Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: "Ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση"
  • [02] Κινεζική "απόβαση" στην Πάφο της Κύπρου
  • [03] Kατασχέθηκαν περισσότερα από 500.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα
  • [04] Στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα προσκύνησε ο πρωθυπουργός
  • [05] Τις σορούς δύο ατόμων εντόπισαν οι Αρχές στην περιοχή των Σεπολίων
  • [06] Μήνυμα ενότητας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο
  • [07] Ο Κέβιν Μιραλάς προ των πυλών της Έβερτον, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ

  • [01] Κ. Παπούλιας: "Ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση"

    Μήνυμα ελπίδας για την υπέρβαση της κρίσης απηύθυνε με την ευκαιρία του εορτασμού της Παναγίας, κατά την προσέλευσή του στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη Μονή Θεοτοκίου Άρτας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας.

    "Είναι μια μεγάλη ημέρα της Ορθοδοξίας. Είναι μια ημέρα πίστης και ελπίδας ότι ενωμένοι όλοι μας θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό", δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Κατά την προσέλευση του κ.Παπούλια στη Μονή, επικράτησε ένταση όταν συνταξιούχος πυροσβέστης τον αποδοκίμασε.

    Η Αστυνομία απομάκρυνε έναν άνδρα.

    Στη συνέχεια, πάντως, τα πνεύματα ηρέμησαν και ο Πρόεδρος προσήλθε στον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσει τη Λειτουργία.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα προσκύνησε ο πρωθυπουργός

    Πού βρίσκονται τον Δεκαπενταύγουστο Πρόεδρος και πολιτικοί αρχηγοί

    [02] Κινεζική "απόβαση" στην Πάφο της Κύπρου

    Περισσότερες από 100 κατοικίες αγοράστηκαν το τελευταίο τετράμηνο στην Πάφο από Κινέζους επενδυτές, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για ανάκαμψη του κατασκευαστικού τομέα στην επαρχία.

    Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου, Γιώργος Λεπτός, δήλωσε ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία παρατηρείται κινητικότητα στον τομέα της ανάπτυξης γης στην επαρχία, που τις δύο τελευταίες δεκαετίες ήταν ο υπ' αριθμόν ένα προορισμός για αγορά δεύτερης ή παραθεριστικής κατοικίας ή και πρώτης κατοικίας για πολλούς ξένους συνταξιούχους, ιδιαίτερα Άγγλους.

    [03] Kατασχέθηκαν περισσότερα από 500.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα

    Περισσότερα από 500.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν από αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνέλαβαν 4 άτομα.

    Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 4 άντρες, ηλικίας 50,53, 68 και 77 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα».

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 53χρονος, μετέφερε και διακινούσε πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν φέρουν την ειδική ταινία κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία τόσο ο ίδιος, όσο και μέσω τρίτων προσώπων, διέθετε προς πώληση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

    Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε όταν χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί εντόπισαν τον 53χρονο να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης και ερεύνησαν το ΙΧ όπου και βρήκαν 5 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία κατανάλωσης.

    [04] Στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα προσκύνησε ο πρωθυπουργός

    Σε χαλαρούς ρυθμούς, εκτός πρωτοκόλλου κι επισημοτήτων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, τίμησε την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

    Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από την σύζυγό του Γεωργία προσκύνησε την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα και παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε για την Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως.

    Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Σαμαράς πήγε στην πλατεία της Πύλου για καφέ κι ευχήθηκε σε συμπατριώτες του κι επισκέπτες, που βρίσκονται στην περιοχή κάνοντας διακοπές, χρόνια πολλά με την βοήθεια της Παναγιάς.

    [05] Τις σορούς δύο ατόμων εντόπισαν οι Αρχές στην περιοχή των Σεπολίων

    Τις σορούς δύο ατόμων εντόπισαν οι Αρχές στην περιοχή των Σεπολίων.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σορός του ενός εντοπίστηκε σε κάδο σκουπιδιών μπροστά από κτίριο στην οδό Αδμήτου 82 και του δευτέρου σε ισόγειο διαμέρισμα στην ίδια οδό. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για μετανάστες από το πρώην ανατολικό μπλοκ. Οι έρευνες των διωκτικών Αρχών συνεχίζονται.

    [06] Μήνυμα ενότητας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο

    Στην ανάγκη της ενότητας του λαού αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος κατά το σημερινό του κήρυγμα στον εορτασμό στο Προσκύνημα της Παναγίας στην ορεινή Αγιάσο της Λέσβου.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών πέραν του θεολογικού του κηρύγματος, που αφορούσε το φιλάνθρωπο πρόσωπο της Παναγίας, σημείωσε την ανάγκη της ενότητας του Ελληνικού λαού προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα πολλά του προβλήματα. «Ας μην περιμένουμε λύσεις από τους ξένους, οι ξένοι πάντοτε κοίταγαν τα δικά τους συμφέροντα» τόνισε ο Αριχεπίσκοπος.

    Στη σημερινή θεία λειτουργία στο χιλιόχονο προσκύνημα της Αγιάσου στις πλαγιές του Λεσβιακού Ολύμπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ενώ παρέστησαν ο οικοδεσπότης Μητροπολίτητς Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και ο Μητροπολίτης Ικονίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόκλητος. Στον εορτασμό την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

    [07] Ο Κέβιν Μιραλάς προ των πυλών της Έβερτον, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ

    Τη μεταγραφή του Κέβιν Μιραλάς στην Έβερτον, προαναγγέλει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail. «Η Έβερτον είναι έτοιμη άμεσα να επενδύσει ξανά ένα μέρος των χρημάτων που πήρε από την πώληση του Τζακ Ρόντγουελ ολοκληρώνοντας μια μεταγραφή ύψους 5,3 εκατ. λιρών για τον Κέβιν Μιραλάς. Ο παίκτης είναι με την εθνική ομάδα του Βελγίου για το φιλικό παιχνίδι με την Ολλανδία αλλά, μετά το ματς, αναμένεται να ταξιδέψει για το Μέρσεϊσάιντ μέσα στις επόμενες 24 ώρες για να ολοκληρώσει την μεταγραφή περνώντας τις ιατρικές εξετάσεις και για να συμφωνήσει για τις αποδοχές του», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

    Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Εβερτον είναι διατεθειμένη να καλύψει τη ρήτρα του Μιραλάς που είναι οκτώ εκατομμύρια ευρώ, με τον Βέλγο να αναμένεται να μεταβεί το επόμενο 48ωρο στη «γηραιά αλβιόνα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 August 2012 - 10:45:45 UTC