Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντατικοί έλεγχοι του ΙΚΑ για εισφοροδιαφυγή
  • [02] Η μεγαλύτερη έκθεση του Μουσείου της Ολυμπίας, στο Βερολίνο
  • [03] Σενάρια για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία
  • [04] Νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην λίμνη Κάρλα
  • [05] Έλεγχος του ΣΕΠΕ στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαλυβουργίας
  • [06] Συνάντηση Φ. Κουβέλη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη
  • [07] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με πρυτάνεις των ΑΕΙ
  • [08] O Θανάσης Μπούρας νέος γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ

  • [01] Εντατικοί έλεγχοι του ΙΚΑ για εισφοροδιαφυγή

    Την εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα τουριστικά θέρετρα, ανακοίνωσε η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α.), με στόχο την εξάλειψη της εισφοροδιαφυγής.

    Όπως ανακοινώθηκε, οι έλεγχοι, που θα είναι επαναλαμβανόμενοι, σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου και σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), πραγματοποιούνται σε εποχιακές, κυρίως, επιχειρήσεις (ταβέρνες, καφετέριες, κλαμπ - beach bar, νυκτερινά κέντρα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, θαλάσσια σπορ) και επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα στους παραβάτες εργοδότες.

    [02] Η μεγαλύτερη έκθεση του Μουσείου της Ολυμπίας, στο Βερολίνο

    «Οι επισκέπτες, στο πέρασμά τους από τη συλλογή, θα είναι σαν να ακούν το παράγγελμα του ποιητή που καλεί να ενωθούν όλοι οι λαοί της γης σε αυτή την παρθενική μήτρα της Ολυμπίας, αυτή που δεν άλλαξε, αυτή που δεν βολεύτηκε, αυτή που δεν θα πεθάνει ποτέ».

    Με αυτά τα λόγια παρουσίασε, στο μουσείο της Ακρόπολης, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Κώστας Τζαβάρας, τη έκθεση «Ολυμπία: Μύθος, λατρεία, αγώνες» που στις 30 Αυγούστου θα ταξιδέψει στο Βερολίνο, στο μουσείο Martin Gropius Bau, όπου θα παραμείνει έως τις 7 Ιανουαρίου.

    Η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή την έκθεση με 564 εκθέματα από τα Μουσεία της Ολυμπίας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Νομισματικό Μουσείο, ενώ συνολικά στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 1.000 αντικείμενα που προήλθαν από συλλογές μουσείων της Ευρώπης, από τη συλλογή του Μουσείου του Βατικανού, τις αρχαιολογικές συλλογές του Μονάχου, της Δρέσδης, του πανεπιστημιακού μουσείου του Tubingen.

    Τα αρχαιολογικά ευρήματα τεκμηριώνουν επιστημονικά την ιστορία του ιερού της Ολυμπίας από τις απαρχές της λατρείας στα μυκηναϊκά χρόνια έως την περίοδο της ρωμαιοκρατίας, τη σημασία και τη διαχρονική ακτινοβολία του ιερού σε όλο τον αρχαίο κόσμο, καθώς και την τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας.

    [03] Σενάρια για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία

    Εντείνεται ο προβληματισμός των ιταλικών κομμάτων για την δυνατότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο, σύμφωνα με αναλυτές.

    Επισήμως, οι πολιτικοί αρχηγοί διαψεύδουν το σενάριο αυτό. Ο γραμματέας της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς, Αντζελίνο Αλφάνο, τόνισε σε δηλώσεις του πριν από λίγο ότι «αυτό που προέχει είναι η οικονομία και η έγκριση του νέου εκλογικού νόμου», αφήνοντας να εννοηθεί ότι απαιτείται χρόνος. Κάτι που σημαίνει ότι οι εκλογές δεν αναμένει να γίνουν πριν από την άνοιξη του 2013.

    Ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, δήλωσε παράλληλαότι «ο Μάριο Μόντι θα πρέπει να μείνει στην θέση του μέχρι τον Απρίλιο του 2013, όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά».

    Η δημόσια τηλεόραση Rai, όμως, υπογραμμίζει ότι «στην πραγματικότητα, πολλά στελέχη των δυο παρατάξεων είναι πεπεισμένα ότι θα ήταν καλύτερα να στηθούν κάλπες το φθινόπωρο και να μην ζήσει η χώραδέκα συνεχείς μήνες προεκλογικής εκστρατείας μέσα σε κλίμα πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης».

    Για να μπορέσει πάντως να συμφωνηθεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, θα πρέπει να εγκριθεί σε χρόνο ρεκόρ νέος εκλογικός νόμος. Η κεντροαριστερά, ζητάει την υιοθέτηση ενός συστήματος που να προβλέπειδεύτερο γύρο. Η κεντροδεξιά, ιδίως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επιθυμεί ένα ημι-προεδρικό σύστημα. Σημείο αναφοράς ουσιαστικά είναι το πολιτικό σύστημα της Γαλλίας, αλλά ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα μπορέσει να επιτευχθεί ο τελικός αναγκαίος συμβιβασμός.

    Συνεχίζονται, παράλληλα, οι διαμαρτυρίεςοι οποίες συνδέονται με τις περικοπές τις οποίες αποφάσισε η κυβέρνηση Μόντι μέχρι το 2014.

