Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΤ: Απαισιόδοξες προβλέψεις για την οικονομία της ευρωζώνης
  • [02] Χωρίς ομιλία και συνέντευξη Τύπου η φετινή επίσκεψη Σαμαρά στη ΔΕΘ
  • [03] Αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω των ΑΠΕ
  • [04] Την παραίτηση του προέδρου της ΛΑΡΚΟ ζήτησε το υπουργείο Οικονομικών
  • [05] Σφοδρή επίθεση Γ. Μανώλη στον Γ. Βρούτση για νέο κόψιμο μισθών και συντάξεων
  • [06] Τα στοιχεία αποχωρησάντων υπαλλήλων δεν αφορούν την εφεδρεία, λέει η κυβέρνηση

  • [01] ΕΚΤ: Απαισιόδοξες προβλέψεις για την οικονομία της ευρωζώνης

    Η οικονομία της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,3% το 2012 ενώ θα ανακάμψει βραδύτερα του αναμενομένου, κατά 0,6% το επόμενο έτος, σύμφωνα με προβλέψεις και προβολές που περιέχονται σε έρευνα την οποία διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα προέβλεπε συρρίκνωση του ΑΕΠ της ευρωζώνης κατά 0,2% εφέτος και αύξησή του κατά 1% το 2013.

    Η προώθηση προγραμμάτων λιτότητας και η "υψηλότερη αβεβαιότητα" σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης κρατικού χρέους, αναφέρονται ως "οι κύριοι λόγοι της δυσμενούς αναθεώρησης", από την ΕΚΤ.

    Σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις, η ανεργία στην ευρωζώνη θα παραμείνει στα παρόντα υψηλά επίπεδά του 11,2% καθ' όλη τη διάρκεια του 2012 και αναμένεται να αυξηθεί στο 11,4% το 2013.

    Αντίθετα, η πρόβλεψη για την πορεία του πληθωρισμού κάνει λόγο για αποκλιμάκωσή του από 2,3% σε 1,7% την ίδια περίοδο.

    [02] Χωρίς ομιλία και συνέντευξη Τύπου η φετινή επίσκεψη Σαμαρά στη ΔΕΘ

    Επίσκεψη- εξπρές θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μακριά από τις κοστοβόρες επισκέψεις των προηγούμενων ετών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο πρωθυπουργός το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου το πρωί, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους απαραίτητα αρμόδιους υπουργούς, θα συναντηθεί με τους τρεις φορείς που συνενώνονται (ΔΕΘ- Helexpo- ΟΠΕ) και ακολούθως θα επιστρέψει στην Αθήνα.

    Δηλαδή, το πρόγραμμά του δεν θα περιλαμβάνει ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς το Σάββατο το βράδυ και συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, δεδομένου ότι μερικές ημέρες μετά, στις 14 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει το Eurogroup για την αξιολόγηση της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα.

    [03] Αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω των ΑΠΕ

    Αύξηση του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ) στα 7,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μεσοσταθμικά, από 5,57 ευρώ που ήταν ως τώρα, από 1ης Αυγούστου, αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Για τα νοικοκυριά το τέλος ΑΠΕ που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος διαμορφώνεται στα 8,74 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 5,99 ευρώ που ήταν έως τώρα (αύξηση 45,9%), ενώ η ποσοτική επιβάρυνση σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από το ΥΠΕΚΑ υπολογίζεται για ένα μέσο νοικοκυριό σε 1 ευρώ τον μήνα.

    [04] Την παραίτηση του προέδρου της ΛΑΡΚΟ ζήτησε το υπουργείο Οικονομικών

    Την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΛΑΡΚΟ Αναστάσιου Μπαράκου, διότι δεν εφάρμοσε τις διατάξεις των νόμων, που προβλέπουν μείωση των αποδοχών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, από τον χρόνο έναρξης ισχύος τους, ζήτησε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, η ανάγκη εφαρμογής των σχετικών διατάξεων επισημάνθηκε και με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του 2012.

    [05] Σφοδρή επίθεση Γ. Μανώλη στον Γ. Βρούτση για νέο κόψιμο μισθών και συντάξεων

    Επίθεση κατά του υπουργού Απασχόλησης Γιάννη Βρούτση, με βαρείς χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε ο γραμματέας Εργασιακών θεμάτων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γιάννης Μανώλης, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού για τις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα.

    Ο κ. Μανώλης κατηγορεί τον υπουργό, υποστηρίζοντας ότι «δήλωσε πρόθυμος να κατακρεουργήσει μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα και έχοντας τη στήριξη του δήθεν «αριστερού» Κουβέλη, ο κ. Βρούτσης αποκάλυψε αυτό που σχεδιάζει και ονειρεύεται η συγκυβέρνηση: Μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας».

    Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη, «το πρώτο βήμα έγινε με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μείωσε τον κατώτερο μισθό στα 580 ευρώ και στα 510 για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας», το δε δεύτερο βήμα, που αφορά τις συντάξεις, «αποκαλύπτεται από την ακόλουθη δήλωση- σοκ του υπουργού: «όταν οι κατώτεροι μισθοί είναι 580 και 510 ευρώ δεν μπορεί να υπάρχουν υψηλότερες συντάξεις».

    Ο γραμματέας Εργασιακών Θεμάτων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων χαρακτηρίζει «κηπουρό» τού κ. Σαμαρά, τον υπουργό, λέγοντας ότι «φιλοδοξεί να ξεπεράσει ακόμα και τον κ. Παπακωνσταντίνου» και υποστηρίζει ότι «στόχος της νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης είναι η ισοπέδωση μισθών και συντάξεων στα επίπεδα των 500 ευρώ».

    Ο κ. Μανώλης καταλήγει αναφέροντας ότι «πρέπει να μπει ένα τέλος στην καταστροφική αυτή πολιτική που σχεδιάζουν και αποφασίζουν οι δανειστές μας και υλοποιούν σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης».

    [06] Τα στοιχεία αποχωρησάντων υπαλλήλων δεν αφορούν την εφεδρεία, λέει η κυβέρνηση

    Δεν αφορά το θέμα της εφεδρείας η εγκύκλιος με θέμα «Στοιχεία για αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού για τα έτη 2012-2016» που εστάλη στους φορείς του Δημοσίου την 3η Αυγούστου, διευκρινίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αφορμή δημοσιεύματα που συνέδεαν την εγκύκλιο με τις συζητήσεις που γίνονται για την εφαρμογή της εφεδρείας στο Δημόσιο.

    Όπως αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η εγκύκλιος αφορά «την αναλυτική και τεκμηριωμένη καταγραφή των συνταξιοδοτήσεων των υπαλλήλων, που αποτελεί διαδικασία συνδεόμενη με τον ευρύτερο σχεδιασμό της απασχόλησης στο Δημόσιο». Πηγές του υπουργείου πρόσθεσαν ότι η καταγραφή των συνταξιοδοτήσεων των υπαλλήλων αφορά όσους έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

    Επίσης, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρεί βέβαιη την επίτευξη του στόχου για 150.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο μέχρι το 2015, χωρίς να υπάρξουν απολύσεις, αλλά μόνο με την εφαρμογή της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις (συνταξιοδοτήσεις, λήξεις συμβάσεων κ.λπ.) που θα γίνουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 August 2012 - 12:30:37 UTC