Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γυναίκα, το "ισχυρό" φύλο
  • [02] Απαισιόδοξος ο Μπραχίμι για τη συριακή κρίση
  • [03] Το ταχύτερο πλάσμα στην ξηρά
  • [04] Έκτακτη σύσκεψη των κρατών της Αμερικής για τον Ασάνζ
  • [05] "Τελειώνει" του Μιραλάς στην Εβερτον

  • [01] Γυναίκα, το "ισχυρό" φύλο

    Οι μεταλλάξεις στο μιτοχονδριακό DNA κάνουν τους άνδρες να γερνάνε πιο γρήγορα σε σχέση με τις γυναίκες, με συνέπεια οι τελευταίες να έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Αυτό υποστηρίζει μία νέα αυστραλο-βρετανική επιστημονική έρευνα, που βασίζεται στη μελέτη αρσενικών και θηλυκών μυγών για να εξάγει γενικότερα συμπεράσματα σχετικά με τη βιολογία και άλλων ειδών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.

    Οι ερευνητές της Σχολής Βιολογικών Επιστημών του πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης και του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Λάνκαστερ, με επικεφαλής τον δρα Ντέιμιαν Ντάουλινγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας Current Biology, σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν τα μιτοχόνδρια των μυγών, δηλαδή τα τμήματα εκείνα των κυττάρων που παράγουν ενέργεια από τις τροφές και υπάρχουν σε σχεδόν όλα τα ζωικά κύτταρα.

    Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μια σειρά από διαδοχικές μεταλλάξεις που συσσωρεύονται στο DNA των μιτοχονδρίων, επιδρούν αρνητικά στο πόσο γρήγορα οι άνδρες γερνάνε (άρα πεθαίνουν και νωρίτερα), ενώ δεν έχουν την ίδια αρνητική επίδραση στη γήρανση των γυναικών.

    [02] Απαισιόδοξος ο Μπραχίμι για τη συριακή κρίση

    Απαισιόδοξος για τις πιθανότητες να τερματιστεί η συριακή κρίση εμφανίστηκε την Παρασκευή ο Λακντάρ Μπραχίμι, ο νέος μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία. Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 24 αν είναι αισιόδοξος για την πιθανότητα να τερματιστούν οι συγκρούσεις, ο Μπραχίμι απάντησε: "Όχι, δεν είμαι. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα κάνω ότι είναι δυνατόν, πραγματικά θα κάνω το καλύτερο δυνατόν".

    "Μπορεί να αποτύχω, όμως καμιά φορά η τύχη είναι με το μέρος μας και επιτυγχάνουμε πρόοδο", πρόσθεσε ο βετεράνος διπλωμάτης από την Αλγερία, σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό BBC. "Ελπίζω ότι οι Σύροι θα συνεργαστούν εξ αρχής και ότι η διεθνής κοινότητα θα με στηρίξει επίσης", σημείωσε, επαναλαμβάνοντας την ευχή που είχε εκφράσει και ο προκάτοχός του, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Άναν, ότι θα ήθελε το Συμβούλιο Ασφαλείας να εμφανιστεί με ένα ενιαίο μέτωπο για να πειστεί ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ να σταματήσει τις συγκρούσεις.

    Ο Μπραχίμι ανακοίνωσε επίσης ότι θα μεταβεί σύντομα στη Νέα Υόρκη για συνομιλίες με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν. "Θα μου ζητήσουν να κάνω δουλειά όμως αν δεν με στηρίξουν αυτή η δουλειά δεν θα υπάρξει, για αυτό βιάζομαι να συζητήσω μαζί τους", είπε ο 78χρονος διπλωμάτης. "Είναι διαιρεμένοι (σ.σ. τα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ) όμως μπορούν ασφαλώς να βρουν κοινό πεδίο συνεννόησης", πρόσθεσε.

    [03] Το ταχύτερο πλάσμα στην ξηρά

    Ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο Τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ, που έχει τρέξει τα 100 μέτρα σε 9,58 δευτερόλεπτα. Αλλά το ταχύτερο πλάσμα στην ξηρά είναι μία θηλυκή τσίτα, η οποία λέγεται «Σάρα» και μόλις βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ που ήδη κατείχε, «πιάνοντας» 5,95 δευτερόλεπτα στην ίδια απόσταση.

    Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση της «Σάρα» ήταν 6,13 δευτερόλεπτα από το 2009, με την οποία είχε «κλέψει» το ρεκόρ από την προηγούμενη κάτοχο, μια άλλη τσίτα, τη Νοτιαφρικανή «Νιάνα», που είχε πετύχει 6,19 δευτερόλεπτα το 2001.

    Η 11χρονη «Σάρα», που ζει στον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι των ΗΠΑ, πέτυχε το νέο ρεκόρ από τον πρώτο κιόλας γύρο, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το περιοδικό "National Geographic" σε μία πίστα όπου γίνονται δοκιμές αυτοκινήτων.

    [04] Έκτακτη σύσκεψη των κρατών της Αμερικής για τον Ασάνζ

    Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ ) προγραμμάτισε έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών, την επόμενη εβδομάδα, ώστε να συζητηθούν οι διπλώματικές διαφορές μεταξύ του Ισημερινού και της Βρετανίας, εξ αιτίας του ασύλου που παραχώρησε η κυβέρνηση του Κίτο στον ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.

    Το Μόνιμο Συμβούλιο του ΟΑΚ ζήτησε τη συνάντηση μετά από αίτημα του Ισημερινού, το οποίο επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία της Παρασκευής με 23 ψήφους υπέρ και μόνο τρεις κατά.

    Οι χώρες που μειοψήφησαν είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Καναδάς και το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Πέντε κράτη-μέλη απείχαν της ψηφοφορίας. Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΟΑΚ πρόκειται να συναντηθούν στις 24 Αυγούστου στην Ουάσιγκτον, ώστε όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν «να αντιμετωπιστεί η κατάσταση μεταξύ του Ισημερινού και της Βρετανίας σχετικά με το απαραβίαστο των διπλωματικών εγκαταστάσεων του Ισημερινού».

    Η σύνοδος κρίθηκε απαραίτητη καθώς ο Ισημερινός έχει κατηγορήσει τη Βρετανία ότι "απειλεί" να εισβάλει στην πρεσβεία του στο Λονδίνο.

    [05] "Τελειώνει" του Μιραλάς στην Εβερτον

    Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Κέβιν Μιραλάς στην Εβερτον.

    Σύμφωνα με δημοσιεύμα του Skysport, ο Βέλγος άσος του Ολυμπιακού θα βρεθεί στην Αγγλία για να περάσει ιατρικές εξετάσεις μέσα στις επόμενες 48 ώρες και στη συνέχεια να υπογράψει στο σύλλογο του Λίβερπουλ. Η συμφωνία με τους πρωταθλητές Ελλάδας "έκλεισε" στα 6.000.000 λίρες (7,6 εκατ. ευρώ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 August 2012 - 6:30:43 UTC