Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους στο τραπέζι Μόντι - Ραχόι
  • [02] Για μια θέση στους τελικούς αγωνίζονται οι Έλληνες κωπηλάτες
  • [03] Moody's: Αρνητικές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών
  • [04] Ομπάμα: Μυστική υποστήριξη των εξεγερμένων
  • [05] Άγρια ψάρια εμφάνισαν καρκίνο του δέρματος
  • [06] Ψυχρή άσφαλτος "ανάσα" στην πόλη
  • [07] Αντιπαράθεση Βενιζέλου - Χρυσοχοϊδη για το νέο οικονομικό πρόγραμμα
  • [08] Ληστεία με τραυματισμό σε βενζινάδικο στη Καισαριανή
  • [09] Η Sharp εξετάζει την περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας
  • [10] Ψυχίατρος είχε προειδοποιήσει για τον κατηγορούμενο του Ντένβερ
  • [11] Ήττα της Δανιηλίδου στο 2ο γύρο του Τουρνουά Τένις Ουάσιγκτον
  • [12] "Αρχαιοελληνική" συναυλία από το σύνολο "ΛύρΑυλος" στα Ίσθμια
  • [13] Μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο στη σελήνη ετοιμάζεται να στείλει το Πεκίνο
  • [14] Ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά "πρασινίζουν" τον Πύργο του Άιφελ
  • [15] Ο καφές μπορεί να βελτιώσει κινητικά συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον

  • [01] Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους στο τραπέζι Μόντι - Ραχόι

    Συνεχίζεται και σήμερα η ευρωπαϊκή περιοδεία του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

    Ο κ. Μόντι συναντήθηκε χθες στο Ελσίνκι με τον Φινλανδό ομόλογό του Γιούρκι Κατάινεν, ενώ σήμερα θα συναντηθεί στη Μαδρίτη με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

    "Νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει. Νομίζω ότι αυτό θα συμβεί εν ευθέτω χρόνο" είπε ο Μόντι Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Κατάινεν, ο κ. Μόντι δήλωσε ότι το μόνιμο ταμείο "διάσωσης" της ευρωζώνης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ), θα λάβει τραπεζική άδεια, κάτι που όπως θεωρεί θα ενισχύσει τη δυνατότητά του να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

    Στο μεταξύ, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την οποία οι αγορές αναμένουν ανακοινώσεις που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που δημιούργησε η διαβεβαίωση του Μάριο Ντράγκι ότι θα κάνει «ότι χρειαστεί» για να προστατευθεί το ευρώ.

    [02] Για μια θέση στους τελικούς αγωνίζονται οι Έλληνες κωπηλάτες

    Τρία ελληνικά πληρώματα διεκδικούν σήμερα στο Ιτον Ντόρνεϊ την πρόκριση στους τελικούς της κωπηλασίας, κατά την 6η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

    Την αρχή κάνει η τετράκωπος, με τους Στέργιο Παπαχρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη και Γιάννη Χρήστου να αγωνίζονται στις 12:20.

    Ακολουθούν οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου, οι οποίες μετέχουν στον πρώτο ημιτελικού του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.

    Τέλος, στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδάνης αρχίζουν την προσπάθειά τους στις 12:50.

    Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών συνεχίζει τις προσπάθειες , αντιμετωπίζοντας στις 13:20 το Καζακστάν.

    Ακόμη, υπάρχουν δύο ελληνικές συμμετοχές στην κολύμβηση, του Γιάννη Καλάργαρη και του Στέφανου Δημητριάδη.

    Στην ιστιοπλοϊα έχουμε την 7η και την 8η ιστιοδρομία για τον Γιάννη Μιττάκη, τους Αιμίλιο Παπαθανασίου/Αντώνη Τσότρα και τους Διονύση Δήμου/Μιχάλη Πατενιώτη, ενώ οι Βύρωνας Κοκκαλάνης και Αννα Αγραφιώτη μετέχουν στην 5η και 6η κούρσα των RS-X. Τέλος, αρχίζουν αύριο και οι αγώνες στα 470 ανδρών, με τη συμμετοχή των Παναγιώτη Καμπουρίδη και Στάθη Παπαδόπουλου.

