Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε σημείο ελέγχου ασφαλείας στη χερσόνησο Σινά
  • [02] Αντάρτες κρατούν αιχμάλωτο τον πιλότο του μαχητικού που κατέρριψαν νωρίτερα στη Συρία

  • [01] Ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε σημείο ελέγχου ασφαλείας στη χερσόνησο Σινά

    Μια ομάδα ένοπλων αντρών επιτέθηκε σε ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας στην πόλη Ελ-Αρίς, στην αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά τη Δευτέρα, αλλά σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας δεν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες.

    Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη την Κυριακή όταν δύο άντρες που επέβαιναν σε τετρακίνητο όχημα άρχισαν να πυροβολούν κατά ενός αστυνομικού τμήματος στην ίδια πόλη. Σύμφωνα με πηγές, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά αλλά οι οπλοφόροι κατάφεραν να διαφύγουν.

    Οι αναταραχές εντείνονται στο Βόρειο Σινά, μια περιοχή που, μετά την ανατροπή του καθεστώτος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, νιώθει παραμελημένη. Στις 5 Αυγούστου ο αιγυπτιακός στρατός ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση κατά των ανταρτών στην περιοχή, μετά τη σφαγή 16 αιγυπτίων συνοριοφυλάκων.

    [02] Αντάρτες κρατούν αιχμάλωτο τον πιλότο του μαχητικού που κατέρριψαν νωρίτερα στη Συρία

    Αντάρτες στη Συρία ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος στα ανατολικά της χώρας και κρατούν αιχμάλωτο τον πιλότο. Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν το αεροσκάφος να τυλίγεται στις φλόγες μετά από έντονους πυροβολισμούς.

    Οι αντάρτες δήλωσαν ότι κατέρριψαν το μαχητικό με όπλα μεγάλου βεληνεκούς, τα οποία απέκτησαν πρόσφατα και είναι ικανά να χτυπήσουν αεροσκάφη εν ώρα πτήσης. Ο εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), Κάσεμ Σααντεντίν, δήλωσε ότι τα αντιαεροπορικά όπλα των ανταρτών κατέρριψαν το μαχητικό αεροσκάφος κοντά στο Ντέιρ αλ Ζορ με ένα βλήμα των 14,5 χιλιοστών. Ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube δείχνει ένα αεροπλάνο που έχει χτυπηθεί, ενώ ακούγονται σφοδρά πυρά.

    Εν αντιπαραθέσει, η κυβέρνηση της Συρίας δήλωσε η απώλεια του αεροσκάφους οφείλεται σε μηχανική βλάβη, η οποία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

    Οι αντάρτες δημοσίευσαν ένα βίντεο που δείχνει έναν άντρα, ο οποίος όπως υποστηρίζουν οι αντάρτες είναι ο πιλότος του μαχητικού. Σύμφωνα με το ακουστικό υλικό στο βίντεο, οι αντάρτες αιχμαλώτισαν τον άντρα όταν αυτός εκτίναξε το κάθισμά του και προσγειώθηκε στην περιοχή.

    "Θα συμπεριφερθούμε στον πιλότο σύμφωνα με αυτά που επιβάλλει η θρησκεία μας, το ήθος μας και το πρωτόκολλο της σύμβασης της Γενεύης που αναφέρεται στους αιχμάλωτους πολέμου", δήλωσε σε βίντεο ένας από τους αντάρτες.

    Τρία ακόμα βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube παρουσιάζουν αντάρτες να ρίχνουν πτώματα από στέγες σπιτιών, να στραγγαλίζουν έναν άνδρα και να δολοφονούν εν ψυχρώ έναν τρίτο. Τα βίντεο, που πιθανότατα έχουν γυριστεί στο Χαλέπι, δεν φέρουν ημερομηνία και η αυθεντικότητά τους δεν μπορεί να εξακριβωθεί.

    Πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει τόσο την κυβέρνηση όσο και τους αντάρτες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 August 2012 - 0:30:35 UTC