Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η υπερβολική λιτότητα οδηγεί σε ύφεση"
  • [02] Συνεδριάζει την Τρίτη, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, η ΚΟ της ΝΔ
  • [03] Η ΕΚΤ δεν δέχεται πλέον προσωρινά τους τίτλους ελληνικού χρέους ως εγγύηση
  • [04] «Δεν ετοιμάζουμε νέα μέτρα» λέει ο Μόντι στους Ιταλούς
  • [05] «Ο Επιθεωρητής έρχεται» του Τζον Πρίσλεϊ σε σκηνοθεσία Γρ. Βαλτινού
  • [06] Άλλη μία αρκούδα νεκρή σε τροχαίο στην Φλώρινα
  • [07] Συγνώμη για τη διακοπή στο ίδρυμα της Κυψέλης, ζήτησε σήμερα και η ΓΕΝΟΠ
  • [08] Μηνυτήρια αναφορά του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κατά της Τράπεζας της Ελλάδος
  • [09] Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Κώστας Μητρόπουλος

  • [01] "Η υπερβολική λιτότητα οδηγεί σε ύφεση"

    Στην υπερβολική λιτότητα, η οποία εφαρμόζεται στην ευρωζώνη, αποδίδει τα προβλήματα της οικονομίας χωρών, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, ο Γερμανός καθηγητής Οικονομικών και μέλος της ομάδας των «σοφών», που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση, Πέτερ Μπόφινγκερ.

    «Η υπερβολική λιτότητα οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση τα κράτη που πλήττονται από κρίση. Όταν το παρακάνει κανείς με τη λιτότητα, αποδυναμώνεται η οικονομία του σε τέτοιο βαθμό, που τα δημοσιονομικά του κράτους χειροτερεύουν αντί να βελτιώνονται», τονίζει ο κ. Μπόφινγκερ σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Πασάουερ Νόιε Πρέσε» (Passauer Neue Presse) και προειδοποιεί για τον κίνδυνο «εάν δεν σταματήσει αυτή η καθοδική πορεία, η βοήθεια που παρέχεται από κράτη σε κράτη ή τράπεζες να μην μπορέσει να αποδώσει και πολύ».

    Ο Γερμανός οικονομολόγος εκτιμά ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλα προγράμματα λιτότητας στην ευρωζώνη, «μέχρις ότου η οικονομία ξαναβρεί το βηματισμό της και εμφανίσει θετικά ποσοστά ανάπτυξης» και προσθέτει ότι «η μείωση του ελλείμματος θα καθυστερήσει, αλλά αυτό πρέπει να το αποδεχτούμε».

    [02] Συνεδριάζει την Τρίτη, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, η ΚΟ της ΝΔ

    Την Τρίτη θα συγκληθεί για πρώτη φορά, μετά τις εκλογές, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ όπου ο Αντώνης Σαμαράς θα δώσει τις οδηγίες του προς τους βουλευτές, προτάσσοντας την ανάγκη να στηριχθούν οι ριζικές αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να προωθήσει.

    Μάλιστα ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει απ' όλους να βρίσκονται συνεχώς κοντά στους πολίτες και να αφουγκράζονται τα προβλήματα της κοινωνίας. Παράλληλα, θα ζητήσει να υπάρξει στενή συνεργασία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τους υπουργούς και την κυβέρνηση έτσι ώστε να λύνονται άμεσα τα όποια προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν.

    Την Τρίτη θα εκλεγεί και ο νέος γραμματέας της ΚΟ που θα αντικαταστήσει τον Κώστα Τασούλα, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη θα εκλεγεί και ο νέος γραμματέας του κόμματος της ΝΔ.

