Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άναψε η φλόγα, στη μάχη οι Έλληνες αθλητές
  • [02] Αρχές Σεπτεμβρίου η τελική διαπραγμάτευση με την τρόικα
  • [03] "Απειλή" για τους φοίνικες της Αθήνας το κόκκινο σκαθάρι
  • [04] Ηλεκτρονικό φιλί για ερωτευμένους σε... απόσταση
  • [05] Χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο επιχειρηματία στην Αργολίδα
  • [06] Συναντήσεις Τ. Γκάιτνερ με Β. Σόιμπλε και Μ. Ντράγκι τη Δευτέρα
  • [07] Επίθεση των συριακών δυνάμεων κατά ανταρτών στο Χαλέπι
  • [08] Αποχωρεί από τα γήπεδα για να γίνει πολιτικός ο Αντρέι Σεφτσένκο
  • [09] Σε ύφεση η ελληνική αγορά ψηφιακής τεχνολογίας
  • [10] Ραδιενεργά νανοσωματίδια κατά καρκίνου του προστάτη
  • [11] Υπέγραψε στον Άρη ο Ρούμπεν Πουλίδο

  • [01] Άναψε η φλόγα, στη μάχη οι Έλληνες αθλητές

    Με μία φαντασμαγορική τελετή, που ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει οι διοργανωτές, άνοιξαν χτες στο Λονδίνο οι Αγώνες της 30ης Ολυμπιάδας. Εκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, μεταξύ των οκτώ ανθρώπων που μετέφεραν την Ολυμπιακή σημαία, στους οποίους στο τέλος προστέθηκε υποβασταζόμενος και ο 70χρονος πια Μοχάμεντ Αλι.

    Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης ήταν ο πρώτος αθλητής που εισήλθε στο Ολυμπιακό Στάδιο, κρατώντας την ελληνική σημαία και δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη της παρέλασης των 204 αποστολών που μετέχουν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Την επίσημη έναρξη των Αγώνων κήρυξε η Βασίλισσα Ελισσάβετ, ο πρώτος Πολιτειακός άρχων που κηρύσσει την έναρξη δύο Ολυμπιακών Αγώνων, αφού το ίδιο είχε συμβεί το 1976 στο Μόντρεαλ.

    Στη μάχη οι Έλληνες

    Στα προκριματικά της κολύμβησης αγωνίζονται σήμεραη Κρίστελ Βουρνά, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης,η Νόρα Δράκου, η Θεοδώρα Γιαρένη καιηΝέρι Νιαγκουάρα.

    Στηνκωπηλασία, οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας συμμετέχουν στην τρίτη προκριματική σειρά της δικώπου.

    Στην ενόργανη γυμναστική,θα αγωνιστούν ο Βλάσης Μάραςστομονόζυγοκαι ο Βασίλης Τσολακίδης στο δίζυγο.

    Αργά το βράδυ - στις 23:00 ώρα Ελλάδας -η Βίκυ Αρβανίτη και η Μαρία Τσιαρτσιάνη δίνουν τον παρθενικό τους αγώνα στο τουρνουά του μπιτς βόλεϊ.

    [02] Αρχές Σεπτεμβρίου η τελική διαπραγμάτευση με την τρόικα

    Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών επαφών του κλιμακίου της τρόικας με τον πρωθυπουργό και στελέχη της κυβέρνησης και του συνδικαλιστικού τομέα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδος αναχωρούν από την Αθήνα, προκειμένου να ενημερώσουν τους δανειστές μας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του προγράμματος σταθερότητας, όπως την κατέγραψαν από τις συναντήσεις που είχαν.

    Θα επιστρέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα στις αρχές Σεπτεμβρίου για την τελική διαπραγμάτευση.

    Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και επίσημα πλέον το θέμα επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2016, ώστε να απλωθεί με ασφαλή τρόπο το πρόγραμμα εξοικονόμησης των 11,5 δισ. ευρώ. Το αίτημα αυτό διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της τρόικας.

    Την ίδια ώρα, συνεχίζεται στο οικονομικό επιτελείο η επεξεργασία των μέτρων τα οποία θα τεθούν και πάλι στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που θα συναντηθούν τη Δευτέρα για να οριστικοποιήσουν το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο των μέτρων περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων και μισθών στις ΔΕΚΟ, εφάπαξ, επιδομάτων και κοινωνικών παροχών, νοσοκομειακών και φαρμακευτικών δαπανών και τις αποκρατικοποιήσεις.

