Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Kρίση χρέους και Συρία στο ραντεβού Μέρκελ - Ολάντ την Πέμπτη
  • [02] Ο Ισημερινός έδωσε άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ
  • [03] H "Μύρτις" στους Δελφούς από σήμερα
  • [04] Το Ελσίνκι προετοιμάζεται για ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης
  • [05] Πολύνεκρη σύγκρουση αστυνομικών με μεταλλωρύχους
  • [06] Τέσσερις νεκροί από πυρκαγιά σε μπαρ στο νησί Πουκέτ της Ταϊλάνδης
  • [07] Τα καρύδια βελτιώνουν το σπέρμα, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα

  • [01] Kρίση χρέους και Συρία στο ραντεβού Μέρκελ - Ολάντ την Πέμπτη

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συζητήσει σχετικά με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη καθώς και για την σύρραξη στη Συρία,στις 23 Αυγούστου, στο Βερολίνο, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, δύο ημέρες πριν συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε γαλλική κυβερνητική πηγή.

    Οι δύο συναντήσεις, που είχαν «προγραμματιστεί εδώ κι εβδομάδες», θα επικεντρωθούν «στις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις και στην εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης και 29ης Ιουνίου», είπε η ίδια πηγή.

    Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στα τέλη του Ιουνίου, υιοθετήθηκε ένα «σύμφωνο για την ανάπτυξη», ύψους 120 δισ. δολαρίων για την τόνωση της οικονομίας των είκοσι επτά καθώς και ο μηχανισμός που θα επιτρέπει υπό όρους την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

    Η συνάντηση του Φ. Ολάντ με την Α. Μέρκελ στο Βερολίνο, η οποία γίνεται σε ανταπόδοση της επίσκεψής της στο Παρίσι στα τέλη του Ιουνίου, πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο, θα συμπεριλάβει μια συνάντηση εργασίας που θα ακολουθήσει ένα δείπνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Μέρκελ: Ο χρόνος τελειώνει για τη σωτηρία του ευρώ

    [02] Ο Ισημερινός έδωσε άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ

    Η κυβέρνηση του Ισημερινού αποφάσισε να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, όπως ανακοίνωσετην Πέμπτηο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ρικάρντο Πατίνιο, από το Κίτο.

    Ο Αυστραλός Τζούλιαν Ασάνζ, 41 ετών, κατέφυγε στις 19 Ιουνίου στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο ζητώντας πολιτικό άσυλο. Η Σουηδία έχει ζητήσει την έκδοσή του προκειμένου να δικαστεί για βιασμό.

    Ο ίδιος όμως εκφράζει τοn φόβο ότι αν τελικά εκδοθεί, η Στοκχόλμη θα τον παραδώσει στις ΗΠΑ όπου κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για τη δημοσίευση περίπου 250.000 διπλωματικών τηλεγραφημάτων από τον ιστότοπό του.

    Η Βρετανία δεν θα παράσχει στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ ασφαλή έξοδο από τη χώρα και είναι αποφασισμένη να τον εκδώσει στη Σουηδία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

    [03] H "Μύρτις" στους Δελφούς από σήμερα

    Μια εικαστική "πινελιά" στην ήδη υπάρχουσα έκθεση "Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν", που φιλοξενείται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, αποτελεί η συγκέντρωση και παρουσίαση 48 και πλέον έργων από ανερχόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών.

    Πρόκειται για έργα που δώρισαν οι δημιουργοί τους, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την επιστημονική έρευνα του επίκουρου καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλη Παπαγρηγοράκη -ο οποίος ανάπλασε το γνωστό πλέον πρόσωπο της 11χρονης- καθώς και τη μάχη κατά της παιδικής θνησιμότητας.

    Όσο δε η ιστορία του μικρού κοριτσιού, που έχασε τη ζωή του στον μεγάλο λοιμό των Αθηνών το 430 π. Χ., συγκινεί και άλλους καλλιτέχνες, η συλλογή έχει τη δυνατότητα διεύρυνσης με νεες δωρέες που θα πρεσβεύουν το πνεύμα και τις αξίες αυτές. Η εικαστική έκθεση "Μύρτις", που διοργανώνει η Ι' Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, το United Nations Regional Information Centre (UNRIC) και ο επίκουρος καθηγητής Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, εγκαινιάζεται σήμεραστις 6.30 μμ. και θα διαρκέσει ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

    [04] Το Ελσίνκι προετοιμάζεται για ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης, τόνισε σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Ερκι Τουομιόγια.

