Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πόλο και συγχρονισμένη κολύμβηση στοχεύουν στην πρόκριση
  • [02] Αύριο η απολογία του 20χρονου Πακιστανού
  • [03] Αύριο συνεδριάζει η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Πτωτικές τάσεις στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων τη διετία 2010- 2011
  • [05] Έκρηξη βόμβας στα γραφεία της συριακής κρατικής τηλέορασης
  • [06] "Τα περασμένα δεν είναι όνειρο": Η αυτοβιογραφία του Θ. Καλλιφατίδη
  • [07] Πρόστιμο 19 δισ. δολαρίων στη Chevron για μόλυνση του περιβάλλοντος
  • [08] Εντοπίστηκαν άνθρωποι με φυσική ανοσία στη λύσσα

  • [01] Πόλο και συγχρονισμένη κολύμβηση στοχεύουν στην πρόκριση

    Την πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης διεκδικεί σήμερα στις 13:20 η εθνική ανδρών, αντιμετωπίζοντας την Αυστραλία.

    Στο στίβο υπάρχει από ελληνικής πλευράς μόνο η συμμετοχή της Μαρίας Μπελιμπασάκη στα προκριματικά των 200μ.

    Στις 17:00, ολοκληρώνεται ο προκριματικός του ντουέτου στη συγχρονισμένη κολύμβηση, με τις Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη να διεκδικούν την πρόκριση στον τελικό της Τρίτης.

    Στην ιστιοπλοϊα, ολοκληρώνεται ο κυρίως αγώνας στην κατηγορία 49er, με τους Διονύση Δήμου και Μιχάλη Πατενιώτη να μην διατηρούν ελπίδες πρόκρισης στον αγώνα μεταλλίων (medal race) της Τετάρτης, ενώ με την 7η και 8η ιστιοδρομία συνεχίζονται τα 470 ανδρών, όπου συμμετέχουν οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος.

    [02] Αύριο η απολογία του 20χρονου Πακιστανού

    Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο πήρε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου ο 20χρονος Πακιστανός ο οποίος κατηγορείται για την άγρια κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο.

    Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και βιασμό και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Σύρου.

    Στο μεταξύ, κρίσιμη αλλά σταθερή, κρίνεται η κατάσταση της υγείας της ανήλικης που εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου.

    [03] Αύριο συνεδριάζει η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ

    Αύριο, Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ στην οποία ο κ Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει τα επόμενα βήματα της πολιτικής και οργανωτικής ανασύστασης της παράταξης. Θα συμπληρωθεί επίσης το μεταβατικό οργανωτικό σχήμα με τη συγκρότηση των τομέων ,τον ορισμό των υπευθύνων σε περιφερειακό και νομαρχιακό επίπεδο, τον αναπροσανατολισμό του ΙΣΤΑΜΕ, τις επαφές με κόμματα και κινήσεις κοκ.

    Στην Ιπποκράτους , τονίζουν επίσης ότι η ηγεσία του Κινήματος, δεν πρόκειται να ανακυκλώσει τη συζήτηση για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, Το μέλλον της παράταξης , αναφέρεται σχετικά, κρίνεται από το μέλλον της χώρας, και «όχι από τη στάση μερικών προσώπων».

    [04] Πτωτικές τάσεις στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων τη διετία 2010- 2011

    Μικρές ετήσιες μειώσεις κατέγραψε η συνολική εγχώρια κατανάλωση γάλακτος (σε όγκο) την τελευταία διετία (2010/09: -1,2% και 2011/10: -2,3%), σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλαδικής μελέτης της Icap Group.

    Bασικό χαρακτηριστικό της αγοράς τα τελευταία έτη είναι η μείωση της κατανάλωσης στις κατηγορίες του φρέσκου (λευκού) γάλακτος (-1,4% το 2010/09) και του γάλακτος εβαπορέ (-4% το 2010/09) ενώ αύξηση (αν και με συνεχώς μειούμενο ρυθμό τα τελευταία έτη) παρατηρείται στην κατανάλωση γάλακτος υψηλής παστερίωσης (+2,7% το 2010/09).

    Ανάλογες τάσεις παρατηρήθηκαν και το 2011 (φρέσκο: -1,2%, εβαπορέ: -4,5%, υψηλής παστερίωσης: +2%). Το φρέσκο παστεριωμένο γάλα εξακολουθεί να αποτελεί την κυριότερη κατηγορία γάλακτος, το δε ποσοστό συμμετοχής του στο σύνολο της κατανάλωσης εκτιμάται σε 41,8% το 2011.