    [03] "Απειλή" για τους φοίνικες της Αθήνας το κόκκινο σκαθάρι

    Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ιστορικοί φοίνικες της Αθήνας, που έπειτα από εκατοντάδες χρόνια ζωής κινδυνεύουν να καταστραφούν «χτυπημένοι» από το κόκκινο σκαθάρι. Εντυπωσιακοί φοίνικες που στόλιζαν έως σήμερα την πόλη της Αθήνας έχουν προσβληθεί από το επικίνδυνο έντομο και ξεραίνονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο.

    «Το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό, αρκετοί φοίνικες έχουν ξεραθεί και αφαιρούνται», εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Αθηναίων, Άγγελος Αντωνόπουλος. Η ζημιά του κόκκινου σκαθαριού στα φοινικοειδή εντείνεται με το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δύσκολος ο εντοπισμός του. Για τον λόγο αυτό δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των φοινικοειδών, που έχουν προσβληθεί στην Αθήνα. Το σίγουρο είναι ότι η προσβολή τους είναι εκτεταμένη και το έντομο έχει επεκταθεί σε όλη την Αττική, απειλώντας φοίνικες που στέκουν για εκατοντάδες χρόνια στο ίδιο σημείο.

    Στον Εθνικό Κήπο με τα ιστορικά δέντρα, τα πρώτα από τα οποία άρχισαν να φυτεύονται το 1839, την εποχή της βασίλισσας Αμαλίας, ξεράθηκαν και αφαιρέθηκαν. Περίπου 15 φοίνικες εκριζώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Ο αριθμός αυτός θεωρείται από τους ειδικούς αρκετά μικρός, εξαιτίας της έγκαιρης εφαρμογής προγράμματος του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για την αντιμετώπιση του κόκκινου σκαθαριού το 2010.

    Ερευνητικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του κόκκινου σκαθαριού θα εφαρμόσει σύντομα για δεύτερη χρονιά ο δήμος Αθηναίων και πάλι σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

    «Ο Εθνικός Κήπος καταργήθηκε ως νομικό πρόσωπο και υπήρξε κενό δύο μηνών στην αντιμετώπιση του προβλήματος για το 2012, ωστόσο εάν ξεκινήσει έγκαιρα η εφαρμογή του προγράμματος, οι υπόλοιποι φοίνικες θα διασωθούν» υπογραμμίζει ο Δημήτρης Κοντοδήμας, πρόεδρος της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος και υπεύθυνος του έργου από την πλευρά του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

    Το κόκκινο σκαθάρι (Rhynchophorus ferrugineus) θεωρείται σήμερα ο σημαντικότερος εχθρός των φοινικοειδών. Είναι έντομο ξυλοφάγο, που ζει και τρέφεται στον κορμό του φοίνικα και στις βάσεις των φύλλων και ο εντοπισμός του είναι πολύ δύσκολος. Η προσβολή ξεκινά από την κορυφή, όπου τα θηλυκά ωοτοκούν. Οι προνύμφες ανοίγουν στοές έως και ένα μέτρο κατά μήκος του κορμού, αλλά και κατά μήκος των βάσεων των φύλλων. Η προσβολή οδηγεί το φοινικοειδές στο θάνατο.

    Πρόκειται για έντομο των τροπικών χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας. Από το 1985 επισημάνθηκε στις χώρες της αραβικής χερσονήσου και έκτοτε κατέστη σοβαρός εχθρός των φοινικοειδών σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Το 1992 επισημάνθηκε στην Αίγυπτο, από όπου μεταφέρθηκε με αθρόες εισαγωγές φοινικοειδών στην Ισπανία το 1993. Στην Κρήτη εντοπίσθηκε για πρώτη φορά το 2005 στην περιοχή της Χερσονήσου, λόγω των εισαγωγών προσβεβλημένων φοινικοειδών. Στη συνέχεια, εξαπλώθηκε σε όλη την Κρήτη, ενώ έναν χρόνο μετά εμφανίστηκε και στην Αττική, την Ηλεία, τη Ρόδο, τη Βοιωτία, την Εύβοια και αλλού.

