Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομόλογα 900 εκατ. η εγγύηση της Φινλανδίας σε ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας
  • [02] Στις 3 μ.μ. η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Ενενήντα ένας νεκροί σε κύμα επιθέσεων στο Ιράκ
  • [04] Σε έξαρση το λαθραίο κυνήγι ελεφάντων στην Αφρική, προειδοποιεί η WWF
  • [05] Αύριο η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, την Πέμπτη η εκλογή γραμματέα του κόμματος

  • [01] Ομόλογα 900 εκατ. η εγγύηση της Φινλανδίας σε ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας

    Στις εγγυήσεις που εξασφάλισε η Φινλανδία για την περίπτωση ελληνικής ή ισπανικής χρεοκοπίας, αναφέρεται η υπουργός Οικονομικών της χώρας Γιούτα Ουρπιλάινεν, σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel".

    Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν η Φινλανδία έχει πάρει ως ενέχυρο ελληνικά νησιά, η κυρία Ουρπιλάινεν περιγράφει ότι πρόκειται για «ομόλογα χωρών με ρευστότητα, όπως η Γερμανία, αξίας 900 εκατομμυρίων ευρώ» και κάνει λόγο έναν πολύ απλό μηχανισμό: «κάθε φορά που οι Έλληνες ζητούν περισσότερα χρήματα, το ενέχυρό μας αυξάνεται».

    Η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ότι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί της δεν συμφωνούν με αυτήν την πρακτική, ωστόσο διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση της δεν διέθετε άλλη επιλογή, καθώς η εξασφάλιση εγγυήσεων περιλαμβάνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα ως προϋπόθεση για την συμμετοχή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

    [02] Στις 3 μ.μ. η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Σήμερα, στις 3 μ.μ. αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στο μεταξύ χθες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε χθες ένα νέο και ιδιαίτερα φιλόδοξο σύνθημα, το «ΣΥΡΙΖΑ παντού», που περικλείει μια πολιτική στρατηγική για την ελληνική και την ευρωπαϊκή αριστερά, για την επικράτηση της οποίας θα αναλάβει και σχετικές πρωτοβουλίες, μιλώντας στο Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στην Πορταριά του Πηλίου.

    Εξηγώντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως είπε, σταμάτησε να είναι μια δύναμη καταγγελίας και έγινε δύναμη υπόσχεσης της αλλαγής, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επιτυχία του κόμματός του θα είναι ένα πυροτέχνημα, το οποίο θα σβήσει, αν στον επόμενο χρόνο δεν υπάρξουν μικροί ή μεγαλύτεροι ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ευρώπη, αν τον επόμενο χρόνο, δεν έχουμε μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις αλλά και εκλογικές νίκες στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας, όμως, ότι «χρειάζεται συντονισμός, επικοινωνία και κοινή στόχευση». Και «νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ένα πυροτέχνημα», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Όπως εμείς στην Ελλάδα λέμε "ΣΥΡΙΖΑ παντού", έτσι, μπορούμε να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι ως οργανωτικό σχήμα, αλλά ως μοντέλο συνεργασίας πλουραλιστικής σύνθεσης διαφορετικών απόψεων και στόχευσης σε μια εναλλακτική προοπτική, θα δούμε λοιπόν αυτό το μοντέλο σε όλη την Ευρώπη να αναδεικνύει ότι η Αριστερά μπορεί να είναι η πρωταγωνιστική δύναμη στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα».

    [03] Ενενήντα ένας νεκροί σε κύμα επιθέσεων στο Ιράκ

    Το κύμα των σφοδρών επιθέσεων που συγκλόνισε σήμερα το Ιράκ προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 91 ανθρώπων και τον τραυματισμό 172, ανάμεσά τους πολλοί στρατιώτες και αστυνομικοί, κατά την τρίτη ημέρα του μήνα του ραμαζανιού και την πλέον αιματηρή ημέρα των τελευταίων τουλάχιστον δύο ετών στη χώρα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Συνολικά 22 επιθέσεις σημειώθηκαν σε 14 πόλεις, μεταξύ τους η πρωτεύουσα Βαγδάτη και σε αρκετές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, τη στιγμή του η Αλ Κάιντα γνωστοποίησε σε ηχογραφημένο μήνυμά της στο διαδίκτυο την πρόθεσή της να εντείνει τη δράση της, να "εξοντώσει δικαστές και εισαγγελείς" και να απελευθερώσει τους φυλακισμένους μαχητές της.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για καμιά επίθεση.

    [04] Σε έξαρση το λαθραίο κυνήγι ελεφάντων στην Αφρική, προειδοποιεί η WWF

    Έκθεση της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF επισημαίνει ότι 23 χώρες κυρίως στην Αφρική και την Ασία--κυριότερες πηγές προέλευσης μερών του σώματος ζώων--τις οποίες εξέτασε η οργάνωση, θα μπορούσαν όλες να κάνουν περισσότερα για να επιβάλουν την εφαρμογή νόμων που απαγορεύουν το λαθρεμπόριο αυτό, το οποίο, σύμφωνα με την WWF, διεξάγεται όλο και συχνότερα από διεθνή εγκληματικά δίκτυα.

    Συγκεκριμένα, το Βιετνάμ, το Λάος και η Μοζαμβίκη είναι οι χώρες που μεριμνούν λιγότερο ώστε να παταχθεί το λαθρεμπόριο των μερών του σώματος ζώων, από το οποίο κινδυνεύουν με εξαφάνιση οι ελέφαντες, οι ρινόκεροι και οι τίγρεις.

    "Τον περασμένο χρόνο σημειώθηκε το μεγαλύτερο σε έκταση λαθραίο κυνήγι ελεφάντων στην Αφρική που έχει ποτέ καταγραφεί", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς η Γουέντι Έλιοτ, διευθύντρια του προγράμματος "Global Species" της WWF.

    [05] Αύριο η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, την Πέμπτη η εκλογή γραμματέα του κόμματος

    Εβδομάδα εσωκομματικών διεργασιών ξεκινά για τη ΝΔ, καθώς, αύριο Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος και την Πέμπτη θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής.

    Στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ μετά τις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να δώσει ένα σαφές δείγμα των προθέσεών του, με έμφαση σε ουσιαστικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος, ενώ είναι αποφασισμένος να στείλει πολλαπλά μηνύματα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, πως θα γίνουν όλα όσα πρέπει έτσι ώστε η χώρα να αρχίσει να πορεύεται στο δρόμο της ανάπτυξης.

    Η ΚΟ θα εκλέξει αύριο και τον γραμματέα της που, όπως φαίνεται, θα είναι ο βουλευτής Θανάσης Μπούρας. Παράλληλα, την Πέμπτη, θα συνεδριάσει η Πολιτικη Επιτροπή του κόμματος υπό τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού για την εκλογή του νέου γραμματέα που θα αντικαταστήσει τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

    Ο εκλεκτός της ηγεσίας του κόμματος φαίνεται πως είναι ο συνδικαλιστής Φίλιππος Ταυρής ενώ επίσημα κατέθεσε την υποψηφιότητά του και ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Υποψηφιότητα θα καταθέσει και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ πληροφορίες θέλουν και τουλάχιστον άλλα τρία στελέχη να το σκέπτονται σοβαρά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 July 2012 - 10:30:54 UTC