Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο υπουργείο Οικονομικών ο πρωθυπουργός για τα μέτρα των 11,5 δισ.
  • [02] Νέα παράταση μέχρι τις 10 Αυγούστου για τις δηλώσεις
  • [03] Μέχρι το απόγευμα οι προσφορές για την Εμπορική
  • [04] Για πρόκριση στον τελικό αγωνίζονται Δουβαλίδης - Τσάκωνας
  • [05] Ο Τζόρνταν "σκοράρει" υπέρ του Ομπάμα
  • [06] Αίγυπτος: 20 ισλαμιστές μαχητές νεκροί από επίθεση του στρατού στο Σινά
  • [07] Εκτός Ολυμπιακών ο σπρίντερ Ασάφα Πάουελ λόγω τραυματισμού
  • [08] Εκσυγχρονισμό στη Μαρίνα Ζέας με ανάδειξη αρχαιοτήτων ζητούν οι αρχαιολόγοι
  • [09] Λύθηκε το μυστήριο των τεράστιων άστρων στο Νεφέλωμα της Ταραντούλας
  • [10] Μπαράκ Ομπάμα: Ιστορική η ξηρασία που πλήττει τις ΗΠΑ
  • [11] Αποκωδικοποιήθηκε το DNA παράσιτου της ελονοσίας

  • [01] Στο υπουργείο Οικονομικών ο πρωθυπουργός για τα μέτρα των 11,5 δισ.

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί στις 16.00 το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξειδίκευση των μέτρων για την επόμενη διετία ύψους 11,5 δισ.ευρώ.

    Στο μεταξύ, χθες κατά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

    «Τα κοιτάζουμε όλα. Πρέπει να βγάλουμε 11,5 δισ. ευρώ και θα τα βγάλουμε», απάντησε από την πλευρά του για το ίδιο θέμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρναρας.

    [02] Νέα παράταση μέχρι τις 10 Αυγούστου για τις δηλώσεις

    Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως και τις 10 Αυγούστου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Η παράταση αυτή κατόπιν αιτημάτων πολλών επαγγελματικών τάξεων και φορολογουμένων, δίνει τη δυνατότητα αφενός να υποβληθούν εμπρόθεσμα οι φορολογικές τους δηλώσεις και αφετέρου όσοι φορολογούμενοι από παραδρομή έκαναν λάθος στην ηλεκτρονική υποβολή της αρχικής εμπρόθεσμης δήλωσης τους, δύνανται να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ για την αποφυγή τυχόν επιβαρύνσεων.

    [03] Μέχρι το απόγευμα οι προσφορές για την Εμπορική

    Τις προσφορές τους για την Εμπορική Τράπεζα αναμένεται να καταθέσουν μέχρι το απόγευμα σήμερα, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, οι τρεις μεγάλοι ελληνικοί τραπεζικοί όμιλοι, της Εθνικής, Alpha και Eurobank.

    H τελική επιλογή και αποδοχή της πρότασης θα πρέπει να έχει και την σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

    Σημειώνεται ότι για να πωληθεί η Εμπορική Τράπεζα θα πρέπει προηγουμένως να ανακεφαλαιοποιηθεί και σύμφωνα με τη διαγνωστική μελέτη της BlackRock, θα χρειαστούν 2,5 δισ. ευρώ, κεφάλαια που θα συμβάλλει ο μητρικός όμιλος της Credit Agricole.

    [04] Για πρόκριση στον τελικό αγωνίζονται Δουβαλίδης - Τσάκωνας

    Στην πρώτη ημιτελική σειρά των 110 μετ? εμποδίων θα τρέξει σήμερα ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος για να περάσει στον τελικό θα πρέπει είτε να τερματίσει στους δύο πρώτους, είτε η επίδοση του να είναι ανάμεσα στις δύο καλύτερες των τριών σειρών.

    Μία θέση στον τελικό θα διεκδικήσουν κατά τη 12η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων και οι Λυκούργος Τσάκωνας (200 μέτρα) και ο επικοντιστής Κώστας Φιλιππίδης.

    Στα 800 μ. η Έλενα Φιλάνδρα θα αγωνιστεί στην 4η προκριματική σειρά, ενώ σήμερα αγωνίζεται στο ακόντιο ο Σπύρος Λεμπέσης.

    Ακόμη, οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης ρίχνονται στον αγώνα μεταλλίων των 49er στις 15:00.

    [05] Ο Τζόρνταν "σκοράρει" υπέρ του Ομπάμα

    Ο θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν θα συμμετάσχει σε αγώνα που θα επιτρέψει στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, φανατικό οπαδό του μπάσκετ, να συγκεντρώσει χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία.

    Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα ανακοίνωσε ότι ζήτησε από οπαδούς του απερχόμενου προέδρου, οι οποίοι θα επιλεγούν με λαχνούς, να ρίξουν μερικές βολές με τον Τζόρνταν, αλλά επίσης με τον σταρ των Νικς της Νέας Υόρκης, Καρμέλο 'Αντονι, με τον πρώην παίχτη των Νικς, Πάτρικ Γιούινγκ ή ακόμα με τον πρώην παίχτη των Μαϊάμι Χιτ, Αλόνζο Μούρνινγκ.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [06] Αίγυπτος: 20 ισλαμιστές μαχητές νεκροί από επίθεση του στρατού στο Σινά

    Είκοσι ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια επίθεσης αιγυπτιακών ελικοπτέρων, μετέδωσε η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση, τρεις ημέρες μετά το θάνατο 16 συνοριακών φρουρών σε επίθεση που αποδόθηκε σε ακραίους ισλαμιστές.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Nile News, ένα ελικόπτερο Apache, έπληξε τα οχήματα των ισπαμιστών στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [07] Εκτός Ολυμπιακών ο σπρίντερ Ασάφα Πάουελ λόγω τραυματισμού

    Τέλειωσε η χρονιά για τον Ασάφα Πάουελ. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ τραυματίστηκε ενώ έτρεχε στον τελικό των 100μ. (με αποτέλεσμα να τερματίσει 8ος με τον... απίστευτο χρόνο 11.99!) και όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, έχει υποστεί θλάση, που θα τον αφήσει περίπου τρεις εβδομάδες εκτός προπονήσεων.

    [08] Εκσυγχρονισμό στη Μαρίνα Ζέας με ανάδειξη αρχαιοτήτων ζητούν οι αρχαιολόγοι

    Οι αρχαιότητες στο λιμάνι του Πειραιά ασφυκτιούν πίσω από κιγκλιδώματα, κάτω από γέφυρες και πεζοδρόμια, μέσα σε υπόγεια, αποθήκες ακόμα και σε μπετόν.

    Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου γνωμοδότησαν υπέρ της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που εκπόνησε η εταιρεία «Μαρίνα Ζέας ΑΕ». Όχι όμως χωρίς παρατηρήσεις και όρους. «Τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του λιμένα τουριστικών σκαφών Ζέας δεν πρέπει να αποσυνδεθούν από την ανάδειξη των αρχαιοτήτων. Για κάθε ενότητα θα έρχονται ξεχωριστές μελέτες προς έγκριση, που θα παραδοθούν υποχρεωτικά μέσα σε 7-8 μήνες», δήλωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

    [09] Λύθηκε το μυστήριο των τεράστιων άστρων στο Νεφέλωμα της Ταραντούλας

    Το 2010 οι αστρονόμοι είχαν ανακαλύψει, στο γειτονικό Νεφέλωμα της Ταραντούλας, τέσσερα άστρα- τέρατα με τρομακτική φωτεινότητα και μάζες έως 300 φορές μεγαλύτερες από τη μάζα του ήλιου μας. Το γεγονός είχε έκτοτε δημιουργήσει ερωτήματα για την ορθότητα των επικρατουσών θεωριών σχετικά με τη δημιουργία των άστρων στο σύμπαν.

    Τώρα, μετά από περίπου δύο χρόνια, νέοι πολύπλοκοι υπολογισμοί επιστημόνων στη Γερμανία, κατέληξαν στο ότι όταν ζεύγη ελαφρύτερων άστρων βρίσκονται σε κοντινή τροχιά το ένα γύρω από το άλλο, στο πλαίσιο ενός «σφιχταγκαλισμένου» αστρικού συστήματος με δύο άστρα και, κάποια στιγμή, υπό τη βαρυτική επίδραση και άλλων γειτονικών άστρων, αυτά τα δύο είναι πιθανό να συγκρουστούν μεταξύ τους, με κατάληξη τη συγχώνευσή τους, τότε είναι δυνατό να δημιουργηθεί τελικά ένα νέο άστρο με τόσο μεγάλη μάζα.

    [10] Μπαράκ Ομπάμα: Ιστορική η ξηρασία που πλήττει τις ΗΠΑ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η ξηρασία που πλήττει τις μεσοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ βαρύ τίμημα για τους καλλιεργητές αλλά και για τις πολιτείες που χτυπά.

    «Βλέπουμε καταστροφικές ξηρασίες σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για μια ιστορική ξηρασία και έχει βαθιά επίδραση στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους σε πολλές πολιτείες», ανέφερε.

    Σχεδόν τα δύο τρίτα των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε κλοιό ξηρασίας.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [11] Αποκωδικοποιήθηκε το DNA παράσιτου της ελονοσίας

    Αμερικανοί και Ινδοί επιστήμονες «διάβασαν» τον γενετικό κώδικα τεσσάρων στελεχών του παράσιτου (πλασμώδιου) Plasmodium vivax (Ρ.vivax), το οποίο είναι υπεύθυνο για τα περισσότερα περιστατικά ελονοσίας εκτός της Αφρικής.

    Όπως ανακάλυψαν, ο επικίνδυνος παθογόνος μικροοργανισμός έχει μεγαλύτερη γενετική ποικιλομορφία από ό,τι περίμεναν οι επιστήμονες και, έτσι, είναι δυσκολότερος αντίπαλος.

    Η ανακάλυψη αναμένεται να βοηθήσει στην αναζήτηση πιο αποτελεσματικών θεραπειών κατά της ευρέως εξαπλωμένης λοιμώδους νόσου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει την επανεμφάνισή της και στην Ελλάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 August 2012 - 8:30:47 UTC