Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτιά για τον Αλόνσο στο γκραν πρι της Γερμανίας
  • [02] ΔΗΜΑΡ: "Όχι" σε νέα οριζόντια μέτρα μέσα στο 2012
  • [03] "Ηράκλειο" χαρακτήρισε το έργο του Αντ. Σαμαρά ο Σόιμπλε
  • [04] Για "κατάθεση των όπλων" κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενόψει της άφιξης της τρόικας
  • [05] Η συμφωνία για τις ΜμΕ που εξήγγειλε ο Κ. Χατζηδάκης είναι παλιά, υποστηρίζει ο Γ. Σταθάκης

  • [01] Πρωτιά για τον Αλόνσο στο γκραν πρι της Γερμανίας

    Την τρίτη εφετινή νίκη του στη Φόρμουλα Ένα σημείωσε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος είδε πρώτος την καρό σημαία στο γκραν πρι της Γερμανίας, που διεξήχθη στο Χοκενχάιμ και είναι ο δέκατος αγώνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα.

    Ο οδηγός της Φεράρι άφησε πίσω του τον Γερμανό «πιλότο» της Red Bull και παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Τζένσον Μπάτον (ΜακΛάρεν).

    Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Αλόνσο, ο οποίος έχει επικρατήσει ακόμη στα γκραν πρι Μαλαισίας και Ευρώπης, παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών με 154 βαθμούς.

    [02] ΔΗΜΑΡ: "Όχι" σε νέα οριζόντια μέτρα μέσα στο 2012

    Με ευρύτατη πλειοψηφία (1 κατά, 5 λευκά) εγκρίθηκε η Πολιτική Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ με την οποία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με αντικείμενο την αποτίμηση των δυο εκλογικών αναμετρήσεων και των πολιτικών εξελίξεων.

    Στην απόφαση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η Δημοκρατική Αριστερά έδωσε με επιτυχία τη μάχη των δύο συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, άντεξε στην πόλωση και πέτυχε ένα ικανοποιητικό εκλογικό αποτέλεσμα ενω υπογραμμίζεται "η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση έγινε με στόχο την αποφυγή της χρεοκοπίας και την προώθηση της εξόδου από την κρίση, στη βάση ενός προγράμματος εθνικής συνεννόησης. Σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές το παρόν και το μέλλον της χώρας εξαρτώνται και από τη θετική συμβολή της Αριστεράς".

    Επιπλέον η απόφαση της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ επισημαίνει πως "με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση επιδιώκει να αξιοποιήσει τη δυναμική που προέκυψε από το εκλογικό αποτέλεσμα και την ανάγκη για ευρύτατη πολιτική συνεννόηση, ώστε να αναθεωρηθούν οι μέχρι τώρα ασκούμενες πολιτικές και να ανοίξει ένας νέος δρόμος αντιμετώπισης της κρίσης με οικονομική αποτελεσματικότητα, συντεταγμένη οικονομική - κοινωνική προσαρμογή και δίκαιο επιμερισμό των βαρών.

    Θεμέλιος λίθος αυτής της προσπάθειας είναι η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό μια σύνθεση πολιτικών με έντονη και συγκεκριμένη την παρουσία των προγραμματικών θέσεων της ΔΗΜΑΡ".

    Η Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ τονίζει ακόμη ότι "άμεσα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα μέσα στο 2012 και αντιθέτως να επιχειρηθεί η ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων και των ανέργων και πως "ενισχύοντας και εμβαθύνοντας τον αυτόνομο πολιτικό της λόγο, αλλά και συγχρόνως προωθώντας τη διεύρυνσή της με δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της οικολογίας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

    Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα, η ΔΗΜΑΡ καλεί τον κόσμο της αριστεράς, όλους τους Έλληνες πολίτες να συμβάλουν εποικοδομητικά για να προχωρήσει η χώρα προς τα εμπρός, για να γυρίσουμε σελίδα, για ένα καλύτερο μέλλον ".

    [03] "Ηράκλειο" χαρακτήρισε το έργο του Αντ. Σαμαρά ο Σόιμπλε

    «Ηράκλειο» χαρακτήρισε την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκαν Σόϊμπλε σε συνέντευξή του στην Φιγκαρό του Σαββατοκύριακου, στην οποία σε γενικές γραμμές, δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρώπης.

    Σε σχέση με την Ελλάδα, ο ανταποκριτής της Φιγκαρό στο Βερολίνο Πατρίκ Σεν-Πωλ, του έθεσε το ερώτημα εάν «εμπιστεύεται τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει τα απαιτούμενα ώστε να αποφευχθούν νέες αναταραχές τον Σεπτέμβριο, με δεδομένη την έλλειψη προόδου στην εφαρμογή του προγράμματος που υπογράμμισε η Τρόικα».

    «Το έργο του Σαμαρά είναι Ηράκλειο » απάντησε ο υπουργός και πρόσθεσε : «Οι εκτροπές της Ελλάδας διήρκησαν δεκαετίες. Ο λαός είναι αντιμέτωπος με μια μεγάλη κρίση αναπροσαρμογής. Όμως, δεν υπάρχει τρόπος για να παρακαμφθούν αυτές οι προσπάθειες. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Αλλά δεν μπορεί ν'αποφύγει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει λύση ευκολίας εάν η Ελλάδα θέλει να αποκτήσει εκ νέου πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Για λόγους εσωτερικής πολιτικής, η εφαρμογή του προγράμματος έχει καθυστερήσει.