    Ο Τουομιόγια δήλωσε πως οι Φινλανδοί αξιωματούχοι έχουν προετοιμαστεί για την διάλυση της ευρωζώνης με ένα "επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο".

    "Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ, είναι μόνο θέμα χρόνου. Είτε ο Νότος ή ο Βορράς θα αποχωρίσουν γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας.

    "Είναι η απόλυτη καταστροφή. Έτσι όπως πάμε θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Όμως κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να φύγει πρώτος και να πάρει την ευθύνη", υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η διάλυση της ευρωζώνης θα μπορούσε να κάνει ισχυρότερη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    "Αυτό δεν είναι κάτι που προωθούμε στην Φινλανδία, ούτε η ίδια η κυβέρνηση. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η διάλυση της ευρωζώνης δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα", κατέληξε ο Τουομιόγια.

    [05] Πολύνεκρη σύγκρουση αστυνομικών με μεταλλωρύχους

    Τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαντην Πέμπτη στις συγκρούσεις ανάμεσα σε απεργούς και αστυνομικούς στο ορυχείο πλατίνας Λονμίν στην Μαρικάνα, στην βορειοδυτική Νότια Αφρική, ανακοίνωσε ο υπουργός Αστυνομίας της χώρας Νάθι Μθεθουα

    "Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 30", δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Οι 30 νεκροί προστίθεται στους άλλους δέκα που έχουν χάσει τη ζωή τους από την Κυριακή στο ορυχείο αυτό, όπου εκατοντάδες απεργοί ζητούν αυξήσεις των μισθών.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα τόνισε πως οι υπεύθυνοι αυτής της "παράλογης βίας" θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

    Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών που ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και λοστούς το απόγευμα της Πέμπτης. Οι απεργοί αρνήθηκαν να διαλυθούν αφού απέρριψαν τελεσίγραφο της διεύθυνσης του ορυχείου να επιστρέψουν στην εργασία τους, αλλιώς θα απολυθούν.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [06] Τέσσερις νεκροί από πυρκαγιά σε μπαρ στο νησί Πουκέτ της Ταϊλάνδης

    Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 11 τραυματίστηκαν τα ξημερώματα σήμερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μπαρ στο νησί Πουκέτ της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

    Δύο από τους νεκρούς είναι γυναίκες, διευκρίνισε η αστυνομία, τονίζοντας πως επειδή τα πτώματα είναι απανθρακωμένα είναι δύσκολο να αναγνωριστούν.

    Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και τέσσερις Γάλλοι, ο ένας από αυτούς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το κτίριο που στεγάζεται το Tiger Pub στην παραλία Πατόνγκ, σχεδόν κατέρρευσε από την πυρκαγιά, η οποία μάλλον ξέσπασε όταν εξερράγη μετασχηματιστής.

    [07] Τα καρύδια βελτιώνουν το σπέρμα, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα

    Αν τρώει κανείς περίπου δύο χούφτες καρύδια τη μέρα για μερικές εβδομάδες, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματός του, ιδίως αν είναι νέος, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία πάντως δεν παρέχει τη διαβεβαίωση ότι αυτή η βελτίωση θα βοηθήσει όντως την ανδρική γονιμότητα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Γουέντι Ρόμπινς της Σχολής Δημόσιας Υγείας Fielding του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια- Λος Άντζελες (UCLA), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό σχετικά με τη βιολογία της αναπαραγωγής "Biology of Reproduction", σύμφωνα με το BBC, διαπίστωσαν ότι η καθημερινή κατανάλωση καρυδιών επί 12 εβδομάδες είχε ευεργετικά αποτελέσματα στο σχήμα του σπέρματος, την ποσότητα, την κινητικότητα και τη ζωτικότητά του.

    «Είναι εύκολο κανείς να γελάσει με έρευνες όπως αυτή, όμως υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι ορισμένες πλευρές της διατροφής ενός άνδρα μπορούν να επηρεάσουν τον αριθμό και την ποιότητα των σπερματοζωαρίων που παράγονται από τους όρχεις του», δήλωσε ο ανδρολόγος Άλαν Πέισι του πανεπιστημίου του Σέφιλντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 August 2012 - 6:30:35 UTC