    [03] Moody's: Αρνητικές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών

    Αρνητικές παραμένουν οι προοπτικές του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας, σύμφωνα με έκθεση της επενδυτικής υπηρεσίας του οίκου αξιολόγησης Moody's.

    Η Moody's προβλέπει ακόμη ότι η συρρίκνωση του ΑΕΠ το 2012 και το 2013 θα συνεχίσει να ασκεί περαιτέρω πιέσεις στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, ο οποίος, όπως επισημαίνει, θα παραμείνει τη διετία αυτή ζημιογόνος μετά τις απώλειες που υπέστη από το PSI.

    [04] Ομπάμα: Μυστική υποστήριξη των εξεγερμένων

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξουσιοδότησε μυστική υποστήριξη προς τους εξεγερμένους στη Συρία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου CNN.

    Η εντολή δόθηκε τους τελευταίους λίγους μήνες και εξουσιοδοτεί την CIA και άλλες υπηρεσίες να προσφέρουν μυστική υποστήριξη στους εξεγερμένους.

    Η φύση της βοήθειας δεν διευκρινίστηκε, αλλά το ρεπορτάζ επικαλείται διπλωματικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ παρείχαν πληροφορίες στους εξεγερμένους σχετικά με τις κινήσεις των συριακών στρατευμάτων.

    Επιδρομή των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας σε περιοχή κοντά στη Δαμασκό προκάλεσε το θάνατο 43 ανθρώπων, ορισμένοι από τους οποίους εκτελέστηκαν, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Στο μεταξύ, ένα βίντεο που ανέβηκε αργά χθες το βράδυ στο διαδίκτυο δείχνει αντάρτες στο Χαλέπι της Συρίας να εκτελούν κρατούμενους που πρόσκεινται στο καθεστώς Άσαντ.

    Το βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube, δείχνει τέσσερις άνδρες-- κάποιοι από αυτούς τραυματισμένοι-- να οδηγούνται από ένα πλήθος ενόπλων σε μια αυλή ενώ ακούγονται κάποιοι να φωνάζουν "Allahu Akbar" ("Ο Θεός είναι μεγάλος").

    [05] Άγρια ψάρια εμφάνισαν καρκίνο του δέρματος

    Καρκίνος του δέρματος και μάλιστα εκτεταμένος, ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά σε πληθυσμούς άγριων ψαριών και συγκεκριμένα σε πέστροφες των κοραλλιών στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στα ανατολικά της Αυστραλίας.

    Το μελάνωμα, που εντοπίστηκε σε μία γεωγραφική περιοχή κάτω από τη μεγαλύτερη τρύπα του όζοντος στον κόσμο, στα ανοιχτά της Αυστραλίας, έχει εμφάνιση σχεδόν όμοια με αυτή στους ανθρώπους.

    Προς το παρόν είναι άγνωστο πόσον καιρό τα ψάρια πάσχουν από καρκίνο του δέρματος. Όμως είναι σίγουρο ότι η νόσος είναι εξαπλωμένη ανάμεσα στον πληθυσμό τους, ενώ οι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι θα βρουν και άλλα ψάρια με δερματικό καρκίνο πέρα από τις πέστροφες των κοραλλιών.

    [06] Ψυχρή άσφαλτος "ανάσα" στην πόλη

    Ψυχρή άσφαλτος, κυβόλιθοι και πλάκες πεζοδρομίων, αεραγωγοί, πράσινο και νερό αποτελούν κάποιες από τις λύσεις που έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία σε ανοιχτούς χώρους με σκοπό να "ανακουφίσουν" τις πόλεις που "βράζουν".

    Στα 4.500 τετραγωνικά μέτρα στο πάρκο του Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο, αντικαταστάθηκαν η άσφαλτος, το τσιμέντο και οι κοινές πλάκες με ψυχρή άσφαλτο και πλάκες, που δεν απορροφούν τη ζέστη, δημιουργήθηκαν εστίες σκίασης και φυτεύτηκαν δέντρα. Το έργο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εφαρμογές δροσερών πεζοδρομίων στον κόσμο και πραγματοποιήθηκε από την ομάδα μελετών Κτιριακού Περιβάλλοντος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον καθηγητή Μάνθο Σανταμούρη, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).

