Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται"
  • [02] "Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη"
  • [03] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Λαύκα του νομού Κορινθίας
  • [04] Καλύτερα εντός ευρώ για την Ελλάδα, εκτιμά η Μπούντεσμπανκ
  • [05] Γαλλία και Βρετανία ανησυχούν για την ευρωζώνη, δηλώνει ο Εντ Μίλιμπαντ
  • [06] Ο Λεάντρο Γκρέκο της Ρόμα υπέγραψε στον Ολυμπιακό
  • [07] ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική Σαμαρά θέτει τους πολίτες στο περιθώριο και απομονώνει την Ελλάδα
  • [08] Με πολιτική ομαλότητα και αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης αντιμετωπίζεται η κρίση, τονίζει η ΔΗΜΑΡ
  • [09] H πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε έξοδο της χώρας από το ευρώ, δηλώνει ο Π. Σκουρλέτης
  • [10] Παράταση στην Ελλάδα, υπό όρους, προτείνει ο επικεφαλής των Γερμανών "σοφών"

  • [01] "Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται"

    Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται επιδείνωση της κατάστασης στην Ευρωζώνη, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σημειώνοντας ότι μεγάλες χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, βρίσκονται στην εστία της κρίσης και υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχασε πολύ γρήγορα τη δυναμική της.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η συζήτηση στα διεθνή ΜΜΕ για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, συζήτηση που, όπως υπογράμμισε, εξουδετερώνει τις προσπάθειες της χώρας και αντιβαίνει το πλαίσιο της ΕΕ.

    Επιπλέον, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν λειτουργεί με όρους εκβιασμού σε σχέση με τους εταίρους, αλλά ότι και ούτε εκβιάζεται και πως, αντίθετα, συζητά και ζητά να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε σχέση με την αξιολόγηση και την αναθεώρηση του προγράμματος.

    Σε αυτό το πλαίσιο είπε ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να κάνει όσο πρέπει και σε επίπεδο δημοσιονομικής προσαρμογής και σε επίπεδο μεταρρυθμιστικών αλλαγών και συμπλήρωσε πως είναι προφανές ότι χρειάζεται ένα επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής έως το 2017, ώστε να κλείσει ομαλά ο προϋπολογισμός του 2012 και να σχεδιαστεί ο προϋπολογισμός του 2013.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση, ότι ούτε μπορεί και ούτε θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς και συμπλήρωσε ότι η παράταξη περιμένει να δει αποτελέσματα και πως λειτουργεί προτρεπτικά, υποστηρικτικά και ελεγκτικά.

    [02] "Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη"

    Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν συζητείται αυτή τη στιγμή, αποσαφήνισε κατηγορηματικά η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, σε σημερινές δηλώσεις της, πριν την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.

    Σχολιάζοντας τους προχθεσινούς ισχυρισμούς του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας και αντικαγκελάριου Φίλιπ Ρέσλερ, πως μια έξοδος της Ελλάδας έπαψε πλέον να τρομάζει, η κ. Φέκτερ (που προέρχεται από το -συγκυβερνών με τους Σοσιαλδημοκράτες- συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα) τόνισε πως αναμένεται η έκθεση της τρόικας, το Σεπτέμβριο, η οποία θα διαπιστώνει κατά πόσο η Ελλάδα έχει υλοποιήσει το «πρόγραμμά της», με τα μέτρα εξοικονόμησης πόρων και τις μεταρρυθμίσεις, και τότε θα μπορέσουν να υπάρξουν διαβουλεύσεις, για το τι θα γίνει με την καταβολή της βοήθειας.

    [03] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Λαύκα του νομού Κορινθίας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγία σε δασική έκταση στην περιοχή Λαύκα του δήμου Στυμφαλίας, στο νομόΚορινθίας.

    Στην κατάσβεση επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και ένα ελικόπτερο.

    [04] Καλύτερα εντός ευρώ για την Ελλάδα, εκτιμά η Μπούντεσμπανκ

    Καλύτερη τύχη εντός Ευρωζώνης θα έχει η Ελλάδα αλλά και οι άλλες χώρες που βρίσκονται ήδη στην ΟΝΕ, επισημαίνει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας στην έκθεσή της για τον Ιούλιο. Η Τράπεζα, με μακροοικονομική έρευνα, μελέτησε τις εναλλακτικές των χωρών του ευρώ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα δεν θα ευνοούσε καμμία από τις οικονομίες των σημερινών κρατών - μελών.

    Η θέση αυτή ερμηνεύεται από τους Financial Times Deutschland, οι οποίοι δημοσιεύουν τα αποτελέσματα της έρευνας, ως στήριξη προς την Αθήνα, ειδικά μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα. Η Μπούντεσμπανκ πάντως επισημαίνει την ανάγκη να εφαρμόζεται συνετή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική πολιτική, προκειμένου κάθε χώρα να εξασφαλίζει "χωρίς άγχος" την παραμονή της στην Ευρωζώνη.

    [05] Γαλλία και Βρετανία ανησυχούν για την ευρωζώνη, δηλώνει ο Εντ Μίλιμπαντ

    Ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Εντ Μίλιμπαντ δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ "ανησυχούν" για την κατάσταση στην ευρωζώνη και ότι "επείγει" να βρεθούν λύσεις.

