Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η εισφοροδιαφυγή στο τραπέζι της συνάντησης πρωθυπουργού - Βρούτση
  • [02] Υποβάθμιση της προοπτικής του EFSF από την Moody's
  • [03] Αποκατάσταση σχέσεων με την Τουρκία θέλει ο Νετανιάχου
  • [04] Η συριακή κυβέρνηση στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στο Χαλέπι
  • [05] Νέο λειτουργικό σύστημα OS X Mountain Lion από την Apple

  • [01] Η εισφοροδιαφυγή στο τραπέζι της συνάντησης πρωθυπουργού - Βρούτση

    Τα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο Εργασίας, για τον περιορισμό της σπατάλης, την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

    Στη συνάντηση θα τεθεί και το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα η οποία αναμένεται επισκεφτεί το υπουργείο Εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου, το υπουργείο Εργασίας πρόκειται να σηκώσει το κύριο βάρος της προσπάθειας για την εξοικονόμηση των 11,7 δισ. ευρώ τη διετία 2013- 2014, προχωρώντας σε περικοπές τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ.

    Στο μεταξύ, στην Αθήνα έρχεται αύριο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί στις 17.30 της ίδιας μέρας με τον Αντώνη Σαμαρά. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Μπαρόζο είναι η εξέταση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δήλωσε εκπρόσωπς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [02] Υποβάθμιση της προοπτικής του EFSF από την Moody's

    Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody?s ανακοίνωσε ότι υποβαθμίζει την προοπτική του κύριου ταμείου διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) που μέχρι τώρα διατηρεί την κορυφαία βαθμολογία Aaa από τη Moody?s, δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια για να διασώσει τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης, που δεν ήταν σε θέση να δανείζονται με βιώσιμο τρόπο, μέσω της αγοράς των ομολόγων.

    Η αλλαγή της προοπτικής του ταμείου (EFSF) από σταθερή σε αρνητική, δείχνει ότι η Moody?s εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας του ταμείου σε περίπτωση που οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες εξακολουθούν να υφίστανται.

    Η αλλαγή της προοπτικής του ταμείου διάσωσης, είναι μια άμεση συνέπεια της απόφασης της Moody?s, να θέσει επίσης σε αρνητική προοπτική τα ομόλογα των τριών χωρών της ευρωζώνης που διατηρούν το ΑΑΑ, δηλαδή της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [03] Αποκατάσταση σχέσεων με την Τουρκία θέλει ο Νετανιάχου

    Το Ισραήλ και η πρώην σύμμαχός του η Τουρκία, πρέπει να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους λόγω της αστάθειας στην περιοχή, αναφέρθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού του εβραϊκού κράτους, Μπένιαμιν Νετανιάχου.

    «Η Τουρκία και το Ισραήλ είναι δύο σημαντικά, ισχυρά και σταθερά κράτη σε αυτήν την περιοχή» ανέφερε.

    Η Τουρκία διέκοψε τις καλές σχέσεις που διατηρούσε με το Ισραήλ, μετά το αιματηρό επεισόδιο σε τουρκικό πλοίο που επιχειρούσε να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

    [04] Η συριακή κυβέρνηση στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στο Χαλέπι

    Η συριακή κυβέρνηση στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στο Χαλέπι μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων με τους αντάρτες εντός και γύρω από τη συριακή αυτή πόλη, μετέδωσε σήμερα το CNN επικαλούμενο αξιωματούχο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περίπου 2.000 στρατιώτες με άρματα μάχης και πυροβολικό μετακινούνται από το Ιντλέμπ, 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες σε ολόκληρη τη Συρία. Οι 21 από αυτούς σκοτώθηκαν στο Χαλέπι.

    [05] Νέο λειτουργικό σύστημα OS X Mountain Lion από την Apple

    Σήμερα κυκλοφορεί η αναβαθμισμένη έκδοση OS X Mountain Lion του λειτουργικού συστήματος της Apple για τους υπολογιστές της Macintosh, οι οποίοι θα δουλεύουν πλέον λίγο περισσότερο σαν iPad.

    Το ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα, μεταξύ άλλων, «δανείζεται» χαρακτηριστικά από το «αδελφό» λειτουργικό σύστημα iOS για τις κινητές συσκευές της εταιρίας και φροντίζει να διευκολύνει την ανταλλαγή ψηφιακού περιεχομένου των χρηστών μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Twitter.

    Η αναβάθμιση, σύμφωνα με το BBC, ακολουθεί την τάση της Apple να εισάγει σταδιακά στο λειτουργικό σύστημα για τους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές της χαρακτηριστικά που ήδη έχουν υιοθετηθεί στις άλλες κινητές συσκευές της (iPad, iPhone). Σε αυτό το πλαίσιο, το OS X Mountain Lion δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να «ανεβάζουν» και να συγχρονίζουν περιεχόμενο στην υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων iCloud, περιλαμβάνει τη νέα υπηρεσία iMessage αντί του iChat κ.α.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 July 2012 - 6:30:34 UTC