    «Η μέγιστη θερμοκρασία μια πολύ ζεστή μέρα του καλοκαιριού μειώθηκε κατά 1,9 βαθμούς Κελσίου, ενώ η θερμοκρασία εδάφους κατά 12 βαθμούς» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο κ. Σανταμούρης.

    [07] Αντιπαράθεση Βενιζέλου - Χρυσοχοϊδη για το νέο οικονομικό πρόγραμμα

    Έντονη διαφωνία εκδηλώθηκε μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σχετικά με τη στάση που πρέπει να τηρήσει το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της επιβολής των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.

    Οι ίδιες πληροφορίες, από παριστάμενα στελέχη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης άσκησε έντονη κριτική στον κ. Βενιζέλο από τον οποίο ζήτησε να συμφωνήσει με τη λήψη των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ και να σταματήσει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

    Η αναφορά του κ. Χρυσοχοϊδη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βενιζέλου, ο οποίος φέρεται, κατά τις πληροφορίες, να κατηγόρησε τον πρώην υπουργό ότι υπονομεύει την παράταξη και του ζήτησε να φύγει.

    [08] Ληστεία με τραυματισμό σε βενζινάδικο στη Καισαριανή

    Ένοπλη ληστεία με τραυματισμό, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Καισαριανή.

    Στις 05.23, στην οδό Ανδρέα Δημητρίου στην Καισαριανή, άγνωστος εισήλθε στο πρατήριο υγρών καυσίμων και αφού τραυμάτισε με μαχαίρι τον υπάλληλο, αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

    Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ ο δράστης αναζητείται.

    [09] Η Sharp εξετάζει την περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας

    Το 10% του εργατικού της δυναμικού παγκοσμίως--δηλαδή 5.000 θέσεις εργασίας-- εξετάζει να περικόψει η Sharp, αναφέρει σε ανακοίνωσή της σήμερα η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών.

    Οι περικοπές των θέσεων εργασίας θα αναζητηθούν μέσω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και θα περιλαμβάνουν και μειώσεις των θέσεων εργασίας που προκύπτουν από το σχέδιο της εταιρείας για διαχωρισμό της ιδιοκτησίας του εργοστασίου Sakai LCD στη δυτική Ιαπωνία, στην Hon Hai Precision Industry της Ταϊβάν.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [10] Ψυχίατρος είχε προειδοποιήσει για τον κατηγορούμενο του Ντένβερ

    Η ψυχίατρος, η οποία παρακολουθούσε τον φερόμενο ως δράστη της πολύνεκρης επίθεσης σε κινηματογράφο του Κολοράντο, είχε προειδοποιήσει τις πανεπιστημιακές αρχές έναν μήνα και πλέον πριν από την επίθεση, αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα.

    Η δρ Λιν Φέντον ενημέρωσε την αποκαλούμενη "ομάδα αξιολόγησης απειλών" του πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Ντένβερ στις αρχές Ιουνίου ότι είχε θορυβηθεί από τη συμπεριφορά του Τζέιμς Χολμς, αλλά δεν ελήφθησαν μέτρα, έγραψε η εφημερίδα Denver Post επικαλούμενη ανώνυμη πηγή. Το Ρόιτερς δεν επιβεβαίωσε άμεσα το δημοσίευμα.

    Εναντίον του 24χρονου Χολμς ασκήθηκε την Δευτέρα δίωξη για 24 φόνους εκ προμελέτης και 116 απόπειρες δολοφονίας --δηλαδή από δύο κατηγορίες για κάθε θύμα του. Ο Χολμς κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ μέσα σε κινηματογράφο, στην Ορόρα του Ντένβερ, κατά την πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του Μπάτμαν, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας 58.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [11] Ήττα της Δανιηλίδου στο 2ο γύρο του Τουρνουά Τένις Ουάσιγκτον

    Σε αγώνα για το 2ο γύρο του διεθνούς τουρνουά τένις, που διεξάγεται στην Ουάσινγκτον, η Λένα Δανιηλίδου ηττήθηκε από την Μαγκνταλένα Ριμπάκοβα (Σλοβακία) με 2-0 σετ (6-3 και 7-5) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

    [12] "Αρχαιοελληνική" συναυλία από το σύνολο "ΛύρΑυλος" στα Ίσθμια

    Η «θεία» λύρα του Απόλλωνα θα ακουστεί έπειτα από 2.000 χρόνια στον χώρο των Ισθμίων.