    [03] Η ΕΚΤ δεν δέχεται πλέον προσωρινά τους τίτλους ελληνικού χρέους ως εγγύηση

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν δέχεται πλέον προς το παρόν οι τράπεζες να καταθέτουν ως εγγύηση σε αυτήν τίτλους χρέους που εκδίδονται από την Ελλάδα, εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας για τις προόδους των μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

    Οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη ρευστότητα από τη δική τους κεντρική τράπεζα "βάσει των υπαρχουσών διατάξεων στο Ευρωσύστημα", διευκρινίζει η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της.

    [04] «Δεν ετοιμάζουμε νέα μέτρα» λέει ο Μόντι στους Ιταλούς

    «Δεν ετοιμάζουμε νέα δέσμη οικονομικών μέτρων», ενώ «ζητάμε σύνεση από τις κοινωνικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

    «Θεωρώ μη ικανοποιητική για την χώρα μας την μείωση του σπρεντ καιμπορώ να πω ότι είμαι απογοητευμένος. Πρέπει να υπενθυμίσω, όμως, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο το σπρεντ της Ιταλίας ήταν κατά 62 μονάδες βάσης υψηλότερο από εκείνο της Ισπανίας, ενώ τώρα είναι κατά 102 μονάδες χαμηλότερο», είπε ο Μόντι, αναφερόμενος στην διαφορά του επιτοκίου των 10ετών ομολόγων της Ιταλίας από τα αντίστοιχα μπουντ της Γερμανίας.

    Ο Ιταλός τεχνοκράτης-πρωθυπουργός απέδωσε, πάντως, την περιορισμένη μείωση του σπρεντ στα προβλήματα που αφορούν την διακυβέρνηση της Ευρωζώνης και ειδικότερα, γιατην περίπτωση της Ιταλίας στο ότι πλησιάζει η ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών με την ολοκλήρωση της σημερινής κυβερνητικής εμπειρίας.

    «Η ελλιπής διακυβέρνηση της Ευρωζώνης ξεπεράσθηκε, εν μέρει, με την τελευταία Ευρωπαϊκή σύνοδο και με τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Αποφάσεις που θα πρέπει να βρουν, τώρα, ουσιαστική εφαρμογή», εξήγησε ο Μάριο Μόντι.

    [05] «Ο Επιθεωρητής έρχεται» του Τζον Πρίσλεϊ σε σκηνοθεσία Γρ. Βαλτινού

    Ένα κλασικό έργο, που κάτω από την ενδιαφέρουσα αστυνομική του πλοκή μιλά για την ατομική ευθύνη, «επιστρατεύει» για τον επόμενο χειμώνα ο Γρηγόρης Βαλτινός (έχει αναλάβει την μετάφραση και τη σκηνοθεσία αλλά και τον ρόλο του πατέρα) από τη νέα του θεατρική στέγη, το θέατρο Ιλίσια. Πρόκειται για το «Ο Επιθεωρητής έρχεται» του Τζον Πρίσλεϊ, που γράφτηκε τον χειμώνα του '44 και ακούγεται και πάλι επίκαιρο στην παρούσα συγκυρία.

    Μαζί του θα είναι ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, στον ρόλο του επιθεωρητή, αφού στη συγκεκριμένη παράσταση θα επιχειρηθεί μια διαφορετική ανάγνωση του έργου, με έναν νεαρότερο πρωταγωνιστή στον ομώνυμο ρόλο.

    Τον χειμώνα του 1944, στον απόηχο των τελευταίων εχθροπραξιών του πολέμου, ο Τζον Πρίσλεϊ γράφει αυτό, το σημαντικότερο ίσως από τα έργα του, με σκοπό να μιλήσει σ' έναν κόσμο που υποφέρει από τα δεινά μιας παγκόσμιας και ολέθριας σύρραξης, για το θέμα που βασανιστικά απασχολεί τον ίδιο και το θεωρεί θεμελιώδες: την ατομική ευθύνη. Το μήνυμά του είναι απλό: «Δεν ζούμε μόνοι. Είμαστε μέλη μιας κοινωνίας. Είμαστε υπεύθυνοι ο ένας για τον άλλον».

