Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κανονικά η αξιολόγηση AEI και ΤΕΙ"
  • [02] Απαγωγή Τούρκου στον Λίβανο
  • [03] "Ο Ασάνζ μπορεί να παραμείνει επ' αόριστον στην πρεσβεία του Ισημερινού"

  • [01] "Κανονικά η αξιολόγηση AEI και ΤΕΙ"

    Ως «μη θέμα» χαρακτηρίζουν πηγές από το υπουργείο Παιδείας την έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση με την οποία γνωστοποιείται η προσωρινή αναστολή της εξωτερικής αξιολόγησης των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ εξαιτίας του διοικητικού κενού που υπάρχει τους τελευταίους μήνες στην κεφαλή της υπηρεσίας.

    Μιλώντας στο ΑΜΠΕ οι ίδιες πηγές, έκαναν γνωστό ότι η θέση του πρόεδρου της ΑΔΙΠ θα καλυφθεί έως τα τέλη του μήνα. Η επιλογή του επικεφαλής θα γίνει ανάμεσα σε τρεις καθηγητές, οι οποίοι υπηρετούν σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια.

    Το υπουργείο Παιδείας παρέσχε επίσης τη διαβεβαίωση ότι έχουν βρεθεί οι απαραίτητοι πόροι ώστε να προχωρήσει τόσο το έργο της εξωτερικής αξιολόγησης, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεμπλοκάρουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την έρευνα, όσο και το σχέδιο «Αθηνά», κατάργησης πανεπιστημιακών σχολών και συγχώνευσης τμημάτων.

    [02] Απαγωγή Τούρκου στον Λίβανο

    Άλλος ένας Τούρκος απήχθη στον Λίβανο την Πέμπτη, ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές αρχές καλώντας τους Τούρκους υπηκόους να μην ταξιδεύουν στη χώρα.

    Την Τετάρτη ένοπλοι Λιβανέζοι σιίτες απήγαγαν περισσότερους από 20 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και έναν Τούρκο επιχειρηματία, σε αντίποινα για την απαγωγή ενός συγγενούς τους στη Συρία από αντάρτες.

    Η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του Κόλπου εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιώντας τους πολίτες τους να φύγουν από τον Λίβανο μετά τις απαγωγές και τις απειλές εναντίον όσων έχουν στηρίξει τους αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν η απαγωγή του Τούρκου την Πέμπτη σχετίζεται με τις απαγωγές που έγιναν την προηγούμενη ημέρα.

    [03] "Ο Ασάνζ μπορεί να παραμείνει επ' αόριστον στην πρεσβεία του Ισημερινού"

    Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα δήλωσε σήμερα ότι ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, στον οποίο ο Ισημερινός έχει χορηγήσει πολιτικό άσυλο, θα μπορούσε "να παραμείνει επ' αόριστον" στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, καθώς οι βρετανικές αρχές αρνούνται να τον αφήσουν να ταξιδέψει στο Κίτο.

    "Το πρόβλημα είναι ότι το Λονδίνο δεν θα του χορηγήσει ασφαλή έξοδο", δήλωσε ο πρόεδρος του Ισημερινού, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της Λόχα (420 χλμ. νότια του Κίτο). Στην περίπτωση αυτή "ο κ. Ασάνζ μπορεί να παραμείνει επ' αόριστον στην πρεσβεία μας", σημείωσε.

    Η κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι χορήγησε πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ, του οποίου η Σουηδία ζητεί την έκδοση για να λογοδοτήσει στη χώρα αυτή για κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

    Λίγο μετά, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το Λονδίνο είναι "απογοητευμένο" από τη στάση του Κίτο, αλλά η απόφαση αυτή δεν αλλάζει "τίποτα" στην υποχρέωσή του να εκδώσει τον Ασάνζ στη Σουηδία, καθώς έχει εκδοθεί σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

    Σύμφωνα με τον κ. Κορέα, το ευρωπαϊκό δίκαιο "είναι λίγο διαφορετικό" από το λατινοαμερικάνικό δίκαιο, βάσει του οποίου όταν μια χώρα χορηγεί άσυλο σε ένα άτομο, "η χώρα όπου βρίσκεται η πρεσβεία (η οποία στεγάζει το άτομο αυτό) πρέπει υποχρεωτικά να του χορηγήσει μια ασφαλή έξοδο".

    "Στην Ευρώπη, τα πράγματα δεν λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, και βέβαια όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο", τόνισε ο πρόεδρος του Ισημερινού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 August 2012 - 18:30:44 UTC