Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών
  • [02] Τέλος στη "σιωπηρή παράταση" των δηλώσεων
  • [03] Στο "κόκκινο" το θερμόμετρο από σήμερα
  • [04] Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ισραήλ για τριήμερη επίσκεψη
  • [05] Στον Άρη έφτασε το Curiosity
  • [06] Επέτειος Χιροσίμα με λειτουργία Φουκουσίμα
  • [07] Επικίνδυνη παρενέργεια της χημειοθεραπείας
  • [08] Νέος τηλεφωνικός αριθμός για τον ΕΟΠΥΥ από σήμερα
  • [09] Από 27/9 η υποβολή αιτήσεων στο digi-mobile για επιχειρήσεις της Αττικής

  • [01] Νέες συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών

    Νέες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένονται να πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο.

    Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και των Φώτη Κουβέλη στις 16:00, ενώ την Τρίτη η συνάντησή τους έχει προγραμματιστεί για τις 18:00.

    Αντικείμενο των συσκέψεων θα είναι οι αποκρατικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις.

    Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θέσει στις συναντήσεις δύο θέματα. Το πρώτο είναι «να αποφευχθεί όσο γίνεται περισσότερο η περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης» και το δεύτερο είναι ότι τα όποια μέτρα αποφασιστούν, δεν θα πρέπει, στην τελική τους μορφή, να είναι οριζόντια και ότι πρέπει να έχουν το στοιχείο της εσωτερικής ισορροπίας και δικαιοσύνης, ώστε να μη θιγούν ευπαθείς ομάδες.

    [02] Τέλος στη "σιωπηρή παράταση" των δηλώσεων

    Έληξε σήμερα το πρωί η σιωπηρή παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

    Το υπουργείο προειδοποιεί ότι οι φορολογούμενοι που είναι εκπρόθεσμοι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

    Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει την απόφαση για τη ρύθμιση σε πολλές δόσεις της καταβολής του φόρου εισοδήματος που προκύπτει από τα φετινά εκκαθαριστικά προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφλησή του.

    [03] Στο "κόκκινο" το θερμόμετρο από σήμερα

    Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από σήμερα στη χώρα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ.

    Σήμερα, στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς.

    Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

    Την Παρασκευή, η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

    [04] Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ισραήλ για τριήμερη επίσκεψη

    Σήμερα φθάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του Κάρολου Παπούλια.

    Κατά την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας ο κ. Πέρες θα έχει τις δύο πρώτες μέρες συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική εξουσία ενώ την Τετάρτη θα μεταβεί με τον κ. Παπούλια στην Υδρα και την Πέμπτη το πρωί θα αναχωρήσει για το Ισραήλ.

    Στις 10.30 θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ αργότερα θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα, και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

    [05] Στον Άρη έφτασε το Curiosity

    Το ρομποτικό όχημα Curiosity προσεδαφίστηκε με επιτυχία στον πλανήτη Άρη, ανακοινώθηκε από τη NASA. Λίγο πριν από τις 08:30 (ώρα Ελλάδας) το κέντρο ελέγχου είχε λάβει το πρώτο σήμα του ρομπότ, το οποίο ετοιμαζόταν να εισέλθει στην ατμόσφαιρα του Άρη.

    Αμέσως μετά την επιτυχημένη προσεδάφιση τα μέλη της αποστολής ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και ένας από τους αξιωματούχους μοίρασε σοκολάτες Mars...

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για "ένα άνευ προηγουμένου τεχνολογικό επίτευγμα".

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [06] Επέτειος Χιροσίμα με λειτουργία Φουκουσίμα

    Το ενδιαφέρον για την επέτειο από την ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα κορυφώθηκε τη Δευτέρα στην Ιαπωνία εν μέσω αυξανόμενης δημόσιας απογοήτευσης για την απόφαση να επαναλειτουργήσουν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες που ήταν σε «αδράνεια» μετά από το πυρηνικό ατύχημα του περασμένου έτους.

    Οι περισσότερα που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης για την 67η επέτειο από την καταστροφή της Χιροσίμα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας.

    Περίπου 50.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την τελετή στο πάρκο Ειρήνης κοντά στο «σημείο μηδέν» με το δήμαρχο της Χιροσίμα να κάνει έκκληση για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [07] Επικίνδυνη παρενέργεια της χημειοθεραπείας

    Η χημειοθεραπεία είναι δυνατό να έχει αρκετές φορές το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, μπορεί να κάνει τελικά τους όγκους των ασθενών περισσότερο και όχι λιγότερο ανθεκτικούς κατά την αντικαρκινική θεραπεία.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον βιολόγο Πίτερ Νέλσον του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο Fred Hutchinson του Σιάτλ αναφέρουν ότι η χημειοθεραπεία μπορεί να ωθήσει τα υγιή κύτταρα γύρω από την περιοχή του όγκου να παράγουν μια πρωτεΐνη, η οποία βοηθά τα καρκινικά κύτταρα να επιβιώσουν και να αυξηθούν.

    Οι επιστήμονες θα αναζητήσουν τώρα έναν τρόπο να μπλοκάρουν αυτή την παρενέργεια, που έχει ως συνέπεια συχνά η χημειοθεραπεία όχι απλώς να μην είναι αποτελεσματική, αλλά και να ενισχύει τον καρκίνο. Περίπου το 90% των ασθενών με στερεούς και μεταστατικούς όγκους (μαστού, προστάτη, πνευμόνων, εντέρου κ.α.) αναπτύσσουν αντίσταση στη χημειοθεραπεία.

    [08] Νέος τηλεφωνικός αριθμός για τον ΕΟΠΥΥ από σήμερα

    Στον τηλεφωνικό αριθμό 14784 του ΟΤΕ, θα καλούν από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος στην ουσία αντικαθιστά το 184 με στόχο την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας.

    [09] Από 27/9 η υποβολή αιτήσεων στο digi-mobile για επιχειρήσεις της Αττικής

    Η έναρξη της υποβολής των προτάσεων στο πλαίσιο της δράσης digi-mobile για τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην περιφέρεια Αττικής, θα γίνει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ.

    Η δράση digi-mobile στοχεύει στην ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών ελληνικών επιχειρήσεων, προκειμένου να αξιοποιήσουν καινοτόμες εφαρμογές σε «έξυπνες» συσκευές κινητών επικοινωνιών (smartphones) και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc).

    Στο πλαίσιο της δράσης χρηματοδοτούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις με σκοπό την προμήθεια, απόκτηση και ουσιαστική αξιοποίηση mobile εφαρμογών, ώστε να τις εντάξουν παραγωγικά στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 August 2012 - 6:30:35 UTC