Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικό σε χρήση αναβολικών το πρώτο δείγμα του Δ. Χονδροκούκη
  • [02] Μ. Ντράγκι: «Η ΕΚΤ θα προστατεύσει την ευρωζώνη»
  • [03] Αναμένουν οι πανεπιστημιακοί τις επίσημες προτάσεις για το νόμο για τα ΑΕΙ
  • [04] Ο Κάμερον υπόσχεται να κάνει περισσότερα για τη βρετανική οικονομία
  • [05] Νέα αναστάτωση στην ελληνική ομάδα μετά τη φήμη για κρούσμα ντόπινγικ
  • [06] «Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει το τέλος του ευρώ», λέει ο οικονομολόγος Ζαν-Πολ Φιτουσί
  • [07] "Πρέπει να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη", λέει ανώτερο στέλεχος της CDU

  • [01] Θετικό σε χρήση αναβολικών το πρώτο δείγμα του Δ. Χονδροκούκη

    «Θετικός» σε χρήση αναβολικών ουσιών είναι ο Δημήτρης Χονδροκούκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πατέρα του, Κυριάκου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρώτο δείγμα ανιχνεύθηκε «θετικό» στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη από γαλλικό εργαστήριο, μετά από ενημέρωση της IAAF μέσω ΣΕΓΑΣ στις 26 Ιουλίου 2012.

    [02] Μ. Ντράγκι: «Η ΕΚΤ θα προστατεύσει την ευρωζώνη»

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι δεσμεύτηκε σήμερα να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποτρέψει τον κίνδυνο κατάρρευσης της ευρωζώνης, περιλαμβανομένης και της αντιμετώπισης του αδικαιολόγητα υψηλού κόστους δανεισμού των κρατών-μελών της.

    "Εντός του πλαισίου της εντολής μας, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσει το ευρώ. Και πιστέψτε με, θα είναι αρκετό", είπε σε μια εκδήλωση επενδυτών στο Λονδίνο.

    "Στο βαθμό που το μέγεθος των ασφαλίστρων κινδύνου για το κρατικό χρέος (το κόστος δανεισμού) δυσχεραίνει την λειτουργία των καναλιών μετάδοσης κι εφαρμογής της νομισματικής πολιτικής, εισέρχεται στο πεδίο της εντολής μας", πρόσθεσε ο Ντράγκι.

    Το ευρώ ανέβηκε, ενώ τα παράγωγα βασισμένα στα γερμανικά ομόλογα βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος μετά την δημοσιοποίηση των δηλώσεων αυτών.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [03] Αναμένουν οι πανεπιστημιακοί τις επίσημες προτάσεις για το νόμο για τα ΑΕΙ

    Διαφωνούν ορισμένοι πρυτάνεις με τις τροποποιήσεις του νόμου για τα Πανεπιστήμια που -σύμφωνα με δημοσιεύματα- φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες από πηγές του υπουργείου, μία από τις αλλαγές που συζητείται είναι η παράταση της θητείας των νυν πρυτανικών αρχών ως το Δεκέμβριο του 2012, υπό την προϋπόθεση μέχρι τότε να έχουν γίνει εκλογές για την ανάδειξη Συμβουλίων Διοίκησης, διαφορετικά θα διωχθούν για παράβαση καθήκοντος.

    Όπως είπαν στο ΑΜΠΕ πρυτάνεις, κάτι τέτοιο δεν βρίσκει σύμφωνους αρκετούς από αυτούς, πολύ δε περισσότερο όταν τους ζητεί επιτακτικά να κάνουν εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης μέσα στο φθινόπωρο, διαφορετικά θα διωχθούν για παράβαση καθήκοντος. Αντί όλων αυτών -λένε- θα πρέπει να εξαντληθούν οι θητείες και σε καμία περίπτωση να διακοπούν.

    Επίσης χαρακτηρίζουν «θολό τοπίο» το θέμα της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων, η οποία συνδέεται με την υλοποίηση του νόμου. Επειδή μέχρι τώρα ο νόμος δεν έχει υλοποιηθεί, η χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων γίνεται με δωδεκατημόρια.

