Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένσταση στο Εκλογοδικείο για μεταβολές στο χάρτη των βουλευτικών εδρών
  • [02] Στήριξη στην ανάπτυξη της οικονομίας, το μήνυμα της επίσκεψης Μπαρόζο
  • [03] Ταφική λέμβος των φαραώ, ηλικίας 5000 ετών, ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο
  • [04] Δεκατέσσερα τα διαγνωσμένα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό Δ. Νείλου
  • [05] Παρεμβάσεις στον νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
  • [06] Μ. Βολουδάκης: Διοικητική Μεταρρύθμιση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση να προχωρήσουν παράλληλα

  • [01] Ένσταση στο Εκλογοδικείο για μεταβολές στο χάρτη των βουλευτικών εδρών

    Στο Εκλογοδικείο κατατέθηκε ένσταση η οποία εάν γίνει δεκτή θα επιφέρει «καραμπόλα» η οποία «ακουμπά» 15 βουλευτές (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) δέκα εκλογικών περιφερειών της χώρας, ενώ παράλληλα θα ανακηρυχθούν πέντε αναπληρωματικοί βουλευτές στη Β' Αθηνών από το χώρο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Και όλα αυτά γιατί οι βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουλίου 2012 έγιναν σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2001 και όχι με την τελευταία του 2011.

    Ειδικότερα, δύο εκλογείς της Β΄ Αθηνών με την ένστασή τους στρέφονται κατά 15 βουλευτών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς) διάφορων εκλογικών περιφερειών και ζητούν να ανακηρυχθούν στην εκλογική τους περιφέρεια (Β' Αθηνών) επιπλέον πέντε βουλευτές οι οποίοι σήμερα είναι αναπληρωματικοί (βουλευτές) από το χώρο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

    [02] Στήριξη στην ανάπτυξη της οικονομίας, το μήνυμα της επίσκεψης Μπαρόζο

    «Η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα και δημοσιονομικά και με ανάπτυξη» είναι το μήνυμα που στέλνει η επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο, αύριο στην Αθήνα, αναφέρουν πηγές της Επιτροπής, τονίζοντας ότι η αποστολή Μπαρόζο είναι μια ευκαιρία να ακουστεί η θέση της ενιαίας Ευρώπης από τα πιο έγκυρα χείλη, σε μια συγκυρία που ακούγονται πολλές αρνητικές φωνές για την Ελλάδα.

    Κύριος συνομιλητής του κ. Μπαρόζο κατά την ολιγόωρη παραμονή του εδώ -έρχεται αύριο, Πέμπτη, το μεσημέρι και αναχωρεί την Παρασκευή το πρωί- θα είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο ο Ευρωπαίος αξιωματούχος συναντά για πρώτη φορά από την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων.

    Αναμένεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής θα παράσχει στήριξη στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, θέση την οποία επιβεβαίωσε και χτες ο πρωθυπουργός ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, παραπέμποντας το αίτημα της αναδιαπραγμάτευσης για ευθετότερο χρόνο, όταν η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας θα έχει βελτιωθεί από τα απτά αποτελέσματα των διαρθρωτικών αλλαγών.

    Ο κ. Μπαρόζο δεν θα εμπλακεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στα θέματα της τρόικας, αλλά αναμένεται κατά τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό να αποτυπωθεί πού βρίσκεται η υλοποίηση του προγράμματος και η αξιοποίηση των μέσων που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας.

    [03] Ταφική λέμβος των φαραώ, ηλικίας 5000 ετών, ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο

    Γάλλοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια ταφική λέμβο της φαραωνικής εποχής, ηλικίας περίπου 5000 ετών, σε ανασκαφές που πραγματοποίησαν στο Άμπου Ράουας, δυτικά του Καΐρου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Μοχάμεντ Ιμπραχίμ η ηλιακή λέμβος ανάγεται στην εποχή της βασιλείας του Ουσαφάις (ή Ντεν ή Ντεβέν), ενός από τους φαραώ της 1ης Δυναστείας που κυβέρνησε την Αίγυπτο γύρω στο 3000 π.Χ.