    [05] Έκρηξη βόμβας στα γραφεία της συριακής κρατικής τηλέορασης

    Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στο κτίριο που στεγάζεται η κρατική τηλεόραση της Συρίας και σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφόρησης Ομράν αλ Ζόχμπι υπάρχουν τραυματίες.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι μάχες σε αρκετές συνοικίες στο Χαλέπι, όπου σήμερα 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 21 άμαχοι και οκτώ αντάρτες.

    [06] "Τα περασμένα δεν είναι όνειρο": Η αυτοβιογραφία του Θ. Καλλιφατίδη

    Πώς γράφει κανείς σε μια γλώσσα η οποία δεν είναι η μητρική του; Τι σημαίνει να έχεις αποκτήσει εδώ και πολλές δεκαετίες μια δεύτερη πατρίδα, αλλά ο νους να μην έχει ξεκολλήσει ποτέ από τους τόπους των παιδικών, των εφηβικών και των νεανικών σου χρόνων; Πώς μπορούμε να συνταιριάξουμε στο μυαλό και την ψυχή μας δύο πατρίδες, δύο γλώσσες και δύο ταυτότητες;

    Αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν τον Θοδωρή Καλλιφατίδη στο καινούργιο βιβλίο του, που τιτλοφορείται «Τα περασμένα δεν είναι όνειρο» (εκδόσεις Γαβριηλίδη, σελ. 230) και αποτελεί μια πυκνή αυτοβιογραφική διήγηση η οποία ξεκινάει από την περίοδο της Κατοχής και του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα, για να καταλήξει στη Σουηδία της δεκαετίας του 1970, όταν ο συγγραφέας αρχίζει να κατακτά όχι μόνο το σουηδικό, αλλά και το διεθνές αναγνωστικό κοινό.

    [07] Πρόστιμο 19 δισ. δολαρίων στη Chevron για μόλυνση του περιβάλλοντος

    Ένα δικαστήριο στον Ισημερινό έδωσε εντολή στην πετρελαϊκή εταιρία Chevron των ΗΠΑ να καταβάλει 19 δισ. δολάρια ?ένα ποσό μεγαλύτερο κατά περίπου 1 δισ. δολάρια από ό,τι είχε αποφασιστεί αρχικά? ως την Δευτέρα ως πρόστιμο για την μόλυνση που έχει προκαλέσει στο περιβάλλον στην Αμαζονία, ανέφερε χθες μια δικαστική πηγή.

    Ένα δικαστήριο στην επαρχία Σουκούμπιος, στο βορειοανατολικό τμήμα του Ισημερινού, αποφάνθηκε την Παρασκευή ότι η Σέβρον οφείλει να καταβάλει το ποσό αυτό "εντός μιας προθεσμίας 24 ωρών", ή "εντός της ίδιας προθεσμίας να θέσει στην διάθεση (της δικαιοσύνης του Ισημερινού) μη υποθηκευμένα αγαθά ισόποσης αξίας".

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [08] Εντοπίστηκαν άνθρωποι με φυσική ανοσία στη λύσσα

    Οι επιστήμονες για πρώτη φορά ανακάλυψαν ανθρώπους που ο οργανισμός τους έχει φυσική προστασία απέναντι στη λύσσα.

    Πρόκειται για απομακρυσμένες κοινότητες του Αμαζονίου στο Περού, που τακτικά εκτίθενται σε νυχτερίδες- βαμπίρ (φορείς του ιού της λύσσας) και έτσι φαίνεται πως έχουν σταδιακά αποκτήσει φυσική ανοσία. Η ανακάλυψη καταρρίπτει την έως τώρα πεποίθηση ότι η μόλυνση από λύσσα είναι σχεδόν 100% θανατηφόρα, εκτός αν δοθεί άμεσα η κατάλληλη θεραπεία.

    Οι ερευνητές του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, με επικεφαλής την Έιμι Γκίλμπερτ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό τροπικής ιατρικής και υγιεινής "American Journal of Tropical Medicine and Hygiene", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το "Science", ανέφεραν ότι, από το δείγμα ανθρώπων που εξέτασαν, περίπου ένας στους δέκα (ποσοστό 11%) είχε προστασία απέναντι στην επικίνδυνη λοιμώδη ασθένεια. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν επιβιώσει από τον ιό, χωρίς να έχουν δεχτεί οποιαδήποτε ιατρική αγωγή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 August 2012 - 8:30:38 UTC