Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστέλλεται η αξιολόγηση ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός δεν θα κερδίσει τίποτα με τα ταξίδια του στο Παρίσι και το Βερολίνο
  • [03] Στη Γερμανία στις 19 και 20 Αυγούστου ο Δ. Αβραμόπουλος

  • [01] Αναστέλλεται η αξιολόγηση ΑΕΙ και ΤΕΙ

    Την αναστολή της διαδικασίας εξωτερικής αξιολόγησης των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ αποφάσισε η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) με αποτέλεσμα πολλά τμήματα να κινδυνεύουν να χάσουν κοινοτικά κονδύλια για την έρευνα.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σύνολο των 520 τμημάτων, μόνο τα 171 έχουν ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία, η οποία αποτελεί προϋπόθεση τόσο για τη χρηματοδότησή τους στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ όσο και για την έγκριση προγραμμάτων σπουδών, κυρίως μεταπτυχιακών.

    Στην ετήσια έκθεσή της, η ΑΔΙΠ προβάλει ως αιτία της απόφασής της το «διοικητικό κενό» που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες, αλλά και την απροθυμία πανεπιστημιακών από το εξωτερικό να συμμετάσχουν στις επιτροπές εξωτερικής αξιολόγησης, εξαιτίας ανησυχίας για την έγκαιρη αποζημίωσή τους λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Τα μέλη των επιτροπών δεν αμείβονται, αλλά πληρώνουν εξ ιδίων το αντίτιμο όλων των μετακινήσεών τους και της διαμονής τους στην Ελλάδα για να αποζημιωθούν συνήθως με καθυστέρηση ενός ή και δύο μηνών.

    «Με αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας, η διοικητική οργάνωση της ΑΔΙΠ κατά το χρονικό διάστημα 2011-06/2012 αποδομείται σταδιακά, τόσο σε επίπεδο μελών όσο και σε αυτό του προσωπικού υποστήριξης. Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί σοβαρά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, με αποτέλεσμα την ουσιαστική παύση του κύριου έργου της Αρχής, δηλαδή της διενέργειας εξωτερικών αξιολογήσεων των ΑΕΙ», αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός δεν θα κερδίσει τίποτα με τα ταξίδια του στο Παρίσι και το Βερολίνο

    Τη βεβαιότητά του ότι ο πρωθυπουργός δεν θα κερδίσει τίποτα με τα ταξίδια του στο Παρίσι και το Βερολίνο, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή ανακοίνωσή του.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «δεν μπορείς να πάρεις τίποτα αν δεν διεκδικείς τίποτα, παρά μόνο τηρείς πιστά και απαρέγκλιτα το μνημόνιο, μια συνταγή αποδεδειγμένα καταστροφική για την κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα».

    Προσθέτει δε ότι, ο κ. Σαμαράς προσφέρει στο πιάτο νέες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, διάλυση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους, απολύσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, μήπως και επιμηκύνει ακόμα δύο χρόνια την παραμονή στο μνημόνιο «παίρνοντας ως αντάλλαγμα» περαιτέρω ύφεση, αύξηση της ανεργίας και μεγαλύτερη φτώχεια.

    «Αυτό δεν είναι σχέδιο διαπραγμάτευσης, αυτό είναι ο σίγουρος δρόμος για την απόλυτη καταστροφή και χρεοκοπία», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Στη Γερμανία στις 19 και 20 Αυγούστου ο Δ. Αβραμόπουλος

    Διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Ο κ. Αβραμόπουλος θα βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012, όπου και θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, κατόπιν προσκλήσεως του τελευταίου.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και κατόπιν θα ακολουθήσει το γεύμα εργασίας και οι δηλώσεις των δύο υπουργών.

    Ο κ. Αβραμόπουλος εκτός από τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του, θα έχει συνάντηση και με τον πρώην αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 August 2012 - 14:30:43 UTC