    [04] Ηλεκτρονικό φιλί για ερωτευμένους σε... απόσταση

    Ο έρωτας αντέχει την απόσταση, όπως δηλώνει ένας καθηγητής Ρομποτικής στη Σιγκαπούρη που επινόησε το "Kissenger" - από την έκθλιψη των αγγλικών λέξεων "kiss" (φιλί) και "messenger" (αγγελιοφόρος) - δηλαδή μια μικρή συσκευή εξοπλισμένη με χείλη από σιλικόνη που επιτρέπει το ερωτικό φιλί μέσω Διαδικτύου.

    Η συσκευή, υπό τη μορφή μιας μικρής κεφαλής από πλαστικό, με υπερμεγέθη χείλη, τίθεται σε λειτουργία μόλις ο ενδιαφερόμενος φιλήσει και η δόνηση διαβιβάζεται στο στόμα της αντίστοιχης συσκευής που το έτερον ήμισυ φιλά την ίδια στιγμή, στην άλλη άκρη του Διαδικτύου.

    Για ένα πιο αισθησιακό φιλί, οι δύο ερωτευμένοι μπορούν να "φιλιούνται" κοιτάζοντας απευθείας στην οθόνη του υπολογιστή τους.

    Τα τεχνητά χείλη προσφέρουν την "καλύτερη των αισθήσεων" εξ αποστάσεως, υποστηρίζει ο καθηγητής Ρομποτικής Χοομάν Σαμανί, του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης.

    [05] Χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο επιχειρηματία στην Αργολίδα

    Χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και ένα απειλητικό σημείωμα, βρέθηκαν τη νύχτα στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, στην Αργολίδα, Άρη Μάρκου, 61 χρόνων, ο οποίος τον Μάρτιο είχε καταγγείλει κυκλώματα διαφθοράς στο υπουργείο Ανάπτυξης.

    Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία βρισκόταν έξω από το σπίτι του, στην περιοχή Λευκάκια Αργολίδας. Η χειροβομβίδα είχε τοποθετηθεί έξω από το παρμπρίζ και εξερράγη ελεγχόμενα, ύστερα από παρέμβαση των πυροτεχνουργών.

    Υπενθυμίζεται ότι καταγγελίες του επιχειρηματία είχαν οδηγήσει πριν λίγους μήνες στην επ' αυτοφώρω σύλληψη δύο υπαλλήλων του Τμήματος Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ προ ημερών ο κ. Μάρκου με επιστολή του απηύθυνε καταγγελία ότι παρά τη σύλληψη των επίορκων υπαλλήλων, ακόμη και σήμερα δεν έχει εκταμιευθεί το πλήρες ποσό της επιχορήγησης.

    [06] Συναντήσεις Τ. Γκάιτνερ με Β. Σόιμπλε και Μ. Ντράγκι τη Δευτέρα

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ θα μεταβεί τη Δευτέρα στη Γερμανία για να συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

    Το απόγευμα της Δευτέρας ο Γκάιτνερ θα μεταβεί στο Σιλτ, ένα γερμανικό νησί στη Βόρεια Θάλασσα, για μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τον Σόιμπλε η οποία θα επικεντρωθεί στην "ευρωπαϊκή και την αμερικανική οικονομία", ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

    Μια κοινή συνέντευξη Τύπου η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί, ακυρώθηκε, διευκρίνισε αργά χθες βράδυ το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προσθέτοντας πως θα εκδοθεί ανακοίνωση μετά τη συνάντηση.

    Τη Δευτέρα το βράδυ ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη, στην έδρα της ΕΚΤ, για συνομιλίες με τον πρόεδρό της Μάριο Ντράγκι, ο οποίος δήλωσε την Πέμπτη έτοιμος "να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την προάσπιση του ευρώ".

    Ο Γκάιντερ τόνισε πρόσφατα ότι η κρίση στην ευρωζώνη αποτελεί τη "μεγαλύτερη απειλή" για την παγκόσμια ανάκαμψη.