    Με οδηγό το μουσικό σύνολο «ΛύρΑυλος» και παρέα μία σειρά από 40 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει μουσικά από την εποχή του Ορφέα ως το σήμερα.

    Η συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στα Ίσθμια, σήμερα, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2012» του δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, συνοδεύεται με περιεκτικές πληροφορίες έτσι ώστε να γίνει αντιληπτό ότι η μουσική ήταν απόλυτα συνδεδεμένη με όλες τις εκφάνσεις του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

    [13] Μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο στη σελήνη ετοιμάζεται να στείλει το Πεκίνο

    Η Κίνα σκοπεύει να πραγματοποιήσει την πρώτη της διαστημική αποστολή στη σελήνη κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

    Αυτό θα είναι το επόμενο βήμα στο διαστημικό πρόγραμμα του Πεκίνου, που περιλαμβάνει και την κατασκευή ενός διαστημικού σταθμού.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [14] Ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά "πρασινίζουν" τον Πύργο του Άιφελ

    Ο Πύργος του Άιφελ, το εμβληματικό μνημείο που δεσπόζει στον ορίζοντα της γαλλικής πρωτεύουσας, γίνεται "πράσινος" καθώς θα παράγει σύντομα ένα μέρος της ενέργειας την οποία χρειάζεται για να λειτουργεί με την εγκατάσταση μικρών ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών συστημάτων, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία.

    Ο πρώτος όροφος, ο μεγαλύτερος του Πύργου, έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο εργοτάξιο καθώς σε αυτόν εκτελούνται εργασίες εκσυγχρονισμού προκειμένου να γίνει ο Πύργος πιο προσβάσιμος, πιο ελκυστικός και πιο οικολογικός, εξήγησε ο πρόεδρος της Νέα Εταιρίας του Πύργου του 'Αιφελ (SNTE) Ζαν-Μπερνάρ Μπρος.

    Επιμέλεια: Α.Γεωργίου

    [15] Ο καφές μπορεί να βελτιώσει κινητικά συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον

    Αν και η καφεΐνη έχει τη φήμη ότι δημιουργεί υπερένταση και αϋπνία, φαίνεται πως έχει ελαφρώς θετική επίδραση στη βελτίωση του ελέγχου των κινήσεων στους ασθενείς με νόσο Πάρκινσον, οι οποίοι εμφανίζουν τρέμουλο και δυσκολία συντονισμού των κινήσεών τους, σύμφωνα με μία νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

    Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν πολλή καφεΐνη, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν Πάρκινσον, όμως η νέα έρευνα δείχνει ότι ο καφές και η καφεΐνη γενικότερα μπορεί να αμβλύνει την κινητική δυσλειτουργία σε όσους ήδη πάσχουν από τη νόσο.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ρόναλντ Ποστούμα του Τμήματος Νευρολογίας του πανεπιστημίου ΜακΓκιλ και του Γενικού Νοσοκομείου του Μόντρεαλ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "Neurology" της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, σύμφωνα με το "New Scientist", μελέτησαν 61 ασθενείς με Πάρκινσον, στους οποίους χορήγησαν είτε χάπια καφεΐνης (100 μιλιγκράμ), είτε εικονικά χάπια (πλασέμπο), δύο φορές τη μέρα επί τρεις εβδομάδες, ενώ στη συνέχεια αύξησαν τη δόση σε 200 μιλιγκράμ δύο φορές ημερησίως για άλλες τρεις εβδομάδες. Η δοσολογία αυτή αντιστοιχεί σε δύο έως τέσσερα φλιτζάνια καφέ τη μέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 August 2012 - 8:30:39 UTC