    "Και οι δύο ανησυχούμε για την κατάσταση στην ευρωζώνη και συμφωνήσαμε να δηλώσουμε ότι δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα χωρίς να έχουμε εκ νέου ανάπτυξη στην Ευρώπη", δήλωσε ο Μίλιμπαντ έπειτα από συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο.

    "Ο πρόεδρος Ολάντ συμβάλλει για τον λόγο αυτόν στο να μετακινηθούν οι γραμμές", πρόσθεσε ο Μίλιμπαντ.

    "Είναι πολύ σημαντικό οι ευρωπαϊκές χώρες να εργάζονται επίσης στο διάστημα (που μεσολαβεί) μεταξύ των διαφόρων συνόδων κορυφής. Δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε στο να περιμένουμε την προσεχή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής καθώς επείγει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα αυτά", κατέληξε.

    [06] Ο Λεάντρο Γκρέκο της Ρόμα υπέγραψε στον Ολυμπιακό

    Παίκτης του Ολυμπιακού και επίσημα είναι πλέον ο Λεάντρο Γκρέκο.

    Ο 26χρονος Ιταλός μέσος, που ανήκε στην Ρόμα, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους νταμπλούχους και οι ετήσιες απολαβές του, υπολογίζονται κοντά στις 800.000 ευρώ.

    [07] ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική Σαμαρά θέτει τους πολίτες στο περιθώριο και απομονώνει την Ελλάδα

    O ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι με την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ «διάλεξε την επέτειο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας για να διακηρύξει τις προθέσεις μιας δεξιάς και αυταρχικής κυβέρνησης, που θέτει τους πολίτες στο περιθώριο, ενώ απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη».

    Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «μετατρέποντας την εντολή του ελληνικού λαού για επαναδιαπραγμάτευση σε κουρελόχαρτο που πέταξε στον κάλαθο των δανειστών, ο κ. Σαμαράς έχει το θράσος -ξεπερνώντας ακόμα και τις αντίστοιχες προβλέψεις των μνημονιακών προκατόχων του- να υπόσχεται ότι θα μειώσει την ανεργία στο 10%, ότι θα ανακόψει την ύφεση και -στη "Δευτέρα Παρουσία" αφού πλήρως ισοπεδωθεί η χώρα- θα επαναδιαπραγματευτεί».

    [08] Με πολιτική ομαλότητα και αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης αντιμετωπίζεται η κρίση, τονίζει η ΔΗΜΑΡ

    Με πιο ισχυρή και δυνατή Δημοκρατία, με πολιτική ομαλότητα, αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής δικαιοσύνης, αντιμετωπίζεται η πολυεπίπεδη κρίση που βιώνουμε σήμερα, τονίζει η ΔΗΜΑΡ, σε μήνυμα της για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

    Στο μήνυμα προστίθεται ότι «η Δημοκρατία για να είναι αποτελεσματική χρειάζεται περιφρούρηση από όλους μας, τόσο από τους θεσμούς όσο και από τους πολίτες».

    Η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ακόμη ότι «στεκόμαστε απέναντι στις φωνές του μίσους και της βίας που είναι πάντα φασιστική, τιμώντας όσουςαγωνίστηκαν ενάντια στη χούντα».

    Στο μήνυμα της, η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει επίσης πώς τα 38 χρόνια δημοκρατίας διδάσκουν ότι «προϋπόθεση για την ομαλή πορεία της χώρας είναι η ενότητα του λαού και των δημοκρατικών δυνάμεων».

    [09] H πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε έξοδο της χώρας από το ευρώ, δηλώνει ο Π. Σκουρλέτης

    Την εκτίμηση ότι η τρόικα καταφτάνει στη χώρα μας για να επιβλέψει τους όρους εφαρμογής του πακέτου μέτρων των 11 δισ., που υποτίθεται ότι θα επαναδιαπραγματευόταν η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη κάνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, με αφορμή την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση με τη στάση της ενθάρρυνε την Τρόικα , καθώςαγνόησε το καταδικαστικό μήνυμα των τελευταίων εκλογών απέναντι στην πολιτική του μνημονίου με συνέπεια, οι δανειστές μας ναεκβιάζουν καινα αξιώνουν νέα επιπλέον μέτρα 5 δισ.

    Ο κ. Σκουρλέτης εκτιμά ότι συνιστά απόλυτο παραλογισμό η συνέχιση και η σκλήρυνση της μνημονιακής πολιτικής, καθώς και η λήψη νέων μέτρων, σε μια κατεστραμμένη οικονομία και προβλέπει ότι η κατάληξη αυτής της πολιτικής είναι προδιαγεγραμμένη, οδηγεί στον πλήρη εκτροχιασμό και στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

    [10] Παράταση στην Ελλάδα, υπό όρους, προτείνει ο επικεφαλής των Γερμανών "σοφών"

    Παράταση λίγων μηνών για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, θα μπορούσε να συζητηθεί για την Ελλάδα, «εάν η Αθήνα καταστήσει πιο ευέλικτη την αγορά εργασίας και αγαθών, εάν δηλαδή προχωρήσει άμεσα και πειστικά στην άρση των εμποδίων που αποτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένα επαγγέλματα και εγκαταστήσει με αξιοπιστία αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα», σημειώνει ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Φραντς. Τονίζει δε πως «είναι άδικο να λέμε ότι οι Έλληνες δεν έχουν κάνει τίποτα» και αναφέρεται στην συρρίκνωση του δομικού ελλείμματος.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 July 2012 - 12:30:41 UTC