    Σήμερα το πρωί ιταλοί δήμαρχοι διαδήλωσαν έξω από την γερουσία της Ρώμης, διατρανώνοντας την πλήρη αντίθεσή τους στις μειώσεις που βαραίνουν την τοπική αυτοδιοίκηση.

    [04] Νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην λίμνη Κάρλα

    Δεκάδες νεκρά ψάρια, ξεβράστηκαν στην λίμνη Κάρλα την περασμένη Κυριακή, για μία ακόμη φορά. Τα ψάρια εντοπίστηκαν στην περιοχή της Τάφρου 2.

    Ωστόσο με τον εντοπισμό τους, 15 παράνομοι αλιείες(με δίχτυα, απόχες και ψαροτούφεκα), οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός έσπευσαν να μαζέψουν τα ψάρια. Πιάστηκαν όμως επ αυτοφώρω από την Αστυνομία Βελεστίνου η οποία ειδοποιήθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης.

    Το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Π.Ο. Κάρλας-Μαυροβουνίου-Κεφαλόβρυσου-Βελεστίνου μετέβη στην περιοχή της τάφρου 2Τ, προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος της επιβάρυνσης .

    Έγιναν επιτόπου φυσικοχημικές μετρήσεις της ποιότητας του νερού, μακροσκοπικών εξετάσεων των ιχθύων και συλλογής δειγμάτων νερού για τον έλεγχο της παρουσίας φυτοφαρμάκων και βαρέων μετάλλων.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι φυσικοχημικές παράμετροι του νερού κυμάνθηκαν σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, μη δικαιολογώντας οτι τα ψάρια βρέθηκαν νεκρά. Εντούτοις, αναμένονται τα υπόλοιπα αποτελέσματα ελέγχου της ποιότητας του νερού από εξειδικευμένα εργαστήρια.

    [05] Έλεγχος του ΣΕΠΕ στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαλυβουργίας

    Έλεγχο στις εγκαταστάσεις της μονάδας Ασπροπύργου της Ελληνικής Χαλυβουργίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

    Οι έλεγχοι ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, μετά από ανώνυμες καταγγελίες που δέχθηκε το ΣΕΠΕ, σχετικές με πιθανές παραβιάσεις των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής στην εργασία, για τους εργαζόμενους που δεν συμμετέχουν στην απεργία του σωματείου και προσέρχονται στην εργασία τους.

    Στη μονάδα Ασπροπύργου εργάζονται αυτή τη στιγμή 100 περίπου, σε βάρδιες των 25 ατόμων. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, προς το παρόν, η παραγωγή δεν έχει ξεκινήσει και εκτελούνται εργασίες καταγραφής ζημιών και απωλειών ανταλλακτικών και υλικών που προκλήθηκαν από την πολύμηνη διακοπή των εργασιών.

    [06] Συνάντηση Φ. Κουβέλη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη

    Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, συναντήθηκε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης, και όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ τους υπήρξε μία γόνιμη συνεργασία.

    «Το συγκεκριμένο υπουργείο είναι υπουργείο Δικαιοσύνης, υπουργείο Διαφάνειας και υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κατά συνέπεια στο τρίπτυχο αυτό, το υπουργείο μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, που διανύει η χώρα μας, καλείται να προωθήσει και τα τρία αυτά ζητήματα και προφανώς και τη διαφάνεια», σημείωσε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:

    «Υπάρχουν ζητήματα που έχουν σχέση με τα καταστήματα φύλαξης, δηλαδή τις φυλακές, προβλήματα υπαρκτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ζητήματα που έχουν σχέση με την απονομή της δικαιοσύνης.

    Και βεβαίως, η ανάγκη διαμόρφωσης και εφαρμογής θεσμών διαφάνειας, προκειμένου η διαφάνεια να αποτελεί συστατικό της ασκούμενης πολιτικής για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

    Και προφανώς, σταθερή και αταλάντευτη αναφορά πρέπει να είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ατομικές ελευθερίες, αλλά και τα συλλογικά δικαιώματα».

    [07] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με πρυτάνεις των ΑΕΙ

    Το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να συναινέσει σε αλλαγές στο «νόμο Διαμαντοπούλου» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος, μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος με αντιπροσωπεία των πρυτάνεων των ΑΕΙ, γίνεται λόγος για «αναγκαίες προσαρμογές», επιμένοντας, ωστόσο στην εφαρμογή του κορμού του νέου θεσμικού πλαισίου.

    Όπως αναφέρεται, στόχος είναι να αρχίσει ομαλά η νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

    [08] O Θανάσης Μπούρας νέος γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ

    Δια βοής, για πρώτη φορά, εξελέγη ο νέος γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ.

    Ο Θανάσης Μπούρας που αποτελούσε προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά θα αντικαταστήσει τον Κώστα Τασούλα στα κομματικά του καθήκοντα.

    Ο κ. Μπούρας έχει πλούσια κομματική δράση από το 1974, είναι πτυχιούχος του Φυσικού τμήματος του ΕΚΠΑ, ιδρυτικό στέλεχος της ΔΑΚΕ και υφυπουργός Οικονομικών επί Καραμανλή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 July 2012 - 14:30:36 UTC