Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος κύκλος συσκέψεων από τους πολιτικούς αρχηγούς
  • [02] Προσαγωγή νεαρού αλλοδαπού, ως υπόπτου για το περιστατικό της Πάρου
  • [03] Κινητό εργαστήριο αναλύσεων για τον αγροτικό τομέα απέκτησε το Ινστιτούτο Ελιάς Χανίων
  • [04] Επιχείρηση για την απομάκρυνση μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας
  • [05] Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσειςτου Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας
  • [06] Aνακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • [07] Εγκαινιάζεται στις 19/8 το καλλιτεχνικό κέντρο «Κωνσταντίνος Παρθένης» στην Κεφαλονιά

  • [01] Νέος κύκλος συσκέψεων από τους πολιτικούς αρχηγούς

    Νέες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, προγραμματίστηκαν για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αντικείμενο των συσκέψεων που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα στις 16:00 και την Τρίτη στις 18:00 θα είναι οι αποκρατικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις.

    [02] Προσαγωγή νεαρού αλλοδαπού, ως υπόπτου για το περιστατικό της Πάρου

    Προσήχθη σήμερα κατά τις πρωϊνές ώρες στην Ασφάλεια Αττικής, νεαρός αλλοδαπός, ο οποίος εξετάζεται ως ύποπτος για την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο.

    Αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

    [03] Κινητό εργαστήριο αναλύσεων για τον αγροτικό τομέα απέκτησε το Ινστιτούτο Ελιάς Χανίων

    Ένα κινητό εργαστήριο αναλύσεων για τον αγροτικό τομέα που δίνει την δυνατότητα αναλύσεων στο χωράφι, έχει από σήμερα στην διάθεση του το Ινστιτούτο Ελιάς Χανίων.

    Η προσπάθεια για την λειτουργία του κινητού εργαστηρίου ξεκίνησε το 2001 και σήμερα παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη έγινε η παρουσίαση των δυνατοτήτων του.

    «Πρόκειται για ένα σύγχρονο εργαλείο που τίθεται στη διάθεση του αγρότη που εξυπηρετεί το στόχο για μια γεωργία ποιότητας, μια γεωργία ακριβείας που σέβεται το περιβάλλον και την αειοφορία», τόνισε ο κ Τσαυτάρης.

    Όπως δήλωσε κατά την παρουσίαση του εργαστηρίου, ο ερευνητής του Ινστιτούτου Κώστας Χαρτζουλάκης, «πρόκειται για ένα πραγματικό εργαλείο που διαθέτει σύγχρονα επιστημονικά όργανα που μπορούν να κάνουν αναλύσεις και να δίνουν απαντήσεις στο χωράφι»

    Μέσω του εργαστηρίου θα γίνονται αναλύσεις εδαφών, αναλύσεις νερού, αναλύσεις πυροδιαγνωστικής δηλαδή μια πλήρης παρακολούθηση των διαφόρων μορφών γεωργίας είτε είναι συμβατική είτε είναι βιολογική.

    Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα λήψης και ανάλυσης δειγμάτων σε οτιδήποτε αφορά το περιβάλλον όπως αποβλήτων, είτε ελαιουργείων είτε πόλεων.

    Το εργαστήριο έχει ακόμα την δυνατότητα λήψης δειγμάτων για ασθένειες και φυτοπροστασία.

    [04] Επιχείρηση για την απομάκρυνση μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες αστυνομική επιχείρηση στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας με την Ελληνική Αστυνομία να πραγματοποιεί ελέγχους σε κτίρια και να προσαγάγει μετανάστες, στα πλαίσια της επιχείρησης για την απομάκρυνση από το κέντρο παράνομων μεταναστών με την ονομασία «Ξένιος Ζευς».

    Για την πρόοδο της επιχείρησης θα γίνουν ανακοινώσεις σήμερα το μεσημέρι από τον εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ.

    [05] Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσειςτου Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

    Tα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο και αφορούν στις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική επιπέδων Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση»), Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση», Ισπανική Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση» και Τουρκική επιπέδου Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») που πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 13 Μαΐου 2012.

    'Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του υπουργείου results.minedu.gov.gr

    [06] Aνακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

    Από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) σε Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο για το διδακτικό έτος 2012-13.

    Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν στις 6.437 και ικανοποιήθηκαν 2.299 (ποσοστό 35,72%).

    Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία αποσπάσθηκαν προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές.

    [07] Εγκαινιάζεται στις 19/8 το καλλιτεχνικό κέντρο «Κωνσταντίνος Παρθένης» στην Κεφαλονιά

    Ένα νέο κέντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και εκπαίδευσης, αφιερωμένο στο πρόσωπο και το έργο του ζωγράφου Κωνσταντίνου Παρθένη, γεννιέται στην Πεσσάδα Κεφαλονιάς. Στις 19 Αυγούστου, ώρα 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Παρθένης», που δημιούργησε το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος. Το γεγονός θα πλαισιώνεται από ημερίδα αφιερωμένη στον καλλιτέχνη, ο οποίος έζησε και ζωγράφισε αρκετούς πίνακες στην Πεσσάδα.

    Το Κέντρο φιλοδοξεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην περιοχή, την ανάδειξη και τη διάχυση των αξιών του επτανησιακού πολιτισμού, ιδιαίτερα στο πεδίο των εικαστικών τεχνών και της ιστορίας της τέχνης, με αφορμή την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς που προκύπτει από το έργο του Κωνσταντίνου Παρθένη.

    Η προσπάθεια αποσκοπεί επίσης στη δημιουργία ενός καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού πυρήνα που θα λειτουργεί με κέντρο αναφοράς το ζωγράφο, με τη συγκέντρωση τεκμηρίων για τη ζωή και το έργο του. Μέσα από την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, επιδιώκεται η ενίσχυση και προβολή της σημασίας του Κέντρου για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η δυνατότητα εξέλιξής του σε ένα διαρκές εργαστήριο κατάρτισης για φοιτητές ΑΕΙ (με αναφορές σε καλλιτεχνικά μαθήματα και την ιστορία της τέχνης), αποτελώντας έναν πόλο καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δημιουργίας πανελλήνιας εμβέλειας.

    Με την ανάδειξη της Οικίας Βαλσαμάκη, όπου έζησε ο Κωνσταντίνος Παρθένης, και την ανακαίνιση του κοινοτικού καταστήματος, η Πεσσάδα, και γενικότερα η Λειβαθώ, αποκτά ένα πολιτιστικό κέντρο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους φορείς της Κεφαλονιάς για διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 August 2012 - 10:30:46 UTC