Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε 7 μηνιαίες δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο ο φόρος εισοδήματος
  • [02] Εννιάχρονη κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίησή της από 63χρονο
  • [03] Μαχαίρωσαν ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι του στην Κομοτηνή
  • [04] Σε εξέλιξη η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» με άλλες 69 συλλήψεις
  • [05] Σε νέο επίπεδο ρεκόρ 9,42% τα επισφαλή τραπεζικά δάνεια στην Ισπανία
  • [06] Στα 916 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ακάλυπτες επιταγές

  • [01] Σε 7 μηνιαίες δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο ο φόρος εισοδήματος

    Στην ενεργοποίηση του συστήματος αναμόρφωσης δόσεων του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέσω μηνιαίων δόσεων με καταληκτική τον Φεβρουάριο 2013, προχώρησε η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων (ΓΓΠΣ), ύστερα από ρητή εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Ειδικότερα, η ΓΓΠΣ:

    - Από 13/08/2012 ως και 15/08/2012 προχώρησε στην μετατροπή των δόσεων όλων των δικαιούχων σύμφωνα με ρυθμίσεις που θα κατατεθούν στη Βουλή.

    - Ενεργοποίησε, την Πέμπτη 16/08/2012, την εφαρμογή αναζήτησης των νέων ειδοποιητηρίων στην ιστοσελίδα της http://www.gsis.gr (Επιλογή Αναμόρφωση δόσεων Φόρου Εισοδήματος). Εκεί οι φορολογούμενοι μπορούν με τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης, που βρίσκεται τυπωμένος στο εκκαθαριστικό που τους έχει αποσταλεί, να εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο με τους κωδικούς πληρωμής των νέων δόσεων. Αναλυτικές οδηγίες βρίσκονται στο έγγραφο, στη διεύθυνση: http://www.gsis.gr/on_line_ypiresies/polites/IncDoseInfo.pdf

    - Απέστειλε από 13/08/2012 δείγμα του νέου ειδοποιητηρίου στις τράπεζες, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

    Σημειώνεται πως η πλειοψηφία των χρεωστικών εκκαθαριστικών (2,2 εκ.) έχουν αποσταλεί με πρώτη δόση τον Αύγουστο και συνεπώς μπορούν να εξοφληθούν σε 7 δόσεις, ενώ και από τις υπολειπόμενες 0,5 εκ. δηλώσεις προς εκκαθάριση και αποστολή, η πλειοψηφία θα εκκαθαριστεί τον Αύγουστο ώστε να μπορούν να πληρωθούν σε 6 δόσεις.

    Ήδη, στη μισή ημέρα ενεργοποίησης της εφαρμογής, περισσότεροι από 70.000 φορολογούμενοι έχουν αξιοποιήσει την πληροφόρηση που τους προσφέρεται ώστε να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους.

    Υπενθυμίζεται ότι όσοι έχουν πρόσβαση στο TAXISnet αλλά δεν έχουν εύκαιρο το εκκαθαριστικό τους, μπορούν να δουν τους κωδικούς αριθμούς που απαιτούνται μέσω της επανεκτύπωσης του εκκαθαριστικού, υπηρεσίας που προσφέρει το TAXISnet.

    [02] Εννιάχρονη κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίησή της από 63χρονο

    Έναν 63χρονο συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στην Καβάλα, μετά την καταγγελία ανήλικης ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά για τρία χρόνια.

    Η 9χρονη, εγγονή της καταγόμενης από τη Βουλγαρία συζύγου του συλληφθέντα, χθες το πρωί, με τη συνοδεία της θείας της μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή της από τον 63χρονο.

    Η ανήλικη, η οποία ζούσε στη Βουλγαρία με τη μητέρα της, επισκεπτόταν τακτικά τη γιαγιά της, η οποία και ζούσε τα τελευταία χρόνια με τον 63χρονο στην κοινότητα Λυδίας του Δήμου Καβάλας.

    Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας Κώστας Σιμούδης, η μικρή, με τη βοήθεια παιδοψυχολόγου, αποκάλυψε ότι ο 63χρονος ασελγούσε σε βάρος της από την ηλικία των 6 ετών, χωρίς ποτέ η ίδια να το εκμυστηρευτεί σε κανέναν.

    Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του συλληφθέντα, οι αστυνομικοί βρήκαν έντυπο πορνογραφικό υλικό, ενώ εντός της ημέρας η ανήλικη θα εξεταστεί από ιατροδικαστή.

    Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

    [03] Μαχαίρωσαν ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι του στην Κομοτηνή

    Επίθεση μέσα στο σπίτι του από δύο διαρρήκτες δέχθηκε ηλικιωμένος στους Ασώματους Ροδόπης.

    Ο εφιάλτης του 76χρονου ξεκίνησε, χθες το απόγευμα, κατά την επιστροφή του στο σπίτι, όπου νωρίτερα είχαν μπει οι ένοπλοι. Όταν οι δράστες αντιλήφθηκαν την παρουσία του ηλικιωμένου τού επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με τη λαβή μαχαιριού στο κεφάλι.

    Στη συνέχεια άρπαξαν τα χρήματα και τα χρυσαφικά που βρήκαν στο σπίτι και διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο.

    Ο παθών τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

    [04] Σε εξέλιξη η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» με άλλες 69 συλλήψεις

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», καθώς την Πέμπτηπροσήχθησαν 531 αλλοδαποί σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ συνελήφθησαν 69, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.

    Επίσης, διενεργήθηκαν 23 έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, ενώ ελέγχθηκαν δύο οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (αλλοδαποί και Έλληνες) για παραβάσεις περί ηθών. Για δύο από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές), κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης.

    Προσήχθησαν, τέλος, από υπαίθριους χώρους, έντεκα εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και Ελληνίδες), σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις.

    [05] Σε νέο επίπεδο ρεκόρ 9,42% τα επισφαλή τραπεζικά δάνεια στην Ισπανία

    Το ποσοστό των επισφαλών τραπεζικών δανείων, που αποτελεί και ένδειξη της κατάστασης της υγείας ενός τραπεζικού συστήματος, σημείωσε νέα άνοδο 9,42% τον Ιούνιο φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από το 1994, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ισπανίας.

    Τα επισφαλή δάνεια, κυρίως στεγαστικά, διαμορφώθηκαν στο ποσό των 164,361 δισ.ευρώ τον Ιούνιο, ήτοι ποσοστό 9,42% του συνόλου των χορηγήσεων, έναντι 8,96% το μήνα Μάιο και 8,72% τον Απρίλιο.

    Το "σκάσιμο" της στεγαστικής "φούσκας" το 2008 έχει αποσταθεροποιήσει σοβαρά τον ισπανικό χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς ορισμένες τράπεζες έχουν σημαντικές ζημιές από την έκθεση τους στον τομέα της στεγαστικής πίστης.

    Η ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος εξώθησε την Ισπανία στην υποβολή αιτήματος στήριξης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μπορεί να ανέλθει έως και τα 100 δισ.ευρώ, βάσει της σχετικής απόφασης της ΕΕ.

    [06] Στα 916 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ακάλυπτες επιταγές

    Σε 10.110 ανήλθαν σε τεμάχια οι ακάλυπτες επιταγές τον Ιούλιο του 2012 και σε αξία σε 88,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 12,3% σε τεμάχια και μείωση 10,2% σε αξία, σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα του ιδίου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ.

    Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2011 παρουσίασαν μείωση 35,1% σε τεμάχια και μείωση 77,3% σε αξία.

    Την χρονική περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2012 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε τεμάχια σε 87.618 και σε ύψος τα 916 εκατ. ευρώ.

    Οι απλήρωτες συναλλαγματικές για την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2012 ανήλθαν σε τεμάχια σε 75.890 και σε αξία σε 119 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 August 2012 - 10:30:42 UTC