    Τώρα η Τρόικα θα πρέπει να εξετάσει την κατάσταση με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Στη συνέχεια θα πρέπει να ανακοινώσει τα συμπεράσματα. Ανήκει όμως στην κυβέρνηση να εξηγήσει στο λαό, αυτό που είναι αναγκαίο για τη χώρα».

    [04] Για "κατάθεση των όπλων" κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενόψει της άφιξης της τρόικας

    «Καταρρέουν μια προς μια όλες οι προεκλογικές κορώνες του κ. Σαμαρά. Η φωτοβολίδα της αναδιαπραγμάτευσης μπήκε ήδη στο χρονοντούλαπο. Κάθε εξαγγελία που δεν έχει την έγκριση της τρόικας αποσύρεται νύχτα μόλις την απορρίψουν οι δανειστές», δήλωσε ο εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Χρήστος Ζώης ενόψει της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα.

    «Το ερώτημα είναι αν θα εφαρμόσει ο κ. Σαμαράς έστω και ελάχιστα από τα περίφημα 18 σημεία για την τιμή των όπλων ή αν θα καταθέσει και την τιμή και τα όπλα στις απαιτήσεις των υπαλλήλων της τρόικας από τους οποίους δέχεται εντολές», πρόσθεσε ο κ. Ζώης.

    [05] Η συμφωνία για τις ΜμΕ που εξήγγειλε ο Κ. Χατζηδάκης είναι παλιά, υποστηρίζει ο Γ. Σταθάκης

    Την καταγγελία ότι η συμφωνία που εξήγγειλε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, περί χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είναι παλιά κάνει με δήλωσή του ο Γιώργος Σταθάκης, υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Σταθάκης αναφέρει ότι η σχετική απόφαση υπογράφεται για τρίτη φορά και εξηγεί: Αρχικά στις 21 Σεπτεμβρίου του 2011 με την Εθνική Τράπεζα (250 εκατομμύρια) και μετά στις 20 Μαρτίου από την κυβέρνηση Παπαδήμου (500 εκατομμύρια), τελικά όμως «πάγωσε» όταν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία θυμίζουμε ότι έχει ως μετόχους τα 27 μέλη της ΕΕ, επιχείρησε να βάλλει «ρήτρα δραχμής» σε τρέχουσες συμβάσεις της στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες όπως την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, και προκαταβολικά στην Ισπανία, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων, πριν υπαναχωρήσει.

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η χαρακτηριστική περιορισμένη δραστηριότητα της Τράπεζας στην μνημονιακή Ελλάδα των τελευταίων 2 χρόνων και η αφύπνισή της κατά τη συζήτηση του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ», μας καθιστούν επιφυλακτικούς για τη νέα «παλιά» εξαγγελία της συμφωνίας και προσθέτει ότι διαχειριστής του προγράμματος είναι οι τράπεζες, καθώς η πρόσφατη εμπειρία της Κύπρου είδε το αντίστοιχο πρόγραμμα, ύψους 1 δισ.ευρώ, να ενισχύει τελικά την ρευστότητα των τραπεζών και να μην καταλήγει στις ΜΜΕ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ο κ. Σταθάκης "απαιτεί να δοθούν στη δημοσιότητα οι όροι της συμφωνίας - κυρίως το επιτόκιο δανεισμού, το οποίο συνήθως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν αποκαλύπτει - και απαιτεί πλήρη δημοσιοποίηση των όρων και των προϋποθέσεων και της εφαρμογής του προγράμματος βήμα προς βήμα".

    Σύμφωνα με τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ , υπάρχουν εύλογες ανησυχίες ότι η νέα συμφωνία μπορεί να συνδεθεί με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, οπότε αποδέκτες του θα είναι οι νέοι εν δυνάμει αγοραστές δημόσιων περιουσιακών στοιχείων και όχι οι δοκιμαζόμενες παραγωγικές ΜΜΕπιχειρήσεις.

    Τις μέρες αυτές, σημειώνει, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κλιμακώνει τις πιέσεις της προς την ελληνική οικονομία και προκαλεί προκλητικά υψηλό κόστος απόκτησης ρευστότητας. Πρώτον, με την πρόσφατη απόφαση της να μη δέχεται ως εγγυήσεις τα ελληνικά ομόλογα. Δεύτερον, με τη χρηματοδοτική διευκόλυνση των ελληνικών τραπεζών (ΕΛΑ) να καταλήγει σε κόστος δανεισμού της τάξης του 10-12%. Στις συνθήκες αυτές, η εξαγγελία του προγράμματος περί χρηματοδότησης των ΜΜΕ με 500 εκατομμύρια (1,4 δισ.ευρώ με μόχλευση) είναι ένα βήμα που απαιτεί πολλές διευκρινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Σταθάκης .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 July 2012 - 14:30:46 UTC