Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επτά ημέρες χωρίς μετρό το Μπουένος ¶ϊρες
  • [02] Η Συρία λέει πως ΗΠΑ, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία και Κατάρ "διευθύνουν" τους αντάρτες

  • [01] Επτά ημέρες χωρίς μετρό το Μπουένος ¶ϊρες

    Ο υπόγειος σιδηρόδρομος στο Μπουένος ¶ιρες παρέμεινε εκτός λειτουργίας για έβδομη συνεχόμενη ημέρα χθες, αφού δεν υπήρξε συμφωνία στις συνεχιζόμενες συνομιλίες της εταιρίες που τον διαχειρίζεται με τους εργαζόμενους, που συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση που κηρύχθηκε.

    Η απεργία προκάλεσε ασφυξία στους δρόμους της μητρόπολης των 12 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων, αφού οι περίπου 1 εκατ. επιβάτες που χρησιμοποιούν το μετρό καθημερινά χρησιμοποίησαν κάθε άλλο διαθέσιμο μέσο μετακίνησης.

    Η κινητοποίηση άρχισε την περασμένη Παρασκευή, με αίτημα αυξήσεις μισθών 28%. Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών ωστόσο έγιναν πολύ πιο περίπλοκες λόγω της διένεξης ανάμεσα στον δήμο και στην κυβέρνηση.

    Ο δήμος αρχικά είχε υπογράψει μια συμφωνία τον Ιανουάριο να αναλάβει την διαχείριση του συστήματος του μετρό, αλλά κατόπιν υπαναχώρησε διότι η μεταβίβαση επρόκειτο να γίνει χωρίς να προβλέπεται επιχορήγηση της εταιρείας από το ομοσπονδιακό κράτος.

    [02] Η Συρία λέει πως ΗΠΑ, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία και Κατάρ "διευθύνουν" τους αντάρτες

    Ο πρεσβευτής της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησε το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ότι από κέντρα επιχειρήσεων στην Τουρκία υποστηρίζουν τους αντάρτες, διευθύνουν τις επιχειρήσεις κι επιβλέπουν την πορεία των μαχών στο πλαίσιο της σύγκρουσης στη χώρα, η οποία διαρκεί 17 μήνες.

    Σε επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που δόθηκε στην δημοσιότητα χθες ο πρεσβευτής της Συρίας Μπασάρ Τζααφάρι κατηγόρησε επίσης το Κατάρ, την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία ότι «φιλοξενούν, χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν τις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες».

    «Η Τουρκία έχει δημιουργήσει στο έδαφός της κέντρα στρατιωτικών επιχειρήσεων τα οποία διευθύνονται από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ», υποστήριξε ο Τζααφάρι στην επιστολή του, η οποία φέρει ημερομηνία 2α Αυγούστου.

    «Τα κέντρα αυτά χρησιμοποιούνται για να επιβλέπονται οι μάχες που διεξάγουν οι τρομοκράτες εναντίον Σύρων πολιτών στο Χαλέπι και σε άλλες πόλεις της Συρίας και οι σφαγές που διαπράττουν οι τρομοκράτες αφού εισέρχονται στη Συρία σε μεγάλους αριθμούς», ανέφερε ο πρεσβευτής.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει υπογράψει μια μυστική διαταγή η οποία επιτρέπει την παροχή βοήθειας στους αντάρτες και Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με ένα μυστικό κέντρο επιχειρήσεων το οποίο διευθύνουν η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ώστε να διοχετεύεται ζωτικής σημασίας βοήθεια τόσο σε ό,τι αφορά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, όσο και στο πεδίο των επικοινωνιών, στους αντάρτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 August 2012 - 0:30:50 UTC