Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ παραποιεί τις θέσεις μας
  • [02] ΝΔ: Θέλετε επιστροφή στη δραχμή
  • [03] Πυρκαγιά στη Χαλκίδα
  • [04] Γ. Αδαμόπουλος: Μην πειράξετε το εφάπαξ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ παραποιεί τις θέσεις μας

    Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ για σημερινές δηλώσεις του βουλευτή Τ. Κουράκη την κατηγορεί τονίζοντας ότι «τη σπουδή που δείχνει στο να παραποιεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να διαστρεβλώνει τις απόψεις των στελεχών του, εάν την έδειχνε, έστω και κατ' ελάχιστο, στην υπόθεση της υπεράσπισης των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας, τα πράγματα μπορεί να ήταν λίγο καλύτερα».

    Ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «το ψέμα και η υποκρισία έχουν κοντά ποδάρια. Ο λαός τους γνωρίζει πλέον: οσφυοκάμπτες και ταυτισμένοι απέναντι στους δανειστές, νταήδες και ψεύτες απέναντι στο λαό».

    [02] ΝΔ: Θέλετε επιστροφή στη δραχμή

    Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δεν διαφώνησε με τις θέσεις που διατύπωσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του Π. Λαφαζάνης σχετικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

    «Ένας - ένας, με δηλώσεις τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτουν το πραγματικό σχέδιο του κ. Τσίπρα: Τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι οι Έλληνες βουλευτές, έστω και ως συνιστώσες κομμάτων, θα εύχονταν τη χρεοκοπία της χώρας μας. Ντροπή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

    [03] Πυρκαγιά στη Χαλκίδα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Δροσιά, στην Χαλκίδα.

    Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    [04] Γ. Αδαμόπουλος: Μην πειράξετε το εφάπαξ

    Ύστατη έκκληση και θεσμική προειδοποίηση προς την εκτελεστική εξουσία να μην προχωρήσει στις σχεδιαζόμενες περικοπές στα εφάπαξ και τις λοιπές συντάξιμες παροχές, απευθύνει -με δήλωσή του- ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ), Γιάννης Αδαμόπουλος.

    Ειδικότερα, ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του: «Την ώρα που, σύμφωνα με τα πλέον επίσημα στοιχεία, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να βυθίζεται στην ύφεση, αδυνατώντας να βρει αναπτυξιακές λύσεις, κατά τρόπο που επιβεβαιώνει - για μια ακόμη φορά - την πλήρη αποτυχία των μνημονιακών πολιτικών, η κυβέρνηση δείχνει να καταφεύγει στην, προσφιλή για τα ελληνικά δεδομένα, λογική της υιοθέτησης μεσοπρόθεσμων μέτρων, εισπρακτικής και μόνο λογικής. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στο στόχαστρο μπαίνουν οι εφάπαξ παροχές που καταβάλλονται στους συνταξιούχους αλλά και το ύψος των μηνιαίων παροχών, σε μία εκ νέου εξαγγελλόμενη προσπάθεια δήθεν σωτηρίας και εξυγίανσης των ασφαλιστικών ταμείων».

    Και συνεχίζει ο πρόεδρος τού Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας: «Πέραν της αυτονόητης διαπίστωσης ότι μέτρα που αποσκοπούν στην περικοπή των εισοδημάτων του μέσου πολίτη εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο βραχυπρόθεσμους στόχους, προσφέροντας μια παροδική ανακούφιση στις κρατικές ταμειακές δυσχέρειες, είναι πλέον βέβαιο ότι επιτείνουν την ύφεση, επιδεινώνοντας διαρκώς την εισοδηματική κατάσταση των πολιτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 August 2012 - 16:30:35 UTC