    Πάντως, οι πανεπιστημιακοί βρίσκονται σε αναμονή των επισήμων προτάσεων του υπουργείου για αλλαγές στο νόμο. Αμέσως μόλις γίνουν γνωστές θα τις μελετήσουν και θα προχωρήσουν σε έκτακτη Σύνοδο πρυτάνεων, ενδεχομένως και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

    [04] Ο Κάμερον υπόσχεται να κάνει περισσότερα για τη βρετανική οικονομία

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύτηκε σήμερα να κάνει περισσότερα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας αφού τα στοιχεία για το ακαθάριστο εθνικό προϊόν (ΑΕΠ) τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα έδειξαν ότι η οικονομία συρρικνώθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

    "Πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν στη Βρετανία, η οικοδομική δραστηριότητα να τονωθεί όπως και η δημιουργία θέσεων εργασίας", είπε ο Κάμερον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

    "Ένα από τα πράγματα που δείχνουν (τα στοιχεία για το ΑΕΠ) είναι η έκταση της ζημιάς που έχει γίνει στην οικονομία την εποχή της ραγδαίας ανάπτυξης και της απότομης πτώσης. Ήμασταν αυτοί με τις πιο υπερχρεωμένες τράπεζες, με τα πιο υπερχρεωμένα νοικοκυριά, και είχαμε το μεγαλύτερο έλλειμμα στον προϋπολογισμό από σχεδόν κάθε άλλη χώρα στον κόσμο. Χρειάζεται χρόνος για να ανακάμψουμε", είπε ο Κάμερον.

    Η οικονομία συρρικνώθηκε πολύ περισσότερο από όσο αναμενόταν το δεύτερο τρίμηνο, αφού επλήγη τόσο από την πολιτική περιστολής των δημοσίων δαπανών, όσο και από την κρίση στην ευρωζώνη.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [05] Νέα αναστάτωση στην ελληνική ομάδα μετά τη φήμη για κρούσμα ντόπινγικ

    Νέο μεγάλο θέμα έχει προκύψει στην ελληνική ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, μια ημέρα πριν την έναρξη, με τη διαρροή πληροφορίας ότι Έλληνας αθλητής του στίβου έχει βρεθεί «θετικός» σε έλεγχο ντόπινγκ, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία. Όπως είναι φυσικό, η φήμη αυτή έχει προκαλέσει νέα αναστάτωση στην αποστολή του Λονδίνου, μετά το χθεσινό περιστατικό με τη Βούλα Παπαχρήστου και τον αποκλεισμό της από την ομάδα, λόγω μιας ανάρτησης που έκανε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και η οποία θεωρήθηκε ρατσιστική.

    Μέχρι στιγμής επίσημα δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό σχετικά με το κρούσμα ντόπινγκ, ενώ τόσο τα μέλη της ΕΟΕ όσο και άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ δηλώνουν επί του παρόντος άγνοια.

    [06] «Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει το τέλος του ευρώ», λέει ο οικονομολόγος Ζαν-Πολ Φιτουσί

    «Αν υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αυτό θα σημαίνει το τέλος του Ευρώ», δηλώνει στην ιταλική εφημερίδα Αβενίρε ο γάλλος οικονομολόγος Ζαν-Πολ Φιτουσί.

    Σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο «το ευρώ δεν είναι ένα μη αναστρέψιμο οικοδόμημα και κατά συνέπεια, οι αγορές θα νιώσουν πως είναι ελεύθερες να δράσουν για να θέσουν εκτός ενιαίου νομίσματος ύστερα από την Ελλάδα την Πορτογαλία, την Ισπανία και ούτω καθ' εξής».

    «Δεν θα έπρεπε να γίνεται ούτε υποθετική αναφορά στην δυνατότητα εξόδου μιας χώρας από την Ευρωζώνη», συμπληρώνει ο Φιτουσί.

    [07] "Πρέπει να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη", λέει ανώτερο στέλεχος της CDU

    «Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», δήλωσε στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg ο Νόρμπερτ Μπάρτλε, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για δημοσιονομικά θέματα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κυβερνώντος κόμματος στη Γερμανία υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

    «Πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας», δήλωσε ο Μπάρτλε, προσθέτοντας ότι η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας είναι μία «πιθανή λύση» και ότι αυτή δεν έχει αποτελέσει ακόμη θέμα συζήτησης μεταξύ των συναδέλφων του στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό. «Φυσικά, πρέπει να σκεφθούμε ποιες δράσεις θα χρειασθούν, αν (. . .) προκύψει το χειρότερο. Αλλά θα μας κοστίσει πολλά χρήματα», σημείωσε ο Γερμανός κοινοβουλευτικός.

    Επιμέλεια: Α. Χαραλαμπίδης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 July 2012 - 12:30:33 UTC