    Η λέμβος, μήκους έξι μέτρων και πλάτους 1,5, είναι σε καλή κατάσταση, διευκρίνισε. Θα γίνουν ωστόσο εργασίες συντήρησης του ξύλινου σκελετού της πριν εκτεθεί το εύρημα στο μουσείο.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [04] Δεκατέσσερα τα διαγνωσμένα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό Δ. Νείλου

    Στα 14 ανέρχονται τα διαγνωσμένα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Ένας 75χρονος άνδρας με υποκείμενο νόσημα έχει ήδη χάσει τη ζωή του ύστερα από τσίμπημα κουνουπιού, ενώ όπως έγινε γνωστό σήμερα, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει καταγράψει ανάμεσα στα περιστατικά και ένα στο οποίο η μόλυνση δεν έγινε απευθείας από κουνούπι αλλά από αιμοδότη που είχε μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου και στη συνέχεια μετέδωσε εν αγνοία του τον ιό σε πολυμεταγγιζόμενο ασθενή.

    [05] Παρεμβάσεις στον νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

    Τροποποιήσεις επέρχονται στον νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προκειμένου τα πανεπιστήμια να λειτουργήσουν ομαλά από την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά, όπως προέκυψε από τις πολύωρες σημερινές συσκέψεις του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, με εκπροσώπους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που έληξαν αργά το απόγευμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Παιδείας, παρατείνεται ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 η θητεία των νυν πρυτανικών αρχών, που έληγε στις 31 Αυγούστου, αλλά μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει σε όλα τα πανεπιστήμια και σε 8 ΤΕΙ να εκλεγούν τα νέα Συμβούλια Διοίκησης. Οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν με ευθύνη των πρυτάνεων και των προέδρων ΤΕΙ. Αν, όμως, παρατηρηθεί κωλυσιεργία τόσο οι πρυτάνεις, όσο και οι πρόεδροι ΤΕΙ θα παραπέμπονται για παράβαση καθήκοντος. Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι την ευθύνη για την ολοκλήρωση των εκλογών θα έχουν οι πρυτάνεις και οι πρόεδροι.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και επειδή το προηγούμενο διάστημα παρατηρήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια εκλογών ματαίωσή τους, λόγω καταλήψεων και κινητοποιήσεων, τώρα θα επιτρέπεται, όπου κριθεί αναγκαίο, να γίνεται η εκλογή με επιστολική ψήφο, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις θα διεξάγεται κανονικά με κάλπες.

    [06] Μ. Βολουδάκης: Διοικητική Μεταρρύθμιση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση να προχωρήσουν παράλληλα

    Η Διοικητική Μεταρρύθμιση και η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση πρέπει να προχωρήσουν παράλληλα, τόνισε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκης στο 1ο Ετήσιο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που διοργάνωσαν τα συναρμόδια υπουργεία Δ. Μεταρρύθμισης, Οικονομικών, Ανάπτυξης και η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.. Όπως ανέφερε, η απλούστευση διαδικασιών και δομών είναι απαραίτητη και πρέπει να είναι και μετρήσιμη. Προϋπόθεση για την απλούστευση είναι η διασφάλιση της οριζόντιας συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων.

    Αιτούμενο των μεταρρυθμίσεων είναι η εύρυθμη λειτουργία της δημοσίας διοίκησης, σημείωσε. Προϋπόθεση γι αυτήν είναι η επιτυχία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία με τη σειρά της είναι προϋπόθεση για την επιτυχία της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία είναι τελικά απαραίτητη για την πολυπόθητη έξοδο από την κρίση.

    Ο κ. Βολουδάκης σημείωσε ότι άμεσα πρέπει να διασφαλισθεί η πραγματική λειτουργία της πύλης «Διαύγεια», στην οποία πρέπει να αναρτάται το σύνολο των νόμων και των αποφάσεων που εκδίδουν τα κυβερνητικά όργανα, οι φορείς του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι Ανεξάρτητες Αρχές. Όπως είπε, «δεν αναρτώνται όλα όσα θα έπρεπε και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε άμεσα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 July 2012 - 18:30:45 UTC