Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο Γιούνκερ στις 22 Αυγούστου
  • [02] "Η μεταβίβαση της ΑΤΕ ήταν η μόνη εφικτή λύση"
  • [03] Διυπουργική για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • [04] Τηλεφωνική επικοινωνία Ευ. Βενιζέλου με τον Γάλλο πρωθυπουργό
  • [05] Ν. Νικολόπουλος: Το tweet ήταν μόνο η αφορμή

  • [01] Στην Αθήνα ο Γιούνκερ στις 22 Αυγούστου

    Στην Αθήνα αναμένεται τον Αύγουστο ο επικεφαλήςτης ΕυρωομάδαςΖαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γιούνκερ έχει ήδη προγραμματίσει ταξίδι στη χώρα μας στις 22 Αυγούστου. Στην Αθήνα, το πρόγραμμά του προέδρου του Eurogroup θα είναι ανάλογο με αυτό που είχε ακολουθήσει ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συνάντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, δύο ημέρες πριν το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις 24 και 25 Αυγούστου σε Παρίσι και Βερολίνο, όπου θα έχει επαφές με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

    [02] "Η μεταβίβαση της ΑΤΕ ήταν η μόνη εφικτή λύση"

    Αντιμέτωποι με ενστάσεις και προβληματισμούς από βουλευτές όλων των κομμάτων, που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, βρέθηκαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, παρέχοντας διευκρινίσεις για την δρομολογούμενη απορρόφηση των υγιών στοιχείων της Αγροτικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς και την παράλληλη εκκαθάριση των υπολοίπων.

    Οι ενστάσεις των βουλευτών αφορούσαν τόσο στο τίμημα της μεταβίβασης, όσο και στην αναγκαιότητά της. Έκδηλη υπήρξε και η ανησυχία για το κενό χρηματοδότησης που ενδέχεται να προκύψει για τον αγροτικό τομέα, ύστερα από την παύση εργασιών της «Αγροτικής».

    Από πλευράς τους, οι κκ Στουρνάρας και Προβόπουλος υπεραμύνθηκαν των αποφάσεων που ελήφθησαν, υποστηρίζοντας πως η μεταβίβαση της ΑΤΕ υπήρξε η μόνη εφικτή λύση. Ειδικά, δε, ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε να καταθέσει σύντομα ειδική νομοθετική ρύθμιση για τα μη ενήμερα δάνεια, με τα οποία έχει υποθηκευθεί αγροτική γη: «Η αγροτική γη δεν θα πάει στον εκκαθαριστή. Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από κοινού με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μήπως και απελευθερώσουμε αγροτική γη, καθώς η ΑΤΕ έχει πάρει εγγυήσεις 25 φορές παραπάνω απ' τα δάνεια που έχει δώσει» ανέφερε ο κος Στουρνάρας.

    Εξάλλου, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ανακοίνωσε ότι «η Τράπεζα Πειραιώς, σε επιστολή που απέστειλε, λέει πως «όπου υπάρχει τόσο μεγάλη, δυσανάλογα μεγάλη αξία γης για ενήμερα δάνεια, να την μειώσουμε». Είναι μεγάλη η αβάντα που γίνεται?»

    [03] Διυπουργική για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Διυπουργική σύσκεψη για την κατάσταση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα προβλήματα των εργαζομένων σε αυτά συγκλήθηκε το πρωί με απόφαση του πρωθυπουργού, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου.

    Μετά τη σύσκεψη ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως το υπουργείο του ενδιαφέρθηκε για το θέμα καθώς «μέσα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρία υποβρύχια μιας γενικότερης παραγγελίας που έχει γίνει, το κόστος των οποίων έχει πληρωθεί στο παρελθόν. Λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, επειδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί από την εργοδοσία, υπάρχει κίνδυνος σε θέματα συντήρησης και φύλαξης των υποβρυχίων αυτών». Ο υπουργός υπενθύμισε πως υπάρχει και ένα ακόμη υποβρύχιο, το οποίο βρίσκεται εκεί για επισκευές. Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε τη σημασία πλήρους εξασφάλισης της συντήρησης και της φύλαξης των υποβρυχίων αυτών.

    [04] Τηλεφωνική επικοινωνία Ευ. Βενιζέλου με τον Γάλλο πρωθυπουργό

    Με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Η συζήτηση των δύο ανδρών αφορούσε την κατάσταση στην Ελλάδα, την πορεία των συζητήσεων με την Τρόικα και γενικότερα την κατάσταση στην Ευρωζώνη.

    Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε το Γάλλο πρωθυπουργό για την γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ο κ. Ερό επανέλαβε με πολύ σαφή τρόπο τη θέση της Γαλλίας για την Ελλάδα ως αναπόσπαστο μέρος της Ευρωζώνης.

    Η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία του Γάλλου πρωθυπουργού.

    [05] Ν. Νικολόπουλος: Το tweet ήταν μόνο η αφορμή

    «Το tweet ήταν μόνο η αφορμή», αναφέρει σε δήλωσή του ο Νίκος Νικολόπουλος, αμέσως μετά την απόφαση για αποπομπή του από την ΚΟ της ΝΔ.

    Ο βουλευτής Αχαΐας επιμένει σε όσα ανέφερε στην επίμαχη ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο twitter και κάνει λόγο για ανακολουθία έργων και πράξεων μιας κυβέρνησης. Παράλληλα συνδέει τη διαγραφή του και με την υποψηφιότητά του για τη θέση του γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 August 2012 - 16:30:35 UTC