Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο χιλιάδες δώδεκα άνθρωποι στο μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου
  • [02] Έξι στις δέκα επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν
  • [03] Bild: Η Γερμανία κερδίζει από την κρίση χρέους

  • [01] Δύο χιλιάδες δώδεκα άνθρωποι στο μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου

    Στο ρυθμό του Ζορμπά θα χορέψουν για πέντε συνεχόμενα λεπτά δύο χιλιάδες δώδεκα άνθρωποι από τη Θεσσαλία, στο μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου που φιλοδοξεί να μπει το βιβλίο Γκίνες με τα παγκόσμια ρεκόρ. Την ίδια στιγμή, ομάδα της επιτροπής Γκίνες θα καταγράφει το περιστατικό που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου, προκειμένου να το πιστοποιήσει επίσημα. Οι επισκέπτες θα γεύονται κρασί και τσίπουρο που θα προσφέρουν οι παραγωγοί του τόπου, η "Αργώ" και οι κωπηλάτες της θα βρίσκονται εν πλω παράπλευρα στην εκδήλωση και οι εικόνες αυτές θα μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο από τα διεθνή δίκτυα, προβάλλοντας την περιοχή ως παραδοσιακό ελληνικό τουριστικό προορισμό.

    Το γεγονός θα γίνει το βράδυ της 31ης Αυγούστου ενώ πυρετώδεις είναι μέχρι στιγμής οι προετοιμασίες. Ήδη δύο χιλιάδες άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή και οι πρόβες έχουν ξεκινήσει ώστε να μάθουν τη χορογραφία.

    [02] Έξι στις δέκα επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν

    Οι 6 στις δέκα επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ στο διάστημα από 27 έως 30 Ιουλίου διαπιστώθηκε ότι φοροδιαφεύγουν. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, στο διάστημα αυτό ελέγχθηκαν 642 επιχειρήσεις σε νησιά και άλλες περιοχές της χώρας και εντοπίστηκαν 3.256 φορολογικές παραβάσεις στις 367 από αυτές (ποσοστό 57,2%).

    Στη Ρόδο, το ποσοστό παραβατικότητας ανήλθε σε 85,%, στην Κέα και στην Εύβοια στο 80%, στα Χανιά στο 78%, στο Ρέθυμνο στο 75% και στη Λακωνία στο 67%.

    [03] Bild: Η Γερμανία κερδίζει από την κρίση χρέους

    Η γερμανική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild, γνωστή για τις επανειλημμένες επιθέσεις της εναντίον της Ελλάδας και την υποστήριξη ευρωσκεπτικιστικών θέσεων, υποστήριξε σε σημερινό της μακροσκελές άρθρο ότι "η Γερμανία κερδίζει χρήματα χάρη στην κρίση του ευρώ".

    "Ειδικά το κράτος και οι καταναλωτές επωφελούνται από τα χαμηλά επιτόκια", σημείωσε η εφημερίδα σε άρθρο που δημοσιεύει στην σελ. 2. Ο υπουργός Οικονομικών "Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κερδίζει μάλιστα χρήματα ακόμα κι όταν δανείζεται", χάρη στα αρνητικά επιτόκια για τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα, εξήγησε η Μπιλντ.

    "Τους τελευταίους 30 μήνες η Γερμανία έχει εξοικονομήσει πάνω από 60 δισ. ευρώ μέσω της αναχρηματοδότησης του χρέους της", ανέφερε, επικαλούμενη έναν αναλυτή. Αν προστεθεί στο ποσό αυτό "η αύξηση των φορολογικών εσόδων κι η μείωση των κοινωνικών δαπανών, η εξοικονόμηση φτάνει τα 70 ως 100 δισ. ευρώ".

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 August 2012 - 14:30:33 UTC