αύξηση των απειλών στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική. Είδαμε να αλλάζει η ίδια η δομή των απειλών αυτών» πρόσθεσε ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ΒΝΤ και κάλεσε τους Βούλγαρους πολίτες να είναι «περισσότερο επιφυλακτικοί και προσεκτικοί».

    Στο μεταξύ, παραμένουν σε ισχύ τα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς όπως και στα ξενοδοχεία στη Μαύρη Θάλασσα, όπου κάνουν διακοπές Ισραηλινοί τουρίστες.

    Δεν υπάρχουν σημαντικές ακυρώσεις, ούτε ενδείξεις για αποχώρηση Ισραηλινών και άλλων τουριστών από τη Βουλγαρία, δήλωσε στα ΜΜΕ ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Ντελίαν Ντόμπρεφ.

    [09] 30.000 Σύροι πρόσφυγες πέρασαν στο Λίβανο το τελευταίο 48ωρο

    Μέχρι και 30.000 Σύροι πρόσφυγες ενδέχεται να έχουν περάσει στο Λίβανο τις τελευταίες 48 ώρες για να σωθούν από τις συγκρούσεις στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

    "Έχουμε πληροφορίες που προσπαθούμε να διακριβώσουμε ότι χιλιάδες σύροι στη διάρκεια της νύχτας και χθες πέρασαν στο Λίβανο. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 8.500 με 30.000 ανθρώπους που μπορεί να διέσχισαν τα σύνορα τις τελευταίες 48 ώρες", δήλωσε η Μελίσα Φλέμινγκ, επικεφαλής εκπρόσωπος της UNHCR.

    Ένα εκατομμύριο Σύροι θεωρείται ότι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας από την τελευταία εβδομάδα, είπε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τη συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνο, της οποίας ο προηγούμενος απολογισμός ανάφερε ότι 500.000 είναι οι εκτοπισμένοι.

    Την ίδια ώρα, φέρονται ότι εξαντλούνται τα αποθέματα μετρητών από τις συριακές τράπεζες, γεγονός που έχει προκαλέσει την αύξηση της ζήτησης ασφαλούς στέγασης με αποτέλεσμα τα ενοίκια σε κάποιες περιοχές να έχουν εκτοξευθεί στα 100 δολάρια την βραδιά, σύμφωνα πάντα με την UNHCR.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 July 2012 - 12:30:38 UTC