Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά - Μπαρόζο
  • [02] «Κλειδώνει» τη Δευτέρα το πακέτο μέτρων
  • [03] «Θετική» χαρακτηρίζει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τη δήλωση Ντράγκι
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: «Εκτελεστικοί λογιστές» της τρόικας οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης
  • [05] Οι συζητήσεις Ελλάδας - ΔΝΤ αναμένεται να παραταθούν έως τον Σεπτέμβριο
  • [06] Καπράλος: «Οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά»
  • [07] Επίκαιρη ερώτηση Αλ.Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για τη συνέχιση της πολιτικής του Μνημονίου
  • [08] Ανοιχτή συγκέντρωση φίλων του ΠΑΟΚ με τον πρόεδρο Ζήση Βρύζα

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά - Μπαρόζο

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται δηλώσεις.

    [02] «Κλειδώνει» τη Δευτέρα το πακέτο μέτρων

    Τη Δευτέρα θα συναντηθούν εκ νέου οι τρεις αρχηγοί προκειμένου να «κλειδώσουν» το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ.ευρώ για την επόμενη διετία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, επισημαίνοντας πως όλοι θέλουν να συνεισφέρουν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και πως όλοι θέλουν να βρουν εναλλακτικές επιλογές με περισσότερη δικαιοσύνη.

    Διαβάστε επίσης:

    Μετά τη συνάντηση των αρχηγών οι προτάσεις στην τρόικα

    [03] «Θετική» χαρακτηρίζει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τη δήλωση Ντράγκι

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί χαρακτήρισε σήμερα "απολύτως θετική" τη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με την οποία, αποστολή της ΕΚΤ είναι και να επεμβαίνει στην περίπτωση μεγάλης ανόδου των επιτοκίων δανεισμού ορισμένων χωρών της ευρωζώνης.

    "Βρίσκω αυτή τη δήλωση απολύτως θετική", απάντησε ο Μοσκοβισί σε σχετική ερώτηση που του έκαναν σε συνέντευξη Τύπου.

    "Στο βαθμό που το μέγεθος των ασφαλίστρων κινδύνου για το κρατικό χρέος (το κόστος δανεισμού) δυσχεραίνει τη λειτουργία των καναλιών μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής, αυτά εισέρχονται στο πεδίο της εντολής μας", δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι. Όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί ξανά στην ΕΚΤ μετά την πολύ μεγάλη άνοδο των ισπανικών επιτοκίων, η οποία απειλεί για άλλη μια φορά τη σταθερότητα της ευρωζώνης.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: «Εκτελεστικοί λογιστές» της τρόικας οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης

    Την κατηγορία ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση «ως εκτελεστικοί λογιστές, αφού προηγουμένως είχαν πάρει την έγκριση της τρόικας, απεργάζονται τα νέα μέτρα κοινωνικού σφαγιασμού και ισοπέδωσης», απευθύνει στους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

    Με αφορμή τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και τις δηλώσεις που έγιναν στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι όλα όσα με ψεύτικες διακηρύξεις προθέσεων απέρριπταν προεκλογικά, τώρα αποτελούν τη συνισταμένη της κυβέρνησης. Η συμφωνία τους στα νέα μνημονιακά μέτρα είναι συμφωνία στη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στη διάλυση της παιδείας, της υγείας, των δημόσιων αγαθών.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει επίσης, ότι ο στόχος περί «επιμήκυνσης» της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι συνώνυμος με την επιμήκυνση της λιτότητας, η «επαναδιαπραγμάτευση» και τα «ισοδύναμα μέτρα» δεν είναι τίποτα άλλο παρά λέξεις κενές περιεχομένου, τις οποίες οι κυβερνητικοί εταίροι αναμασούν υποκριτικά.

    [05] Οι συζητήσεις Ελλάδας - ΔΝΤ αναμένεται να παραταθούν έως τον Σεπτέμβριο

    Οι συζητήσεις, οι οποίες διεξάγονται μεταξύ της Ελλάδας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) σχετικά με το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που καλείται να υλοποιήσει η Αθήνα, αναμένεται να παραταθούν «έως τον Σεπτέμβριο», όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός.

    «Αναμένουμε ότι οι συζητήσεις για το πρόγραμμα (των μεταρρυθμίσεων) θα συνεχιστούν έως τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Ντέιβιντ Χόλεϊ, εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [06] Καπράλος: «Οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά»

    Δηλώσεις για την υπόθεση του Δημήτρη Χονδροκούκη, το α΄ δείγμα του οποίου βρέθηκε «θετικό» σε έλεγχο ντόπινγκ που του είχε γίνει και ο οποίος θα αποκλειστεί από την αποστολή της ελληνικής ομάδας που μετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έκανε ο Σπύρος Καπράλος. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ είπε συγκεκριμένα:

    «Πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία και να τιμωρήσει παραδειγματικά όσους εμπλέκονται σ' αυτή την υπόθεση. Όχι μόνο τον αθλητή, αλλά και προπονητές, γιατρούς και οποιονδήποτε άλλο».

    Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι από την ΕΟΕ τονίζουν πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον ΣΕΓΑΣ για το θέμα αυτό.

    [07] Επίκαιρη ερώτηση Αλ.Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για τη συνέχιση της πολιτικής του Μνημονίου

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με αφορμή την επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόικας στην Ελλάδα, κατέθεσε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    «Η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, συνοδεύεται από νέες απαιτήσεις και νέους εκβιασμούς για λήψη επώδυνων μέτρων. Με τις ιδεολογικές τους εμμονές, οι εκπρόσωποι της τρόικας, συνεχίζουν τον ίδιο καταστρεπτικό «μονόδρομο», που έχει φέρει ένα βήμα πριν το κοινωνικό και οικονομικό κραχ, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Η συνταγή τους, ακραία λιτότητα και εσωτερική υποτίμηση, οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση, σε πιο μεγάλα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας για να ρωτήσει τον πρωθυπουργό:

    «Έχει συμφωνήσει σε νέες επώδυνες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και το ετήσιο πλαφόν 1500 ευρώ στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Μετά την ομολογία του κ. Ρουμελιώτη ότι το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει παταγωδώς εξακολουθεί να επιμένει στην πιστή εφαρμογή του εκ μέρους της χώρας μας; Γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τις ηγεσίες των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, για μία έκτακτη σύνοδο κορυφής, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση;».

    [08] Ανοιχτή συγκέντρωση φίλων του ΠΑΟΚ με τον πρόεδρο Ζήση Βρύζα

    Ανοιχτή συγκέντρωση φίλων, οπαδών και μετόχων του ΠΑΟΚ με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ζήση Βρύζα, βρίσκεται σε εξέλιξη στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ και με αντικείμενο την ενημέρωση των πρώτων από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και την τοποθέτηση του τελευταίου σε ερωτήσεις των παρόντων πάνω σε ζητήματα, οικονομικά, αγωνιστικά και διοικητικά, που απασχολούν σήμερα την ομάδα της Θεσσαλονίκης. "Υπάρχουν σοβαρά και σημαντικά θέματα. Θέλω 15.000 κόσμο να μπορεί να είναι παρών και να συμμετέχει. Αυτή η συνάντηση είναι η πρώτη. Θα γίνουν κι άλλες. Προτείνω να γίνει το Σεπτέμβρη. Θέλω να ακούω όλες τις απόψεις", τόνισε ο κ. Βρύζας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 July 2012 - 16:30:34 UTC