    [06] Άλλη μία αρκούδα νεκρή σε τροχαίο στην Φλώρινα

    Άλλη μία αρκούδα έπεσε θύμα τροχαίου με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Το περιστατικό συνέβη κοντά στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, στον επαρχιακό δρόμο προς το Φυλάκιο Κρυσταλλοπηγής, όπου κάτοικος της περιοχής εντόπισε νεκρή την αρκούδα. Πρόκειται για το 3ο τροχαίο ατύχημα στο συγκεκριμένο τμήμα της Οδού Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής.

    Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου»,έσπευσε στην περιοχή και διαπίστωσε ότι η αρκούδα, ένα ενήλικο αρσενικό, βάρους 150 κιλών, χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα πριν από περίπου 5 ημέρες. Το άτυχο ζώο δεν κατέληξε ακαριαία και έτσι σύρθηκε στο πρανές του δρόμου όπου και κατέληξε. Ο οδηγός δεν ενημέρωσε ούτε τις Τοπικές Αρχές ούτε τον «Αρκτούρο» για το περιστατικό.

    [07] Συγνώμη για τη διακοπή στο ίδρυμα της Κυψέλης, ζήτησε σήμερα και η ΓΕΝΟΠ

    Συγνώμη για τη διακοπή ρεύματος στο Άσυλο Ανιάτων της Κυψέλης ζήτησε σήμερα και η ΓΕΝΟΠ, η οποία επισημαίνει ωστόσο ότι είναι λογικό και ανθρώπινο να γίνονται λάθη και ότι «δεν είναι σωστό από μεμονωμένες περιπτώσεις και λάθη να ισοπεδώνονται τα πάντα και να μην αναγνωρίζεται η προσπάθεια που καταβάλλεται από το λιγοστό προσωπικό».

    Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε χθες, ενώ η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι η διακοπή έγινε λόγω χρεών χωρίς να είναι γνωστό ότι ο μετρητής ανήκε σε ίδρυμα, καθώς ήταν καταχωρημένος σε όνομα ιδιώτη.

    Με αφορμή το περιστατικό, η ΓΕΝΟΠ ζητά, επίσης, η καταμέτρηση και οι διακοπές ρεύματος να επανέλθουν αποκλειστικά στη ΔΕΗ και να μην ανατίθενται σε εργολάβους.

    [08] Μηνυτήρια αναφορά του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κατά της Τράπεζας της Ελλάδος

    Μηνυτήρια αναφορά κατά των υπευθύνων της Τράπεζας της Ελλάδος κατέθεσε το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το οποίο ζητά την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    Στην μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζεται ότι (κατά παράβαση διάταξης του άρθρου 326, παράγραφος 5, του νόμου 4072/2012), οι υπεύθυνοι της Τράπεζας της Ελλάδος ρευστοποίησαν διαθέσιμο ποσό - ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ - που είχε κατατεθειμένο το ΤΕΙ στην τράπεζα, υπέρ ιδιωτικής εταιρείας, διαπράττοντας τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος, προκειμένου να ωφεληθεί η εν λόγω εταιρεία. Η υπόθεση αφορά την διαδικασία κουρέματος των ομολόγων, από την οποία φαίνεται να ωφελήθηκε ιδιώτης, εις βάρος των αποθεματικών του ΤΕΙ.

    [09] Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Κώστας Μητρόπουλος

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Κώστας Μητρόπουλος, στον υπουργό Οικονομικών.

    Όπως ανακοινώθηκε, για την πλήρη ενημέρωση του νέου διευθύνοντος συμβούλου και για να εξασφαλιστεί η συνέχεια διοίκησης στο ΤΑΙΠΕΔ, η παραίτησή του ισχύει από την 10η Αυγούστου 2012.

    Στην επιστολή, ο κ. Μητρόπουλος εκτιμά ότι τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, το 2012, είναι απίθανο να ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 July 2012 - 14:30:36 UTC