    [07] Επίθεση των συριακών δυνάμεων κατά ανταρτών στο Χαλέπι

    Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε σήμερα αντεπίθεση για να ανακαταλάβει τους τομείς που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Σε αρκετές συνοικίες μαίνονται οι σφοδρότερες μάχες από την έναρξη της εξέγερσης", δήλωσε ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου.

    [08] Αποχωρεί από τα γήπεδα για να γίνει πολιτικός ο Αντρέι Σεφτσένκο

    Ο Αντρέι Σεφτσένκο αποφάσισε να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να ασχοληθεί με την πολιτική!

    Ενας από τους καλύτερους παίκτες που ανέδειξε το ουκρανικό ποδόσφαιρο, ο 35χρονος Σεφτσένκο, δήλωσε πρόσφατα ότι αποχωρεί από την εθνική ομάδα της χώρας του μετά την αποτυχία στο EURO 2012, ενώ η ανακοίνωση για την οριστική αποχώρηση του από την ενεργό δράση, έγινε από τη Ντιναμό Κιέβου.

    Οπως είναι γνωστό, ο διάσημος επιθετικός, έκανε σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, κυρίως με τις φανέλες της Μίλαν και της Τσέλσι.

    [09] Σε ύφεση η ελληνική αγορά ψηφιακής τεχνολογίας

    Στο ποσό των 6,491 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί το 2012 το σύνολο της αξίας της ελληνικής αγοράς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών έναντι 6,926 δισ. ευρώ το 2011, σημειώνοντας μείωση 6,3% μικρότερη από τη μείωση 10,4% που είχε σημειωθεί το 2011.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας για την αγορά ψηφιακής τεχνολογίας του European Information Technology Observatory (EITO) που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), μέλος του EITO, η ελληνική αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών θα αντιμετωπίσει τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια ύφεσης.

    Η ανάκαμψη για την ελληνική αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών προβλέπεται για το 2014, αλλά οι δαπάνες θα παραμείνουν σε επίπεδα πολύ πιο κάτω από τα αυτά πριν την ύφεση.

    [10] Ραδιενεργά νανοσωματίδια κατά καρκίνου του προστάτη

    Ραδιενεργά νανοσωματίδια από χρυσό και χημικές ουσίες που περιέχονται στο τσάι, μπορούν να συρρικνώσουν έως 80% τους όγκους του καρκίνου του προστάτη σε πειραματόζωα, αποτελώντας έτσι μία εν δυνάμει εναλλακτική θεραπεία με λιγότερες παρενέργειες για τους ανθρώπους σε σχέση με την παραδοσιακή χημειοθεραπεία, η οποία έχει τοξικές επιπτώσεις στον οργανισμό, καθώς πλήττει παράλληλα και υγιή ζωτικά όργανα.

    Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μισούρι, με επικεφαλής τους καθηγητές Κατές Κάτι και Κάθι Κάτλερ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), ανακοίνωσαν ότι βρήκαν ένα πιο αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο να επιτίθενται στους όγκους, αξιοποιώντας νανοσωματίδια χρυσού και ουσίες που παίρνουν από τα φύλλα του τσαγιού.

    Η νέα θεραπεία απαιτεί χιλιάδες φορές μικρότερες δόσεις από την χημειοθεραπεία και δεν κάνει ζημιά σε άλλα όργανα και κύτταρα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μία συγκεκριμένη ουσία του τσαγιού έλκεται από τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Όταν αυτή η ουσία συνδυαστεί με ραδιενεργά νανοσωματίδια χρυσού, τότε αυτά κατευθύνονται αμέσως στα σημεία των όγκων και τους καταστρέφουν πολύ αποτελεσματικά.

    [11] Υπέγραψε στον Άρη ο Ρούμπεν Πουλίδο

    Ολοκληρώθηκεη μεταγραφή του Ρούμπεν Πουλίδο στον Αρη.

    Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και υπάγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

    Ο Ισπανός αμυντικός είναι γνωστός από το πέρασμα του στον Αστέρα Τρίπολης, όπου είχε 45 συμμετοχές και 4 τέρματα σε δύο χρόνια, ενώ στο βιογραφικό του έχει παρουσίες στο ισπανικό πρωτάθλημα με τις Χιχόν, Ράγιο Βαγεκάνο, Χετάφε, Αλμερία και Σαραγόσα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 July 2012 - 8:30:38 UTC